Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" veic tīrīšanu: atlaists ģenerālmenedžeris

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Penguins" veic tīrīšanu: atlaists ģenerālmenedžeris
Dens Bailsma un Pitsburgas "Penguins" galvenais kapracis Henriks Lundkvists
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Pitsburgas "Penguins", kas Stenlija kausa izslēgšanas spēļu otrajā kārtā septiņos mačos atzina Ņujorkas "Rangers" pārākumu, šodien preses konferencē paziņoja par ģenerālmenedžera Reja Šero atlaišanu.

Nacionālās hokeja līgas regulāro čempionātu Pitsburgas "Penguins" noslēdza ar 82 spēlēs sakrātajiem 109 punktiem, ieņemot otro pozīciju Austrumu konferencē (priekšā bija tikai regulārā turnīra labākā komanda Bostonas "Bruins"). Tomēr izslēgšanas spēlēs negāja tik gludi - pirmajā kārtā ar 4-2 izdevās pārspēt Kolumbusas "Blue Jackets" (zaudētajos mačos Pitsburga izlaida divu un trīs vārtu pārsvaru), bet Austrumu konferences pusfinālā ar 3-4 nācās atzīt Ņujorkas "Rangers" pārākumu, lai gan pingvīni pirmajos četros mačos izcīnīja trīs panākumus.

Komandai, kurā spēlē kanādietis Sidnijs Krosbijs un krievu centra uzbrucējs Jevgeņijs Malkins, allaž bijuši augstākie mērķi, tāpēc ātrā došanās atvaļinājumā amatu maksājusi ģenerālmenedžerim Rejam Šero, kamēr par galvenā trenera Dena Bailsmas likteni lems nākamais ģenerālmenedžeris, šodien vēsta Kanādas sporta gigants TSN.

Bailsma Pitsburgas "Penguins" vadības grožus pārņēma 2009. gada sezonas vidū, pēc dažiem mēnešiem kļūstot par Stenlija kausa čempionu, - septiņās spēlēs izdevās revanšēties Detroitas "Red Wings" par iepriekšējā sezonā piedzīvoto neveiksmi. Amerikānim 200 uzvaru izcīnīšanai bija nepieciešamas tikai 316 spēles, kas kļuva par Nacionālās hokeja līgas rekordu. Bailsmas darbu novērtēja arī Amerikas Savienoto Valstu izlasē, uzaicinot viņu vadīt komandu 2014. gada olimpiskajās spēlēs, kuras amerikāņiem noslēdzās bez godalgām.

Šero un Pitsburgas "Penguins" vienojās 2006. gadā, un augļi nebija ilgi jāgaida - "Penguins" Stenlija kausa finālā spēlēja gan 2008., gan 2009. gadā. Viņam izdevās noslēgt ilgtermiņa līgumu gan ar Malkinu (līdz 2022. gadam), gan ar Krosbiju (līdz 2025. gadam). Tāpat jāizceļ veterāna Džeroma Iginlas piesaistīšana pagājušās sezonas laikā, pretī atdodot tikai trīs jaunos spēlētājus. "Penguins" cerības gan aprāvās pret finālisti Bostonas "Bruins" - neveiksme ar 0-4.

Izmantotie resursi:
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...

  +4 [+] [-]

, 2014-05-16 17:31, pirms 10 gadiem
Nākamais būs vārtsargs?

  +2 [+] [-]

, 2014-05-16 18:03, pirms 10 gadiem
KROSBIJU UN MALKINU PROM !!!

     [+] [-]

, 2014-05-16 18:16, pirms 10 gadiem
Cilvēks_no_meža rakstīja: Nākamais būs vārtsargs?
Jūuū to dīvaini Fleriju točna vajag sūtīt uz KHL

  +4 [+] [-]

, 2014-05-16 18:32, pirms 10 gadiem
Tagad kļūst skaidrs, kāpēc Sējējs nekur nesteidzas! Kamēr visi KHL klubi vāc visādas pabiras, tikmēr Norča bija informēts par situāciju Pitsburgā, un tagad nosmels krējumu! Keponi var priecāties, Malikns un Krosbijs brauc uz Ģinamku!!!

     [+] [-]

, 2014-05-16 18:58, pirms 10 gadiem
NHL gan raksta ka treneri vē lnav atlaisti.par to lems nākošais GM
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-16 19:06, pirms 10 gadiem
Man liekas,ka lielaka problema pingviniem ir tie Malkina un Krosbija ligumi.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-16 19:22, pirms 10 gadiem
Es jau labu laiku apakaļ teicu, Malkins un sevišķi Sids ir ka mazi bērni kuri nav domāti fiziskai ciešai sekšanai un spēka paņēmieniem kas ir Play-off pamatā! Aceroties pagajušogad kad viņi uzrāvas uz Filadelfijas mašinas, viņus tak kā puņķainus bērnus no bortiem kasīja nost!
Vienu no viņiem točna vajag mainīt prom un paņēmt pāris Vīrus ar olām kartīgām

  +1 [+] [-]

, 2014-05-16 19:26, pirms 10 gadiem
nu nevar komanda paļauties tikai uz uzbrucejiem !!! Ja aizsardzība +- normāla , tad varočiki nevelk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-05-16 19:36, pirms 10 gadiem
Henrik_ Zetterberg rakstīja: Es jau labu laiku apakaļ teicu, Malkins un sevišķi Sids ir ka mazi bērni kuri nav domāti fiziskai ciešai sekšanai un spēka paņēmieniem kas ir Play-off pamatā! Aceroties pagajušogad kad viņi uzrāvas uz Filadelfijas mašinas, viņus tak kā puņķainus bērnus no bortiem kasīja nost!
Vienu no viņiem točna vajag mainīt prom un paņēmt pāris Vīrus ar olām kartīgām
Opā, šajā saitā vēl var atrast loģiski domājošus cilvēkus, nevis tikai bļaurus ar tekstiem: Krosbijs ir Dievs, vai Malkin the best.
Uz doto brīdi tikai vienā komandā divas megazvaigznes var kopā sastrādāties un dot rezultātus ilgtermiņā. Jūs saprotat, ka runa ir par Patriku un Džonatanu.

  -2 [+] [-]

, 2014-05-16 19:56, pirms 10 gadiem
tomasmuller rakstīja: Jā var redzēt tev nekāda sajēga nav par hokeju pagāšgad viņi nespēlēja pret Flyers play-off vispār. bet gan ar Islanders,Senators un Bostonu.
tu ko pīpē??? Spaisu vai??

  -1 [+] [-]

, 2014-05-16 19:58, pirms 10 gadiem
The Termoss rakstīja: Opā, šajā saitā vēl var atrast loģiski domājošus cilvēkus, nevis tikai bļaurus ar tekstiem: Krosbijs ir Dievs, vai Malkin the best.
Uz doto brīdi tikai vienā komandā divas megazvaigznes var kopā sastrādāties un dot rezultātus ilgtermiņā. Jūs saprotat, ka runa ir par Patriku un Džonatanu.
nez nezz var vai nevar viņi saspēlēties, es saku ka komandai reāli trūkst mugurkaula, nevar būt kapteinis kuru visu laiku ir jaaiztāv uz laukuma citiem komandu biedriem! utt!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-16 20:10, pirms 10 gadiem
Henrik_ Zetterberg rakstīja: nez nezz var vai nevar viņi saspēlēties, es saku ka komandai reāli trūkst mugurkaula, nevar būt kapteinis kuru visu laiku ir jaaiztāv uz laukuma citiem komandu biedriem! utt!
Izlasi uzmanīgāk manu iepriekšējo komentu. Es tur neko nebiju minējis par saspēlēšanos. Saspēlēties var regulārajā sezonā vai Ģinamkas sastāvā, bet play off spēlēs, kur jāstrādā un jākapā, nevis jāspēlē uz tīrajām ripām, Pitsburgas modelis galīgi neder.
p.s. bija smuki, kad komandā bija Max un Džordans, kuri rāvās vaiga sviedros, a kad vajag pašiem rukāt, tad čiks vien sanāk...

     [+] [-]

, 2014-05-16 21:48, pirms 10 gadiem
The Termoss rakstīja: Izlasi uzmanīgāk manu iepriekšējo komentu. Es tur neko nebiju minējis par saspēlēšanos. Saspēlēties var regulārajā sezonā vai Ģinamkas sastāvā, bet play off spēlēs, kur jāstrādā un jākapā, nevis jāspēlē uz tīrajām ripām, Pitsburgas modelis galīgi neder.
p.s. bija smuki, kad komandā bija Max un Džordans, kuri rāvās vaiga sviedros, a kad vajag pašiem rukāt, tad čiks vien sanāk...
tā ir ! nav kas melno darbu dara!

     [+] [-]

, 2014-05-16 22:18, pirms 10 gadiem
Henrik_ Zetterberg rakstīja: tā ir ! nav kas melno darbu dara!
Ko nozīmē nav?
Nevis nav, bet ir pieraduši,ka to dara citi.

     [+] [-]

, 2014-05-16 23:53, pirms 10 gadiem
Viņiem vajag nolīgt psihologu, kas iestāstīs Krosim, ka goli ir jāmet un komanda jāvelk ne tikai reg. čempī, bet arī iekš PO.
Vajadzētu arī patīrīt aizsardzību (izņemot Letangu) un iegūt labākus DD aizsargus
Fleury arī noderētu Psihologs, vai arī tiešām viš jāmaina prom

Go Pens GO