Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blackhawks" trešajā periodā ar trim vārtu guvumiem nospiež "Red Wings"

Rolands Eliņš

"Blackhawks" trešajā periodā ar trim vārtu guvumiem nospiež "Red Wings"
"Blackhawks" hokejisti atzīmē vārtu guvumu
Foto:AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā pirmo uzvaru sērijā pret „Red Wings” izcīnījusi regulārās sezonas uzvarētāja Čikāgas „Blackhawks”. Vēl 48. minūtē rezultāts bija neizšķirts (1:1), taču trīs vārti pēdējās 10 minūtēs un uzvara 4:1 ļāva „Blackhawks” izvirzīties vadībā sērijā (1:0).

Čikāgas „Blackhawks” pēc pirmās kārtas varēja justies samērā atviegloti, jo Detroitas „Red Wings” bija no turnīra izslēguši komandu, kuru daudzi uzskatīja par „Blackhawks” lielāko draudu Rietumu konferencē, proti, Anaheimas „Ducks”. Nu čikāgiešiem bija iespēja parādīt savas pateicības jūtas, šonakt savās mājās uzņemot „Red Wings” vienību.

Prezidenta kausa ieguvēja „Blackhawks” komanda arī pirmā izvirzījās vadībā, kad devītajā minūtē Detroitas aizsargs Brendans Smits mazākumā nespēja laicīgi izmest ripu no zonas. Ripa tika pārtverta un piespēlēta Marianam Hosam, kurš no zonas centra guva vārtus. Tiesa, jau pēc divām minūtēm ar atkārtotu metienu Bruners panāca izlīdzinājumu, un „Blackhawks” kopumā izskatījās ne pārāk pārliecinoši.

Otrais periods gan pierādīja, ka tā bijusi tikai iespēlēšanās vaina, jo savu pēdējo pirmās kārtas spēli „Blackhawks” aizvadīja gandrīz nedēļu iepriekš. Taču tagad viņu uzbrukumi, lai arī daudz vērienīgāki un plašāki nekā pirmajā periodā, atdūrās „Red Wings” vārtsarga Džimija Hovarda personā, kurš otrajā trešdaļā un trešā perioda sākumā atvairīja 26 metienus pēc kārtas, līdz beidzot 49. minūtē pāris metrus no vārtiem nepiesegts izrādījās Džonijs Oduja, kurš netverami raidīja ripu devītniekā (2:1).

Trīs minūtes vēlāk zviedrs Markuss Krīgers panāca jau 3:1, izmantojot brīdi, kad ne Hovards, ne Detroitas aizsargi nespēja ripu pasist tālāk no vārtiem. „Red Wings” centās atspēlēties, un viņiem bija ļoti laba iespēja 58. minūtē, kad ar atkārtotu metienu Bruners gandrīz guva savus otros vārtus. Ripa trāpīja pa vārtu pārliktni un nokrita uz vārtu līnijas, no kurienes to pēdējā iespējamajā brīdī izsita aizsargs Brents Sībruks.

Vēlāk Hovards savā vietā laukumā laida sesto laukuma spēlētāju, taču tas tika ļāva Patrikam Šarpam gūt savu trešo punktu spēlē (1+2), izdzēšot jebkādus jautājumus par otrās kārtas pirmās spēles uzvarētāju (4:1).

Džimijos Hovards kopumā atvairīja 38 no 41 pretinieku metiena, taču „Blackhawks” šajā izslēgšanas turnīrā vēl joprojām nav ielaidusi vārtus mazākumā – pirmajā kārtā vairākumu ne reizes neizmantoja „Wild”, bet „Red Wings” šonakt nerealizēja visas trīs savas skaitliskā pārsvara situācijas.

Otro spēli komandas aizvadīs sestdienas vakarā, pulksten 20:00 pēc Latvijas laika. Savukārt jau naktī uz rītdienu otro kārtu atklās Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Bostonas „Bruins”, kura savā laukumā uzņems „Rangers”.

”Blackhawks”-”Red Wings”

4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Vārtsargi: Korijs Kroufords-Džimijs Hovards
Metieni: 42:21
Soda minūtes: 10:10
Vārti: 9:03 Hosa (Teivzs, Šarps) 10:57 Bruners (Nīkvists, Ēriksons) 48:02 Oduja (Šarps, Keins) 51:23 Krīgers (Karsillo, Ledijs) 59:11 Šarps (t.v.) (Jalmāšons)

Sībruks 58. minūtē izglābj "Blackhawks"

NHL play-off turnīrs

1. kārta2. kārta3. kārtaFināls3. kārta2. kārta1. kārta
4:14:2
1:01:0
4:23:4
3. kārta3.kārta
3:44:1
1:00:0
4:03:4

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-16 07:23, pirms 11 gadiem
Skaisti!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-16 07:49, pirms 11 gadiem
kā sākas play-off, tā Šarps vienkārši atveras. Tik ilgi savainots, bet tagad playoffā ir rezultatīvākais Čikāgas komandā

     [+] [-]

, 2013-05-16 10:13, pirms 11 gadiem
Interesantakais paradisies kad Kings spekosies ar Cikagu, bus jautri paverot so dueli, ja protams lidz tadam nonaks. Viss kas jau var gadities.

     [+] [-]

, 2013-05-16 11:29, pirms 11 gadiem
sidneycrosby1 rakstīja: Viegla uzvara Čikāgai, pagaidām bez variantiem nospiež visus pretiniekus
Ko tu plurksti viegla uzvara,Howardu nemaz nebij tik viegli paarspeet un rezultaats liiidz 49 min bij neizskirts,protams kad Hawks spieda,bet nedomaaju ka tas bij viegli!!!