Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šodien sākas cīņa par NHL

Kristaps Zālītis

Šodien sākas cīņa par NHL
Latvijas kandidāti NHL sezonai

Šodien cīņu par vietu NHL klubos uzsāk vairāki Latvijas hokejisti, bet kopumā šogad pasaules spēcīgākajā hokeja līgā cer uzspēlēt septiņi mūsējie. Izredzes sasniegt šo skaitli gan nav lielas.

eSports.lv mēģināja apkopot informāciju par pirmssezonas nometnēm, lai izvērtētu Latvijas hokejistu iespējas iekļūt NHL klubos. Visticamāk, sezonu pasaules spēcīgākajā līgā uzsāks divi mūsējie (Skrastiņš, Ivanāns), tomēr šoziem iespēja uzspēlēt hokeja mekā ir visiem septiņiem pretendentiem. Dažiem lielākas (Karsums, Sprukts), dažiem niecīgākas (Bārtulis, Kulda, Daugaviņš).

Kaspars DaugaviņšOtavas Senators (Binghamptonas Senators)
13.septembris 19:00 Senators Rookies – Panthers Rookies
15.septembris 1:00 Senators Rookies – Maple Leafs Rookies
15.septembris 19:00 Senators Rookies – Penguins Rookies
21.septembris 2:00 Senators – Rangers
23.septembris 2:00 Rangers – Senators
25.septembris 2:00 Senators – Flyers
27.septembris 2:30 Canadiens – Senators
28.septembris 2:00 Senators – Canadiens

Talantīgais Kaspars Daugaviņš pagājušā sezonā spēlēja galveno lomu CHL kluba Misisogas „Majors” iekļūšanā play-off mačos. Uzbrucējs dažas spēles aizvadīja arī AHL komandas Binghamptonas „Senators” sastāvā, bet ar rezultativitāti nespīdēja. Sezonu Daugaviņš noslēdza Latvijas izlases sastāvā, spējot izcīnīt vien ierobežotu spēles laiku.

Speciālisti 20 gadus vecajam latvietim šosezon paredz vietu „Senators” fārmkluba vadošajās maiņās, bet no NHL mūsējo šķir vēl vismaz viena sezona. Kreisās malas uzbrucēja pozīcija „Senators” gan nav īpaši spēcīga, tādēļ starpsezonā tā tika papildināta. Denijam Hītlijam, Antuānam Vermetam, Dīnam Makamondam (spēlē arī kā centrs) un Nikam Foliņjo pievienojās veterāni Jarko Rūtu un Breds Isbisters. Visticamāk, sezonu NHL klubā sāks Hītlijs, Vermets, Foliņjo, Rūtu un Makamonds centra postenī, bet Isbisters līdz ar Daugaviņu būs AHL kluba pirmo divu maiņu kreisās puses uzbrucēji.

Piektdien Daugaviņš uzsāka gatavošanos sezonai „Senators” Rookie jeb jaunuļu grupā un jau šodien aizvadīs pirmo spēli pret „Panthers” jaunajiem hokejistiem.

Oskars BārtulisFiladelfijas Flyers (Filadelfijas Phantoms)
18.septembris 20:00 Flyers Rookies – Capitals Rookies
23.septembris 2:00 Flyers – Devils
25.septembris 2:00 Senators – Flyers
26.septembris 2:00 Flyers – Islanders
27.septembris 18:00 Flyers – Hurricanes
28.septembris 20:00 Hurricanes – Flyers

Oskars Bārtulis cīņu par vietu NHL kluba Filadelfijas „Flyers” sastāvā uzsāks pirmdien komandas rūkiju (rookies) nometnē. Jaunuļu sastāvā 18.septembrī Bārtulis spēlēs pret „Capitals”, bet lielā komanda pirmo pirmssezonas pārbaudes maču aizvadīs 23.septembrī.

Par vietu „Flyers” pamatsastāvā gaidāmajā sezonā vairāk vai mazāk droši var būt seši aizsargi – Kimmo Timonens, Breidons Koubērns, Rendijs Džounss sastāvā būs noteikti, ja nenotiks pārsteigumi, sezonu NHL sāks arī Stīvs Emingers, Raiens Parents un mūsu pusē kā Kārļa Skrastiņa komandas biedrs no „Avalanche” laikiem labi pazīstamais Ossi Vananens. Vēl nav zināms, vai Filadelfijā paliks veterāns Derians Hatčers (visticamāk – nē). Tādējādi Bārtulis var pacīnīties par septītā aizsarga vietu, bet konkurence būs sīva – visiem pārējiem kandidātiem jau ir NHL spēļu pieredze.

Artūrs KuldaAtlantas Thrashers (Čikāgas Wolves)
13.septembris 22:00 Thrashers Rookies – Lightning Rookies
14.septembris 21:30 Thrashers Rookies – Rangers Rookies
17.septembris 2:00 Thrashers Rookies – Red Wings Rookies
17./18.septembris Thrashers Rookies – ??
26.septembris 3:00 Predators – Thrashers
27.septembris 3:30 Blues – Thrashers
29.septembris 0:00 Red Wings – Thrashers

Pavasarī Latvijā daudzus pārsteidza ziņa par Artūra Kuldas pārliecinošo debiju Čikāgas „Wolves” sastāvā, izcīnot AHL galveno trofeju Kaldera kausu. Tagad 20 gadus vecais aizsargs ir viens no 14 kandidātiem uz vietu NHL kluba Atlantas „Thrashers” aizsardzībā. Jau šodien Kulda aizvadīs pirmo no četrām spēlēm „Thrashers Rookies” sastāvā. Mači jauno hokejistu grupā latvietim būs ļoti svarīgi, jo lielā komanda pirmssezonā aizvadīs tikai trīs pārbaudes spēles un tajās iespēja sevi parādīt tiks dota ļoti ierobežotam spēlētāju lokam.

Visticamāk, pirmo pilno profesionālo sezonu Kulda tomēr aizvadīs AHL, lai gan Atlantā aizsardzības līnija neizskatās nemaz tik draudīga. No pagājušās sezonas aizsargiem vieta „Thrashers” rindās ir nodrošināta zviedriem Tobiasam Enstromam un Niklasam Havelidam, starpsezonā no „Blue Jackets” ir pārnācis Rons Heinsijs. Jādomā, ka NHL sezonai droši var gatavoties arī ar trešo numuru šovasar draftētais 18 gadus vecais Bogosjans. Uz atlikušajām vakancēm drošākie kandidāti ir pagājušajā gadā pilnu sezonu NHL aizvadījušie Gārnets Ekselbijs un veterāns Kens Klē. Toties cīņa par septītā aizsarga vietu solās būt ļoti sīva. Par favorītu var uzskatīt 22 gadus veco čehu Borisu Valabiku, bet savu vārdu noteikti gribēs teikt arī citi, tajā skaitā Artūrs Kulda. Grūti spriest, kā Kuldas izredzes ietekmēs Bogosjana iesaistīšana komandā. No vienas puses, „Thrashers” sezonas sākumā laukumā laist divus jaunus debitantus būtu riskanti, no otras, Kulda varētu palīdzēt Bogosjanam komandā justies komfortablāk – abi CHL spēlēja vienā aizsardzības pārī.

Kārlis Skrastiņš un Jānis SpruktsFloridas „Panthers” (Ročesteras „Americans”)
24.septembris 4:00 Flames – Panthers
25.septembris 4:00 Oilers – Panthers
26.septembris 4:00 Oliers – Panthers
27.septembris 4:00 Flames – Panthers
28.septembris 1:00 Islanders – Panthers
29.septembris 2:00 Canadiens – Panthers
7.oktobris 2:30 Panthers – Islanders

Uzreiz divi Latvijas hokejisti – Kārlis Skrastiņš un Jānis Sprukts – šosezon varētu spēlēt Floridas „Panthers” sastāvā. Ja par Skrastiņa piederību NHL šaubu nav un aizsargam vien jācīnās par savu lomu komandā, tad Spruktam vieta starp 13 uzbrucējiem būs jāizcīna pārbaudes mačos. Labā ziņa ir tā, ka „Panthers” aizvadīs pamatīgu pirmssezonas spēļu ciklu, kopā izspēlējot septiņus mačus, tādēļ pagājušo gadu Eiropā pavadījušam Spruktam būs iespēja par sevi atgādināt arī Ziemeļamerikā. Viegli gan tas nebūs, jo Floridas klubā ir 12 uzbrucēji ar vienvirziena līgumiem tādēļ klubā ir palikusi tikai viena brīva vakance priekšējā līnijā. Sprukta galvenie konkurenti cīņā par šo pozīciju būs jauniņais Šons Matiass (pagājušajā sezonā 4 spēlēs 2+0), Mihaels Froliks (spēlēja Čehijā) un Entonijs Stjuarts (26, 0+1).

Mārtiņš KarsumsBostonas „Bruins” (Providensas „Bruins”)
23.septembris 1:00 Bruins – Canadiens
24.septembris 1:30 Islanders – Bruins
26.septembris 1:00 Bruins – Red Wings
27.septembris 2:30 Red Wings – Bruins
27.septembris 23:00 Bruins – Capitals

Pagājušajā sezonā Mārtiņš Karsums bija viens no AHL kluba Providensas „Bruins” līderiem, tomēr 22 gadus veco uzbrucēju uz NHL tā arī neuzaicināja. Pārlieku cerīga situācija nav arī šobrīd – Bostonas klubā ir ļoti daudz uzbrucēju. Tik daudz, ka pagājušajā sezonā virkne prasmīgu hokejistu bija spiesti spēlēt AHL fārmklubā Providensā, kur savu meistarību apliecināja, regulāro sezonu noslēdzot pārliecinošā pirmajā vietā. Lai arī Karsums ir sasniedzis vecumu, kurā būtu jāsāk spēlēt pasaules spēcīgākajā līgā, apstākļu sakritība ir nelabvēlīga, tādēļ vietu NHL klubā varbūt nodrošinās vien īpaši iespaidīgs sniegums pārbaudes mačos. Interesanti, ka pirmās trīs spēlēs „Bruins” aizvadīs Karsumam labi pazīstamās arēnās – Halifaksā un Monktonā. Šis ir pēdējais gads uzbrucēja līgumā ar Bostonas klubu, tādēļ nākamvasar Latvijas izlases līderis varēs mainīt savu darba vietu.

Raitis IvanānsLosandželosas „Kings”
23.septembris 0:05 Kings A – Blues
23.septembris 2:30 Kings B – Coyotes
25.septembris 1:00 Avalanche – Kings
28.septembris 2:00 Kings – Avalanche
1.oktobris 2:30 Kings – Ducks

Raitim Ivanānam beidzot ir izdevies nostabilizēties pasaules elitārākajā hokeja līgā un arī šogad, ja nenotiks brīnumi, latvietim atradīsies vieta „Kings” ceturtajā maiņā. Atkarībā no pretinieka un spēles situācijas, Ivanāna pavadītais laiks laukumā var variēt no nulles līdz pat mazpadsmit minūtēm, bet daudz maz droši var teikt – Raitis spēlēs. 19.septembrī „Kings” aizvadīs pirmo treniņu, bet jau trīs dienas vēlāk paredzēts pirmais pārbaudes mačs. Interesanti, ka „Kings” vienā dienā aizvadīs divas spēles – komanda tiks sadalīta divās daļās, vienai pretī liekot „Blues”, otrai – „Coyotes”.

1 2 57 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2008-09-13 12:57, pirms 16 gadiem
un ozolinu nevies vairs nereeekinaaas
Slēpts komentārs: Prizs

 +35 [+] [-]

, 2008-09-13 13:01, pirms 16 gadiem
Labi ka Karsumsm šis ir pēdējais gads ar Bruins.. Var redzēt ka viņi viņu vnk nenovērtē..

 +33 [+] [-]

, 2008-09-13 13:01, pirms 16 gadiem
Labs raksts,tas tik buutu ideaali,ja visi 7 tiktu pie speeleeshanas,atceros vienu sezonu,kad NHL kapaaja 8muuseejie!

 +11 [+] [-]

, 2008-09-13 13:03, pirms 16 gadiem
Prizs rakstīja: Nu man jau šķiet ka Daugavai un Kuldam lielaakas iespējas nekaa Spruktam...

taa gan neteiktu. Daugaviņš un Kulda veel manuprāt ir pārāk zaļi. Spruktam lielākas iespējas pagaidām. Bet nu redzēs ko shie katrs parādīs pirmssezonas spēlēs. no tā daudzkas atkarīgs.

 +12 [+] [-]

, 2008-09-13 13:04, pirms 16 gadiem
nu kaa teikt, man liekas ka wisiem ir lielas iespeejas!
nu laiks ies un redzeesim!
es jaw gribeetu lai wisi 7 tiek NHL!

  +8 [+] [-]

, 2008-09-13 13:04, pirms 16 gadiem
novelu veiksmi visiem it seviski karsumam un kuldam laj izdodas

 +12 [+] [-]

, 2008-09-13 13:05, pirms 16 gadiem
visuz uz Dinamo, un Ufa, Kazaņa, Omska ,Maskava staigās sarkaniem vaigiem , pēc spēlēm ar Dinamo

  +2 [+] [-]

, 2008-09-13 13:05, pirms 16 gadiem
didzissss rakstīja: taa gan neteiktu. Daugaviņš un Kulda veel manuprāt ir pārāk zaļi. Spruktam lielākas iespējas pagaidām. Bet nu redzēs ko shie katrs parādīs pirmssezonas spēlēs. no tā daudzkas atkarīgs.

Piekrītu! Šamie vēl ir par zaļu prieks elites, bet Sprukts jau ir kapājis NHL bik.. Un tie konkurenti Jānim arī nav diži spīdekļi..

  -3 [+] [-]

, 2008-09-13 13:05, pirms 16 gadiem
didzissss rakstīja: taa gan neteiktu. Daugaviņš un Kulda veel manuprāt ir pārāk zaļi. Spruktam lielākas iespējas pagaidām. Bet nu redzēs ko shie katrs parādīs pirmssezonas spēlēs. no tā daudzkas atkarīgs.

Es zinu, ka zaļi, neteicu, jau ka viņi tiks, bet es vnk neuzskatu, ka Sprukts der prieksh NHL

  +4 [+] [-]

, 2008-09-13 13:07, pirms 16 gadiem
Pēc kāda laika manuprāt daudzi labie spēlētāji vairs uz NHL neskries, bet mēģinās iespēlēties te pat KHL.

  -1 [+] [-]

, 2008-09-13 13:07, pirms 16 gadiem
Prizs rakstīja: Es zinu, ka zaļi, neteicu, jau ka viņi tiks, bet es vnk neuzskatu, ka Sprukts der prieksh NHL

ari ta liekas

  +2 [+] [-]

, 2008-09-13 13:08, pirms 16 gadiem
Principā Kuldam būs baigi grūti tikt sastāvā, jo trīs debitantus es šaubos vai viņi liks spēlēt. Bez Kuldas, Thrashers rindās ir šī gada drafta 3. numurs Bogosians, kā arī 2004. gada 10. numurs Valabiks, kurš pagājušosezon aizvadīja septiņas spēles. Domāju, ka ir diezgan skaidrs, ka Bogosians spēlēs jau šosezon, arī Valabiku būs grūti izkonkurēt. Bet vienmēr pastāv traumas/neveiksmīga sezona - sezonas noslēgums priekš jaunajiem un eksperimentiem u.tml. anyway - lai veicas!
Slēpts komentārs: demons35

  +8 [+] [-]

, 2008-09-13 13:14, pirms 16 gadiem
demons35 rakstīja: Varbut RD nepazhelos naudu....

JUs jau saprotat par ko esrunaju

Manuprāt viņam pēc šī gada vajadzētu mēģināt atrast kādu citu NHL klubu.. Un ja tas arī neizdototos, tad gan viņš varētu laimi meklēt KHL..
Slēpts komentārs: zigiss

  +6 [+] [-]

, 2008-09-13 13:14, pirms 16 gadiem
tieshaam kur ozo pazudis? nu prieks par muuseejiem.. vispaar taada aizdoma ka naakamo hokeja pč mees buusim loti speeciigi.. jo galvenokaart nemot veeraa dinamo kodolu un veel jau tie kas tajaa krastaa speelee viniem tak buus lielaakas iespeejas mums pievienoties.. jo chempis turpat vien buus...!!! nu taa var sapnot un sapnot bet uzskatu ka shobriid latvijas hokeja izlase loti loti aug!!! vnk liels prieks par apkaart notiekosho

  -1 [+] [-]

, 2008-09-13 13:19, pirms 16 gadiem
Karsums un Daugaviņš var doties uz KHL spēlēt, kur līmenis ir augstāks nekā AHL bet zemāks nekā NHL(pavisam nedaudz)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-09-13 13:20, pirms 16 gadiem
didzissss rakstīja: Pēc kāda laika manuprāt daudzi labie spēlētāji vairs uz NHL neskries, bet mēģinās iespēlēties te pat KHL.

bet te jau tikai rd, taču lai tur tiktu jaunie... pie mums neviens nespēs jauņos tā sagatavot progresēt lielākas iespējas ir asv! pāris gadus tur, vai kur tuvāk labā līgā ta jau ir iespējas, jāskatās vēl kā savu lomu spēs pildīt r2000, vrbūt ar laiku arī šeit varēs jaunos uztrenēt, bet tāpat vietas dinamo ir maz un lai tur tikt sevi ir jāpierāda, bet latvijā sevi enviens nepierādīs

     [+] [-]

, 2008-09-13 13:23, pirms 16 gadiem
Krokodils rakstīja: Karsums un Daugaviņš var doties uz KHL spēlēt, kur līmenis ir augstāks nekā AHL bet zemāks nekā NHL(pavisam nedaudz)

Nuu hrennj vin zin, manaa skatiijumaa khl ir manaami zemaaks liimenis nekaa nhl.. bet jaa vinsh ir naakamais peec nhl.. un ahl ir pietiekami augsta liimena.. pietam tur vinus aatraak noveertees, un ir arii kas noveertees

  -2 [+] [-]

, 2008-09-13 13:25, pirms 16 gadiem
Namejs latgaļu karotājs rakstīja: bet te jau tikai rd, taču lai tur tiktu jaunie... pie mums neviens nespēs jauņos tā sagatavot progresēt lielākas iespējas ir asv! pāris gadus tur, vai kur tuvāk labā līgā ta jau ir iespējas, jāskatās vēl kā savu lomu spēs pildīt r2000, vrbūt ar laiku arī šeit varēs jaunos uztrenēt, bet tāpat vietas dinamo ir maz un lai tur tikt sevi ir jāpierāda, bet latvijā sevi enviens nepierādīs

Pag, pag, drīz, pavisam drīz tam ir jānotiek, ka Atcels leģionāru griestus un kad tas notiks, tad būs oj oj oj kādas ziepes NHL pavisam nopietni!
Un karsums jau ne tikai var iet uz RD, ja MVD nospēlēs labi šo sezonu un Znaroks paliks par trenneri, tad... nu jūs jau saprotat!
Slēpts komentārs: Krokodils

     [+] [-]

, 2008-09-13 13:30, pirms 16 gadiem
Man gan domāt, ka Karsumam šis ir pēdējais līguma gads zin arī Bruins vadība un es nebrīnītos, ka šis tiek aizmainīts uz Floridu, atlantu Pitsburgu vai kādu citu klubu kuram vajag lētu 4. maiņas uzbrucēju. Floridai ir labi aizsargi bet trūkst uzbrucēju, Bostona savukārt meklē partneri Čaram un droši vien būtu gatava šķirties no dažiem uzbrucējiem.

     [+] [-]

, 2008-09-13 13:30, pirms 16 gadiem
Un te cita autora, gairo, versija par mūsējo izredzēm:
gairoblogs.wordpress.lv
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-09-13 13:43, pirms 16 gadiem
biju piemirsis cik daduz speeltaju spele Amerikaa

     [+] [-]

, 2008-09-13 14:08, pirms 16 gadiem
tad nu gaidu 1.oktobri!varetu but pietiekami interesanta speleredzes ka veiksies tam "pilenam"kurs sogad cempi ta pamatigi uzprasijas pec "aprunasanas"ar Ivananu NHL laukuma

  -1 [+] [-]

, 2008-09-13 14:13, pirms 16 gadiem
Edgars rakstīja: Man gan domāt, ka Karsumam šis ir pēdējais līguma gads zin arī Bruins vadība un es nebrīnītos, ka šis tiek aizmainīts uz Floridu, atlantu Pitsburgu vai kādu citu klubu kuram vajag lētu 4. maiņas uzbrucēju. Floridai ir labi aizsargi bet trūkst uzbrucēju, Bostona savukārt meklē partneri Čaram un droši vien būtu gatava šķirties no dažiem uzbrucējiem.

Hehe, īstenībā nebūtu slikti, ja Floridā 3 mūsējie spēlētu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-09-13 15:22, pirms 16 gadiem
preiks ka spruktu paši uzaicinaja, toreiz domāja ka apčakarēs, bet janka pagreizās un aizgāja, tgd paši paaicināja, pēc loģikas ta jau ar nopietnām domām

  -3 [+] [-]

, 2008-09-13 15:29, pirms 16 gadiem
Labs attēls, labs raksts.

  -3 [+] [-]

, 2008-09-13 15:52, pirms 16 gadiem
nu es domāju ka nhl vajadzeja tikt spruktam ozoliņam daugavinam karsumam un kuldam!!!

     [+] [-]

, 2008-09-13 16:01, pirms 16 gadiem
Bogosianu Atlantai, manuprāt, ņemt sastāvā ir riskantāk nekā Kuldu, jo Artūrs sevi ir jau pierādījis AHL un tgadējā trenera acīs, bet Bogosians ir bijis tikai junioru komandās turklāt ar Kuldu vienā maiņā... tā kā, viss ir paša rokās
1 2 57 komentāri