Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL veic pārrunas ar Kanādas valdību par ieceļošanas ierobežojumu atcelšanu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

NHL veic pārrunas ar Kanādas valdību par ieceļošanas ierobežojumu atcelšanu
Arturi Lehkonens (vidū). Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) veic pārrunas ar Kanādas valdību par ieceļošanas ierobežojumu atcelšanu Stenlija kausa laikā, lai Kanādas jeb Ziemeļu divīzijas spēcīgākā komanda varētu savā laukumā uzņemt ASV vienības. Gadījumā, ja šāda atļauta netiks saņemta, visticamāk, spēles tiks aizvadītas ASV.

Covid-19 ēnā Nacionālā hokeja līga (NHL) šo sezonu aizvadīja citādāk kā ierasts. Austrumu un Rietumu konferenču vietā tika izveidotas četras divīzijas - Austrumu, Centrālā, Rietumu un Ziemeļu. Ziemeļu divīzijā spēlēja tikai Kanādas komandas saistībā ar ceļošanas ierobežojumiem.

Jau drīzumā sāksies NHL izslēgšanas spēles. Ja pirmās divas kārtas tiks izspēlētas divīzijas ietvaros, tad vēlāk jau notiks citādāk, kas licis NHL uzsākt diskusiju par ieceļošanas ierobežojumu atcelšanu Kanādā spēļu aizvadīšanas vārdā. Sagaidāms, ka atbilde no Kanādas valdības tiek gaidīta līdz 1. jūnijam. ''Sarunas notiek. Esam izteikušies, ka vēlētos sagaidīt atbildi līdz izslēgšanas pirmās kārtas beigām, kas ir aptuveni 1. jūnijs. Līdz tam vēlamies zināt, lai varam rīkoties tālāk,'' ESPN pauda viens no NHL darbiniekiem.

Pēc esošajiem noteikumiem ASV komandām, kuras ierodas Kanādā, jādodas pašizolācijā. Pastāv divi varianti - Kanādas divīzijas uzvarētāja pusfinālā un, iespējams, finālā aizvadītu spēles pēc klasiskā principa ar spēlēm mājās un viesos, vai arī visas savas mājas spēlēs aizvadītu ASV.

Pēdējās sarunas starp NHL un Kanādas valdību notika pirms nedēļas. Pēc tās Kanādas valdība uzdeva vairākus jautājumus, uz kuriem vēlējās sagaidīt atbildes pirms nākamās sanāksmes. NHL uzsākusi sarunas ar atsevišķām komandām, kuras neiekļuva izslēgšanas spēlēs, par to arēnu izmantošanu Kanādas komandas spēļu aizvadīšanā.

Ziemeļu divīzijā vēl regulārā sezona nav noslēgusies, taču ir zināmas visas četras vienības, kuras iekļūs izslēgšanas spēlēs. Tās būs Toronto ''Maple Leafs'', Edmontonas ''Oilers'', Vinipegas ''Jets'' un Monreālas ''Canadiens''.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...