Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bišops spēlēja ar savainotu cirksni, Džonsons - lauztu pirkstu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bišops spēlēja ar savainotu cirksni, Džonsons - lauztu pirkstu
Bens Bišops
Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa čempioni trešo reizi sešos gados kronēta Čikāgas "Blackhawks", tikmēr Tampabejas "Lightning", kas pašā nepiemērotākajā brīdī piedzīvoja pirmo trīs zaudējumu sēriju sezonā, līderi Bens Bišops un Tailers Džonsons atklāja, ar kādiem savainojumiem devušies laukumā.

"Vilšanās. Laukumā vēlies atdot 100%, it īpaši Stenlija kausa finālā, taču neesi spējīgs to paveikt," pēc zaudējuma sestajā spēlē ar 0:2 un sērijā ar 2-4 sarūgtinājumu neslēpa Tampabejas "Lightning" uzbrukuma līderis Tailers Džonsons. Ar 13 vārtiem viņš kļuva par izslēgšanas spēļu labāko snaiperi, taču pēdējos desmit mačos izcēlās tikai vienu reizi. Sniegumu ietekmēja labās rokas īkšķa lūzums, kurā centra uzbrucējs iedzīvojās sērijas pret Čikāgas "Blackhawks" ievadā, atzina Džonsons.

Rietumu konferences finālā pret Ņujorkas "Rangers" izšķirošo lomu spēlēja skaitliskais vairākums (finālā tikai vieni vārti) un trīnīšu virknējums. No trim uzbrucējiem savainots bija arī Ņikita Kučerovs, kurš piektajā spēlē pēc sadursmes ar sāncenšu vārtsargu Koriju Krofordu ietriecās vārtu stabā un savainoja plecu, laukumā pavadot tikai 77 sekundes. Situācijā, kad divi spēlētāji nevar izdarīt pilnvērtīgus metienus un kapteinis Stīvens Stemkoss nevar gūt vārtus - sestajā spēlē pārliktnis un nerealizēts izgājiens vienatnē pret vārtsargu -, Tampai pietrūka pienesuma no trešās un ceturtās maiņas.

Neskatoties uz grūtībām pārvietoties no viena vārtu staba pie otra un piecelties pēc atvairītajiem metieniem, par Tampabejas "Lightning" vārtu drošību arī noslēdzošajā spēlē rūpējās Bens Bišops, kurš tika galā ar 30 no 32 metieniem, kapitulējot tikai pēc tam, kad netraucētais Dankans Kīts vārtu priekšā ieguva atlēkušo ripu un Patriks Keins noslēdza pretuzbrukumu ar metienu pustukšos vārtos pēc lieliskas kombinācijas.

2,01 metru garais amerikānis atklāja, ka kopš otrās spēles otrās trešdaļas, kad atvairīja Breda Ričardsa metienu, laukumā devies ar savainotu cirksni. "Tagad [pēc spēles] nejūtu pārāk daudz. Neveiksmīgi. Laukumā nejutos labi, bet tiku tam cauri," pauda Bišops, kurš traumu guva otrajā spēlē, bet izlaida tikai ceturto maču. "Rīta treniņā pirms spēles nevarēju pat izstaipīties. Negribēju cirksni saplēst pavisam, tāpēc izvēlējos trīs dienu atpūtu. Plāns nostrādāja." Ceturtajā spēlē Čikāgas "Blackhawks" uzvarēja ar 2:1, ievadot trīs uzvaru sēriju, kas noslēdzās ar Stenlija kausa izcīnīšanu. Vārtsargam operācija nebūs nepieciešama.

Izmantotie resursi:
Tampa Bay, Florida news | Tampa Bay Times/St....
TBO.com: Tampa Bay Online, The Tampa Tribune...

  -2 [+] [-]

, 2015-06-16 11:25, pirms 9 gadiem
Paši vainīgi, būtu Gudļevski likuši vārtos nevis savainotu spēlētaju rezultāts varēja būt savādāks...

     [+] [-]

, 2015-06-16 14:34, pirms 9 gadiem
artisk rakstīja: Paši vainīgi, būtu Gudļevski likuši vārtos nevis savainotu spēlētaju rezultāts varēja būt savādāks...
ar Gudļevski vārtos Tampa uzreiz lādētu golus ja?

     [+] [-]

, 2015-06-16 14:51, pirms 9 gadiem
Bišops savu darbu arī savainots paveica labi, bet nu ne viņam uzdevums mest ripas pretinieku vārtos! Taču vadošo uzbrucēju traumas gan liedza zibeņiem pēdējās spēlēs izmantot visu uzbrukuma potenciālu. Tas, iespējams, arī liedza izcīnīt Stenlija kausu. Žēl, bet tāda realitāte...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-16 20:12, pirms 9 gadiem
Vareja jau Vasilevski vai Gudlevski palaist, bet neiemetot neko tapat maza tam nozime