Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Deilijs un Holmgrēns saņems Lestera Patrika balvu par ieguldījumu ASV hokejā

Deilijs un Holmgrēns saņems Lestera Patrika balvu par ieguldījumu ASV hokejā
Pols Holmgrēns
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komisāra palīgs Bils Deilijs un Filadelfijas "Flyers" prezidents Pols Holmgrēns saņems Lestera Patrika vārdā nosaukto balvu par izcilu ieguldījumu ASV hokeja labā.

NHL komisāra Gerija Betmena labā roka Bils Deilijs ir nozīmīgākais juridisko jautājumu risinātājs organizācijā. Deilija panākumu sarakstā ir NHL Kolektīvā līguma izstrādes pārraudzīšana, kā arī viņa pienākumos ir regulēt līgas sadarbību gan ar spēlētāju asociāciju, gan ar citiem NHL partneriem, piemēram, ASV Hokeja federāciju vai Amerikas Hokeja līgu. Tāpat Deilija pārziņā ir NHL saistība ar starptautisko hokeju, piemēram, jautājumā par NHL profesionāļu dalību olimpiskajās spēlēs.

Filadelfijas "Flyers" prezidents Pols Holmgrēns savulaik ir bijis gan kluba spēlētājs, gan treneris, bet pirms stāšanās "Flyers" prezidenta amatā (šovasar) darbojās kā Filadelfijas kluba ģenerālmenedžeris. Holmgrēns nav žēlojis laiku arī ASV izlasei, darbojoties gan izlases treneru korpusā, gan ģenerālmenedžera amatā.

Lestera Patrika balva tiek pasniegta kopš 1966. gada. Balvas saņēmēju (vai vairākus) izvēlas NHL un ASV Hokeja federācija, turklāt to var piešķirt arī hokeja vides pārstāvim (spēlētājam, trenerim, tiesnesim vai citam), kurš darbojas arī ārpus NHL. Apbalvojums ir nosaukts par godu Ņujorkas "Rangers" leģendai Lesteram Patrikam – bijušajam hokejistam, trenerim un ģenerālmenedžerim. Par Lestera Patrika balvas ieguvējiem savulaik ir kļuvusi virkne hokeja leģendu, piemēram, Veins Greckis, Gordijs Hovs, Mario Lemjē, Bobijs Ors un daudzi citi.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League