Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vankūveras vārtsargs Demko atzīts par nedēļas trešo zvaigzni, viņa savainojums nav nopietns

Agris Suveizda

Vankūveras vārtsargs Demko atzīts par nedēļas trešo zvaigzni, viņa savainojums nav nopietns
Tečers Demko. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālā hokeja līga par aizvadītās nedēļas spožākajām zvaigznēm atzinusi Kolorādo "Avalanche" centru Neitanu Makinnonu, Bostonas "Bruins" centru Pavelu Zahu un Vankūveras "Canucks" vārtsargu Tečeru Demko.

Kolorādo "Avalanche" pagājušajā nedēļā sakāva Čikāgas "Blackhawks" (5:0), Detroitas "Red Wings" (7:2) un uzveica arī Minesotas "Wild" (2:1 pagarinājumā), bet Makinnons piedalījās 10 no 14 vārtu guvumiem, izceļoties ar 3+7. Pirmajās divās spēlēs viņam pa četriem punktiem (2+2, kā arī 1+3). Sezonā viņš ar 111 (40+71) punktiem 65 spēlēs kļuvis par līgas rezultativitātes līderi.

Otrās zvaigznes gods tika Zaham, kurš četrās spēlēs sakrāja septiņus (5+2) punktus, guva divus uzvaras vārtus un palīdzēja Bostonas "Bruins" nopelnīt septiņus no astoņiem punktiem. Čehu uzbrucējam šosezon 62 spēlēs ir 43 (17+26) punkti.

Teodora Bļugera pārstāvētā līgas vicelīdere Vankūveras "Canucks" uzvarēja visās trijās spēlēs – 2:1 pagarinājumā pār Losandželosas "Kings", 3:1 pār čempioni Lasvegasas "Golden Knights" un 5:0 pār Vinipegas "Jets". Komandas pamatvārtsargs Demko atvairīja 62 no 64 metieniem jeb 96,9% un kļuva par nedēļas trešo zvaigzni, taču trešā mača vidū arī savainojuma dēļ tika nomainīts.

Kā ziņo The Athletic, savainojums gan nav nopietns un nav saistīts ar iepriekšējām veselības problēmām. Demko nākšoties izlaist tikai dažus mačus. Sezonas 49 spēlēs Demko ir 34 uzvaras, piecas sausās spēles, atvairīti 91,7% metienu un ielaistas vidēji 2,47 ripas. Otrais numurs ir bijušais Pitsburgas vārtsargs Keisijs Desmits, kurš 19 mačos atvairījis 90,0% metienu un ielaidis vidēji 2,05 ripas. Sagaidāms, ka Demko prombūtnes laikā no fārmkluba tiks paaugstināts kāds no vārtsargiem. "Canucks" fārmklubā ir arī latvietis Artūrs Šilovs.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/DhaliwalSports/...
https://www.nhl.com/news/mackinnon-...