Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Jets" rezultatīvajam aizsargam Pjonkam tiek 23,5 miljoni, no arbitrāžas izvairās arī Vrāna

Agris Suveizda

"Jets" rezultatīvajam aizsargam Pjonkam tiek 23,5 miljoni, no arbitrāžas izvairās arī Vrāna
Nīls Pjonks. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Vinipegas "Jets" un Detroitas "Red Wings" parakstījušas jaunus līgumus ar ierobežoti brīvajiem aģentiem Nīlu Pjonku un Jakubu Vrānu, izvairoties no piektdien gaidāmās arbitrāžas.

26 gadus vecais aizsargs Nīls Pjonks iepriekšējās divās sezonās Vinipegā saņēma kopumā sešus miljonus ASV dolārus, bet nākamos četrus gadus viņa kopējais atalgojums būs 23,5 miljoni dolāru, vidējo algu gandrīz dubultojot. Nedraftētais amerikānis "Jets" kreklā divu sezonu laikā aizvadīja 125 spēles, izceļoties ar 77 (9+68) punktiem, 52 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +16, bet Stenlija kausā 12 spēlēs izdarīja sešas rezultatīvas piespēles un tika pie negatīvas lietderības -8.

Arbitrāža nebūs nepieciešama arī 25 gadus vecajam čehu uzbrucējam Jakubam Vrānam, kurš ar Detroitas "Red Wings" vienojies par trīs sezonu līgumu 15,75 miljonu ASV dolāru apmērā. Iepriekšējos divos gados viņš saņēma 6,7 miljonus. Aprīlī Vrāna no Vašingtonas "Capitals" tika aizmainīts uz Detroitas "Red Wings", un čehs jaunajā komandā 11 spēlēs izcēlās ar 11 (8+3) punktiem. Sezonā kopumā viņam 50 spēlēs 36 (19+17) punkti, 10 soda minūtes un pozitīva lietderība +10. Maijā viņš spēlēja pasaules čempionātā Rīgā, Čehijas valstsvienībā septiņos mačos tiekot pie četriem (2+2) punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/neal-pionk...
https://www.nhl.com/news/red-wings-...
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...