Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam pirmā rezultatīvā piespēle NHL

Rolands Eliņš

Girgensonam pirmā rezultatīvā piespēle NHL
Zemgus Girgensons (#28) un "Sabres" hokejisti atzīmē savu vienīgo vārtu guvumu
Foto:AFP/Scanpix

Bufalo „Sabres” ar sezonas sākumu patiešām nevar lepoties, proti, šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) komanda piedzīvoja septīto zaudējumu septiņās spēlēs. Šoreiz ar 1:2 atzīts Minesotas „Wild” pārākums, tiesa, pirmo rezultatīvo piespēli savā NHL karjerā izdarīja Zemgus Girgensons.

Zemgus Girgensons šonakt laukumā pavadītajās 11 ar pusi minūtēs bija viens no pamanāmākajiem „Sabres” spēlētājiem. Ar rezultatīvu piespēli viņš izkārtoja Bufalo vienīgo vārtu guvumu, izdarīja trīs metienus pa vārtiem un četrus spēka paņēmienus, kā arī bloķēja vienu pretinieku metienu, pabeidzot spēli ar pozitīvu lietderības koeficentu +1. Girgensonam šis bija otrais punkts aizvadītajās septiņās NHL spēlēs.

Jau spēles sākumā „Sabres” nokļuva iedzinējos, kad nespēja sadalīt sedzamos pretinieku ātrajā uzbrukumā un labā metiena pozīcijā nokļuva Kails Brodzaks (0:1). Uzreiz pēc tam Bufalo nokļuva vairākumā, jo tikai ar noteikumu pārkāpumu uz zilās līnijas izdevās apturēt ātrā slidojumā esošo Girgensonu. „Sabres” gan šo pārsvaru neprata izmantot un kopumā spēlēja vāji un neorganizēti, tiesa, viens pats Girgensons bija pamanījies periodā izdarīt vairāk spēka paņēmienus nekā visa „Wild” komanda kopā (4:3).

Otrā perioda sākums aizkavējās apgaismojuma problēmu dēļ, taču tas netraucēja „Sabres” izvērst nelielu ofensīvu, kuras laikā lieliska iespēja bija Jūhanam Lāšonam, taču viņš meta garām jau pustukšajiem vārtiem. Pēc tam gan „Sabres” tika iespiesti savā zonā gandrīz uz 10 minūtēm, taču rezultāts palika nemainīgs līdz 35. minūtei, kad Girgensons viduszonā pretiniekam atņēma ripu un, ieslidojis „Wild” zonā, pēc nelielas pauzes izdarīja atspēli Braienam Flinam, kurš ar atkārtotu metienu panāca neizšķirtu.

Pēc minūtes Girgensonam bija laba iespēja pašam gūt vārtus, taču metienu no tuvas distances atvairīja Džošs Hārdings. Izlīdzinājuši gan rezultātu, gan spēles gaitu „Sabres” hokejisti sāka gaidīt perioda beigās pārāk drīz, un viņus sodīja Džeisons Pominvils, iemetot ripu vārtos deviņas sekundes pirms pārtraukuma. Šī bija pirmā reize, kad savulaik „Sabres” rindās 578 spēles aizvadījušais Pominvils viesojās Bufalo citas komandas kreklā, un viņš uzreiz sarūgtināja mājiniekus ar vārtiem, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesoši.

47. minūtē Girgensons tika asi iegrūsts apmalē, taču Bufalo katastrofāli vājais vairākums (realizētas divas no sezonas 25 iespējām) ļāva „Wild”, kura līdz šim katrā sezonas mačā bija ielaidusi vismaz vienus vārtus mazākumā, nosargāt vārtus neskartus. Vienādos sastāvos „Sabres” uzbruka vairāk, taču neizšķirtu panākt neprata un zaudēja ar 1:2. Divas minūtes pirms spēles beigām Bufalo arī iekrita pretuzbrukumā divi pret viens, taču aizsardzībā paspēja Girgensons, kurš ar nūju palīdzēja nokrist Denijam Hītlijam, turklāt to izdarīja bez noteikumu pārkāpuma ("Wild" līdzjutēji gan nez vai bija apmierināti ar šādu tiesneša lēmumu).

Minesotas „Wild” šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas, savukārt „Sabres” un Ņūdžersijas „Devils” joprojām ir vienīgās komandas NHL ar nullītēm uzvaru ailēs. Savu nākamo spēli Girgensons un „Sabres” aizvadīs jau rīt, kad Ņujorkā spēkosies ar „Islanders” un centīsies izrauties no pēdējās vietas kopvērtējumā.

Citās spēlēs

Par savu sakāvi (1:4) sezonas sākumā Bostonā atriebusies Detroitas „Red Wings”, kura ar 3:2 pieveica „Bruins”. Stīvena Vaisa un Daniela Klīrija vārtu guvumi palīdzēja „Red Wings” iegūt pārsvaru 3:1 jau otrā perioda vidū, un tikai pašās spēles beigās Milans Lucičs vienus vārtus atguva. Pirmoreiz Detroitas vārtos šosezon stājās zviedrs Jūnass Gustavsons, kurš atvairīja 28 no 30 metieniem un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni, turklāt palīdzēja komandai neitralizēt visus piecus „Bruins” vairākumus.

Savukārt Niklass Bekstrēms ar pāris minūšu intervālā izdarītām trim rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Vašingtonas „Capitals” apspēlēt „Oilers” aizsardzību (4:2). Ironiskā kārtā Bekstrēms spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficentu -1, savukārt viņa komandai šī bija tikai otrā uzvara sezonā.

Girgensons izkārto vārtu guvumu Flinam

"Capitals" trīs metieni, trīs vārti

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

1 2 37 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2013-10-15 05:48, pirms 11 gadiem
Prieks, ka punkti nāk
Slēpts komentārs: devils435

 +17 [+] [-]

, 2013-10-15 05:58, pirms 11 gadiem
Šī spēle bija nedaudz skatāmāka nekā iepriekšējās, bet Bufalo joprojām spēlē ļoti zemā līmenī. Ja paskatās Minesotas saspēli, tad ir vienkārši bauda skatīties, pretēji bufalo pat vairākumā nespēj normāli saspēlēties.
Kā komentētāji izteicās, tad Zemgu viņi uzskata par labāko latviešu spēlētāju; priecēja arī tas, ka pieminēja Balderi un Irbi (Ozo, Skrastiņu, Žoltoku gan piemirsa). Pēc šādas komandas spēles būtu naivi cerēt Bufalo ieraudzīt šosezon play-ofā, un visticamāk Zemgum šī būs vien tāda iesildošā sezona NHL karjerai. Tomēr sezona ir tikai sākusies un viss var notikt, tāpēc gaidīsim nākamajās spēlēs vairāk punktu un uzvaras, tad arī play-offs nekur neizpaliks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-10-15 07:02, pirms 11 gadiem
zaagis rakstīja: Strunts par zaudētu spēli! Galvenais, lai Zemgus gūst punktus!
Tā ar viss nav..

  +1 [+] [-]

, 2013-10-15 07:15, pirms 11 gadiem
cmon Buffalo tak saņemās..

  +2 [+] [-]

, 2013-10-15 07:20, pirms 11 gadiem
Uzbrukumā saspēles praktiski nav komandai. Neskatoties uz to,ka kaut cik pamanāms ir Girgensons, zūd jebkāda vēlēšanās censties skatīties spēles tiešraidē.

     [+] [-]

, 2013-10-15 07:22, pirms 11 gadiem
Interesanti, kādas izmaiņas veiks Buffalo pēc tik švaka sezonas sākuma. Vai treneris lidos, vai arī sastāvā kaut ko mainīs. Jau labu laiku baumo, ka šis būs gads, kad Sabres aizmainīs Milleru un Vaneku, jo šamējiem līgums beidzas pēc šīs sezonas.

  -2 [+] [-]

, 2013-10-15 07:23, pirms 11 gadiem
devils435 rakstīja: Smuki.. Girgensona maiņa diezgan pašvaki visu spēli.. Bet girgensons lidoja kā vienmēr... Prieks par viņu
Lai tak vienreiz izveido Vanek-Ennis-Girgensons
tikai ne ar Vaneku. Izskatās,ka viņš dara visu,lai tiktu padzīts .

  +8 [+] [-]

, 2013-10-15 07:34, pirms 11 gadiem
Vismaz virsrakstā nav Sabres atkal zaudē.

Girgensons malacis

  +8 [+] [-]

, 2013-10-15 07:50, pirms 11 gadiem
Kā vienmēr lūzerkomandām- cik jaunie gurķi (kaut vai Girgensons ar Flinu) velk, tik arī ir. Vismaz ir vide, kur mūsu pašmāju censonim izcelties Lai tik kaplē. Ja Girgensons šādi turpinās, nākotne solās būt laba!

  +2 [+] [-]

, 2013-10-15 08:00, pirms 11 gadiem
Girgensons malacis, sabres jāsaņemas.

 +10 [+] [-]

, 2013-10-15 08:15, pirms 11 gadiem
Lielākā daļa zaudējumu ir 1 vārtu starpību. Tas kremt visvairāk.

     [+] [-]

, 2013-10-15 08:17, pirms 11 gadiem
Es ari domaju, ka Zemgu gaida liela nakotne. Diez vai jau saja sezona tas notiks, bet kaut kad pec paris gadiem tas notiks. Pat ja ne ar Buffalo(neesmu ipasi jutis lidz nekad sai komandai,iznemot 90to beigas, kad tur vartos bija Haseks),tad pastav tacu iespeja ka Zemgu pec paris sezonam aizmaina uz kadu favoritkomandu(piemeram, Detroitu, Cikagu, Bostonu vai vel kadu). Buffalo tik tads tramplins vinam varetu but, vismaz vadoties pec sa briza situacijas.
Galvenais, Zemgum tapat turpinat - speli neeesmu redzejis, tacu spriezot pec statistikas un atsauksmem, vins sonakt ir nospelejis loti labu speli. Atkartosos, Buffalo ka komanda mani ipasi neinterese, bet Zemgus sniegums pelna tikai vislabakos vardus!

zeltazirgs rakstīja: Kā vienmēr lūzerkomandām- cik jaunie gurķi (kaut vai Girgensons ar Flinu) velk, tik arī ir. Vismaz ir vide, kur mūsu pašmāju censonim izcelties Lai tik kaplē. Ja Girgensons šādi turpinās, nākotne solās būt laba!

  +2 [+] [-]

, 2013-10-15 08:32, pirms 11 gadiem
tāda sajūta ka komanda no AHL, bet Zemgus vienīgais NHL līmeņa kadrs tajā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2013-10-15 08:58, pirms 11 gadiem
Būtu super, ja kāds sataisītu video montāžu ar visiem Z momentiem laukumā, kā tas dažreiz ir darīts! Visu spēli skatīties īsti negribās..

  +2 [+] [-]

, 2013-10-15 09:29, pirms 11 gadiem
nu ja šitā neiet, tad varbūt visu 3 maiņu ielikt vismaz uz otro

  +6 [+] [-]

, 2013-10-15 10:09, pirms 11 gadiem
Hm, kad Buffalo kļuva par tādiem zaudētājiem?

     [+] [-]

, 2013-10-15 10:40, pirms 11 gadiem
chespis rakstīja: Būtu super, ja kāds sataisītu video montāžu ar visiem Z momentiem laukumā, kā tas dažreiz ir darīts! Visu spēli skatīties īsti negribās..
super butu, bet preks kam
skerdetu tik daudz laika lai kko tadu daritu(protams ja par to nemaksaa...)

     [+] [-]

, 2013-10-15 11:15, pirms 11 gadiem
Laba spēle Girgensonam Protams štruntīgi,ka zaudējums,atliek tikai gaidīt uzvaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-10-15 11:59, pirms 11 gadiem
Pirmie vaarti ir, pirmaa piespeele arii, veel tikai jaagaida pirmaa uzvara!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-15 12:19, pirms 11 gadiem
Kā jau starplaikos teica, ka Sabres konstanti pieņem nepareizus lēmumus, bija moments ar Vaneku, kurš deva piespēli, kad pašam bija jāmet, tomēr man liekas bez tāda Vaneka viņiem vispār būtu tuksnesis... Un ja godīgi, ja vien komandas stratēģija nav būvēt komandu no jaunajiem un šo sezonu izmantot, kā starta platformu, tad Rolstonam vajadzētu biki saraut, ja grib palikt pie stūres... Un tāda Stafforda vietā mierīgi varētu spēlēt kautkāds Ķēniņš vai Daugaviņš vai Karsums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-10-15 12:27, pirms 11 gadiem
Nenovertejams_treneris rakstīja: Sasniegums


Sandim , vienā spēlē bija 3 piespēles, vai 1-2 vārti. te Latvijas Tramvajam nekas labs nav/.
Atdziesti puisēn un pastāsti, kur spēlē mūsu pārējie 19 gadus vecie jaunieši?! Mums nav neviens spēlētājs līdz šim bijis, kurš šādā vecumā būtu ticis tālak par pirmssezonas nometni! Pārējie, kas šādā vecumā ir Z-Amerikā, labākajā gadījumā spēlē augstākajās junioru līgās un vāc apmēram punkts spēlē( kas skautiem priekš 19 gadīgiem neskaitās nekas dižs).
Un Sandis Ozoliņš pirmajā NHL sezonā sāka spīdēt otrajā sezonas pusē!
Par tramvajiem gan vari pats stāstīt - ar sabiedrisko transportu nebraucu.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-15 13:11, pirms 11 gadiem
Prieks par Girgensonu

  +2 [+] [-]

, 2013-10-15 13:53, pirms 11 gadiem
Vanekam 4 punkti 7 spēlēs, alga 7+ milj sezonā.
Staffordam 1 vārti 7 spēlēs, alga 4 miljoni sezonā.
Ottam 1 piespēle 7 spēlēs, alga 2.9 milj sezonā.
Ennisam 0 punktu 7 spēlēs.
Lūk arī parādās Bufalo problēma, nespēja nokomplektēt pirmos divus uzbrucēju trijniekus.

     [+] [-]

, 2013-10-15 14:34, pirms 11 gadiem
Nenovertejams_treneris rakstīja: Sasniegums


Sandim , vienā spēlē bija 3 piespēles, vai 1-2 vārti. te Latvijas Tramvajam nekas labs nav/.
Pēc tava teiktā sanāk ka Sandis sezonā vāca 200p+.

Bet, ja nopietni, tad būs bieži spēles kur pa nullēm būs, bet, noteikti, būs arī spēles kur 3p+ vāks. Variance.

     [+] [-]

, 2013-10-15 14:37, pirms 11 gadiem
labākā Girgensona spēle so far.

Otts ar Vaneku pirms katras spēles lozē kas ir kapteinis ???:?

     [+] [-]

, 2013-10-15 14:43, pirms 11 gadiem
iplaymyway rakstīja: labākā Girgensona spēle so far.

Otts ar Vaneku pirms katras spēles lozē kas ir kapteinis ???:?
Jau pirms sezonas tika nolemts, ka Vanek kapteinis mājas spēlēs, Ott - izbraukumā! neko nelozē

     [+] [-]

, 2013-10-15 15:33, pirms 11 gadiem
Spēle nav no tām sliktākajām, komandai vkn nenormāli neveicas. Vai nu pārcenšans, vai tehnika nepietiek. Grūti noticēt ka vēl gaidu Girgensona pirmo uzvaru.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-15 16:04, pirms 11 gadiem
Man liekas, ka Dinamo samaltu miltos sabres.
1 2 37 komentāri