Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Flames" aizsargs Hemoniks kļūst par pirmo NHL, kurš atsakās turpināt sezonu

Ints Megnis
Ints Megnis

"Flames" aizsargs Hemoniks kļūst par pirmo NHL, kurš atsakās turpināt sezonu
Treviss Hemoniks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Kalgari "Flames" komandas aizsargs Treviss Hemoniks piektdien kļuvis par pirmo Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju, kurš izlēmis nepiedalīties šovasar gaidāmajā sezonas turpinājumā.

Par Hemonika lēmumu "Flames" ģenerālmenedžeris Breds Trelivings paziņoja pāris stundas pēc tam, kad NHL un Spēlētāju asociācija (NHLPA) oficiāli vienojās sezonu turpināt ar 24 komandu turnīru, kas sāksies 1. augustā.

"Šovakar Treviss piezvanīja man, informējot, ka viņš izlēmis nepiedalīties sezonas turpinājumā," paziņojumā citēts Trelivings. "Treviss izskaidroja, ka grūto lēmumu viņš pieņēmis ģimenes iemeslu dēļ. Mums pietrūks Trevisa, tomēr saprotam un cienām viņa lēmumu."

Tikmēr pats Hemoniks paziņojumā skaidrojis, ka lēmumu pieņēmis meitas dēļ, kura 2019. gadā astoņu mēnešu vecumā nokļuva slimnīcā elpošanas sistēmas slimības dēļ.

Spēlētājiem, kuri neturpinās sezonu, tas ir jāpaziņo līdz pirmdienai. Vienošanās nosaka, ka šādu lēmumu pieņēmēji netiks sodīti un viņiem nav nepieciešams norādīt iemeslu.

29 gadus vecais Hemoniks šosezon piedalījies 50 no 70 "Flames" spēlēm, bet brīdī, kad NHL martā apturēja sezonu, ārstēja traumu. Pēc šīs sezonas Hemoniks kļūs par neierobežoti brīvo aģentu. Viņš NHL aizvada jau desmito sezonu, pirmās septiņas no tām spēlējot Ņujorkas "Islanders" sastāvā.

"Flames" komandu NHL kvalifikācijas kārtā sagaida sērija līdz trim uzvarām ar Vinipegas "Jets". Rietumu konferences spēles tiks aizvadītas Edmontonā, kamēr labākās vienības no austrumiem satiksies Toronto.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...