Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL nedēļas labākie - Iginla, Hakets un Karlsons

Kristaps Desmitnieks

NHL nedēļas labākie - Iginla, Hakets un Karlsons
Džeroms Iginla
Foto: AFP

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) sezona rit pilnā sparā, un par aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju kļuvis Kalgarī ''Flames'' kapteinis Džeroms Iginla. Par otro zvaigzni atzīts Minesotas ''Wild'' vārtu vīrs Mets Hakets, bet par trešo vērtīgāko hokejistu nosaukts Vašingtonas ''Capitals'' aizsargs Džons Karlsons.

''Flames'' šo sezonu nav iesākuši pārāk veiksmīgi, taču pēdējās trīs spēles Kalgarī hokejisti pratuši uzvarēt. Nedēļas sākumā pārspēta Karolīnas ''Hurricanes'' (7:6), pēc tam sekoja uzvara pār Kolorādo ''Avalanche'' (3:2), bet pēdējā spēlē uz lāpstiņām nolikti arī Edmontonas ''Oilers'' hokejisti (3:0). Pēc šīs uzvaru sērijas ''Flames'' vienība pietuvojusies Rietumu konferences astotajai vietai, Kalgarī hokejisti ar 30 punktiem ieņem 11. pozīciju, taču līdz astotniekam viņus šķir vien divi punkti. Galvenā panākuma atslēga pagaidām bijusi ''Flames'' kapteiņa Džeroma Iginlas spožā un rezultatīvā spēle uzbrukumā, pēdējo trīs spēļu laikā gūti četri vārti un izdarītas divas rezultatīvas piespēles. Sezonas sākums Iginlam, tāpat kā komandai, nebija gana sekmīgs, taču pagaidām, kamēr kapteinis uguņo, arī Kalgarī vienībai klājas teicami. Godam nopelnīts nedēļas labākā spēlētāja tituls.

Par nedēļas otro vērtīgāko spēlētāju nosaukts 21 gadu vecais Minesotas ''Wild'' vārtsargs Mets Hakets. Pateicoties situācijai, ka savainojumos iedzīvojušies bija abi ''Wild'' vārtsargi Niklass Bekstrēms un Džošs Hārdings, 2011. gada 6. decembrī Hakets piedzīvoja debiju NHL. Kanādiešu vārtsargs debitēja spēlē pret Sanhosē ''Sharks'', kad mača otrajā minūtē, pēc ielaistiem vārtiem, Hakets nomainīja savainoto Hārdingu. Kas vārtsargam var būt labāks, kā pirmajā spēlē neielaist nevienus vārtus un kaldināt komandas uzvaru? Atvairot 34 sāncenšu metienus, Hakets palīdzēja uzveikt ''Sharks'' ar rezultātu 2:1. Nākamajā mačā Hakets laukumā devās jau pamatsastāvā. Spēli pret ''Kings'' jaunais vārtu vīrs aizvadīja teicami un, neitralizējot 44 pretinieku metienus, palīdzēja ''Wild'' izcīnīt uzvaru ar 4:2. Tiesa, nākamajā spēlē pret ''Coyotes'' Hakets nepiedalījās, jo ierindā atgriezās Bekstrēms. Pēc spožā snieguma ''Wild'' atrodas Rietumu konferences tabulas galvgalī.

Tāpat atzinību nopelnījis Vašingtonas ''Capitals'' aizsargs Džons Karlsons. Aizvadītās nedēļas trijās spēlēs Karlsons ticis pie vārtu guvuma un sešām rezultatīvām piespēlēm, tādējādi palīdzot ''Capitals'' izcīnīt uzvaras pār ''Senators'' (5:3) un ''Maple Leafs'' (4:2), bet ''Panthers'' galvaspilsētniekiem uzveikt neizdevās (4:5). Karlsons šosezon piedalījies 28 regulārās sezonas spēlēs, to laikā atzīmējoties ar pieciem precīziem metieniem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +4 [+] [-]

, 2011-12-12 23:08, pirms 13 gadiem
Labs raksts. Nav tāds kiš miš variants. Prieks par Iginlu, kurš sāk mosties.

  -4 [+] [-]

, 2011-12-12 23:12, pirms 13 gadiem
Starpsezonā Sējējam bija labas iespējas iegūt Iginlu Rīgas Dinamo īpašumā, ar aģentu jau praktiski vienošanās bija panākta. Diemžēl pēdējā brīdī notika izšķiršanās par labu Lundmarkam. Tagad redzams, ka tā bija kārtējā RD menedžmenta rupja kļūda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-12-12 23:40, pirms 13 gadiem
Ādams Ludvigs Lēvenhaupts rakstīja: Starpsezonā Sējējam bija labas iespējas iegūt Iginlu Rīgas Dinamo īpašumā, ar aģentu jau praktiski vienošanās bija panākta. Diemžēl pēdējā brīdī notika izšķiršanās par labu Lundmarkam. Tagad redzams, ka tā bija kārtējā RD menedžmenta rupja kļūda.
nu kur var tadu bezsakaru rakstiit wtf

  +1 [+] [-]

, 2011-12-13 01:46, pirms 13 gadiem
wild nesūdīgu vārtsargu brigādi novākuši.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-13 09:27, pirms 13 gadiem
Lavrenty rakstīja: Nekas, nekas, pēc pāris gadiem šāda raksta virsrakstā būs Daugaviņš, Kulda un Gudļevskis (ja atmetīs savas vājības).
Gudļevskis par MHL vairs uz "vāka" netiek