Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canadiens" uzvar "Penguins" 7. spēlē, iekļūst Austrumu finālā

"Canadiens" uzvar "Penguins" 7. spēlē, iekļūst Austrumu finālā
Dominiks Mūrs svin komandas 4. vārtu guvumu.
Attēls: Getty Images

Turpinot šī gada NHL pleijofu Pelnrušķītes stāstu Monreālas "Canadiens", 16. labākā komanda pēc regulārās sezonas, izslēdzot Prezidenta trofejas ieguvējus Vašingtonas "Capitals", aizvadītajā naktī beidza arī esošo Stenlija kausa īpašnieku centienus atkārtot šo panākumu. Spēles gala rezultāts 5:2.

Pēc sērijas 6. spēles abas komandas veica pa vienai izmaiņai - Pitsburga izvēlējās Alekseju Poņikarovski Marka Letestu vietā, lai palielinātu spiedienu vārtu priekšā, tikmēr Monreālas sastāvā atgriezās viens no aizsardzības balstiem Hals Gils uz tribīnēm aizsūtot Raienu O'Birnu.

Spēle iesākās nelabvēlīgi Pitsburgai - jau desmitajā sekundē Sidnijs Krosbijs nopelnīja noraidījumu par grūšanu bortā. Tiesnesis jau bija pacēla roku, lai signalizētu par vēl vienu noraidījumu laukuma saimniekiem, kad Braiens Džionta spēles 32. sekundē pielaboja P.K.Subēna uzmetienu uz vārtiem tādejādi atklājot rezultātu, varēja līksmot vairāki desmiti Monreālas fani "Mellon Arena" un 21273 fani Monreālas mājas arēnā "Bell Centre", kas skatījās spēli uz lielajiem ekrāniem.

Ātri vien Pitsburga ieguva teritoriālo pārsvaru, bet nopietni apdraudēt Jaroslava Halāka sargātos vārtus nespēja, tikmēr Monreāla atbildēja ar asiem pretuzbrukumiem, kuru laikā pat trāpīja pa vārtu stabiņu. Vienā no tādiem pretuzbrukumiem Monreāla pēc neilga spiediena palielināja pārsvaru līdz 2:0 pēc Dominika Mūra metiena, uztverot ripu ar muguru pret vārtiem starp iemetiena punktiem Pitsburgas zonā un izdarot metienu apgriežoties ar seju pret vārtiem.

Drīz pēc tam savu aukstasinību parādīja Halāks izejot no vārtiem pretī ripai, kuru centās noķert Pitsburgas uzbrucējs Mets Kuks, tādejādi apturot iespējamu izgājienu viens pret viens.

Pirmais periods noslēdzās ar rezultātu 2:0 par labu "Canadiens", arī metienu pārsvars piederēja viesiem 10:8.

Izejot laukumā otrajā periodā šķita, ka Pitsburgas spēlētāji ir nolēmuši iet uz vārtiem daudz agresīvāk, par ko liecināja Krosbija un Halāka sadursme pēc metiena uz vārtiem. Tiesa drīz vien Kriss Kunics pieļāva kļūdu ļaujot atņemt sev ripu Andrejam Kosticinam, kurš to nogādāja to aizsargam Spačekam, kurš to pāradresēja pleijoffu rezultatīvākajam snaiperim Maikam Kamalerī, kurš nekļūdījās gūstot 12. vārtus pleijoffos - 3:0. Drīz pēc tam Andrejs Kosticins deva iespēju Pitsburgai vienus vārtus atgūt pārkāpjot noteikumus pret Sergeju Gončaru, bet iepriekšminētais Gončars nospēlējot pasīvi vairākumā savā zonā pret Trevisu Moenu, kurš spēlējot mazākumā palielināja rezultātu līdz 4:0 par labu "Habs". Ar to arī beidzās spēle Markam Andrē Flerī, Pitsburgas vārtusargam, kura vietu vārtos ieņēma Brents Džonsons.

Pitsburga nemeta plinti krūmos un turpināja apdraudēt Jaroslava Halāka vārtus un Krisam Kunicam, iegūstot no tiesneša atlēkošo ripu pēc metiena garām vārtiem, izdevās panākt 1:4 un sāka atdzīvoties pārpildītās "Mellon Arena" tribīnes. Pitsburga turpināja ofensīvu un ieguva vairākumu, kurā gan vārtus neguva, bet tam sekojošajā uzbrukuma turpinājumā pēc Alekseja Poņikarovska metiena no zilās līnijas metienu pielabojot Džordanam Stālam atkal lika gavilēt Pitsburgas faniem - 2:4 un Pitsburga ieguva otro elpu.

Otrā periodā izskaņā komandas apmainījās ar abpusējiem noraidījumiem, tad 10 sekundas pirms trešdaļas beigām Džoss Džordžess nopelnīja noraidījumu atstājot "Canadiens" uz 1 minūti mazākumā 3 pret 4 trešā perioda sākumā.

Otrais periods noslēdzās ar metienu pārsvaru Pitsburgai 21:17.

3. perioda sākumā ne 4 pret 3, ne tam sekojošo 5 pret 4 vairākumu "Penguins" realizēt neizdevās. Perioda pirmajās desmit minūtēs Monreālas vārtusargs Halāks vairākas reizes burtiski glāba komandu, līdz desmitajā minūtē Pitsburga pieļava kļūdu maiņā un tika noraidīta par pārāk daudz spēlētājiem vienlaikus uz laukumu. Sekojošo vairākumu realizēja Braiens Džionta gūstot savus otros vārtus spēlē un panākot 5:2 viesu labā. Arī turpinājumā spēli dominēja "Penguins", bet uzbrukumi vairs nebija tik bīstami kā perioda sākumā, rezultātā izmaiņu nebija. Spēle noslēdzās ar rezultātu 5:2 par labu Monreālai, metienu attiecība 20 pret 38 par labu Pitsburgai.

Interesants fakts, ka Monreālas "Canadiens" piedalījās "Mellon Arena" atklāšanas spēlē (uzvarot 2:1 pirms 48 gadiem), gan nu arī pēdējā spēlē, jo nākamsezon "Penguins" pārvāksies uz "Consol Energy Center", kas atrodas turpat pāri ielai no esošās arēnas.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-13 05:10, pirms 14 gadiem
TAS VNK PSC!
Neticami, kas shopavasar notiek pasules hokeja!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-13 07:18, pirms 14 gadiem
ja Filadelfija vēl uzvarēs sēriju, būs kaut kas neticams

  -1 [+] [-]

, 2010-05-13 07:21, pirms 14 gadiem
Jā,kas par hokeju šo pavasar.

Malkins,Gončars uz PC.

  -2 [+] [-]

, 2010-05-13 08:05, pirms 14 gadiem
forge rakstīja: Jā,kas par hokeju šo pavasar.

Malkins,Gončars uz PC.
Tad jau krieviem olimpiskā izlase un ja viņi pamanīsies kādam zaudēt ar tādu sastāvu , tad krievijā to nesapratīs.

  -1 [+] [-]

, 2010-05-13 08:07, pirms 14 gadiem
Jāsāk ticēt ka katrā desmitgadē Monreāla tiek pie kausa.

     [+] [-]

, 2010-05-13 08:58, pirms 14 gadiem
Tagad vien laikam jāatceras viens komentārs Sportacentrā - Canadians sāk spēlēt pie rezultāta 3:1!!! Labi, šoreiz nebija gluži tā, bet vienalga sērijas beigas vnk lieliskas un atkal pretinieks var domāt: "Bija tik tuvu"
Malači, pretiniekam riktīgi sadod pa pašapziņu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja