Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bez Alfredsona divas nedēļas

Bez Alfredsona  divas nedēļas
Otavas Senators kapteinis
Daniels Alfredsons.
Foto: AP

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Otavas "Senators" kapteinim Danielam Alfredsonam šodien veikta ceļgala operācija, lai likvidētu sezonas sākumā gūtās traumas sekas.

Antroskopiskās operācijas laikā, kuru pārcieta Alfredsonas, no viņa labās kājas ceļa tika izņemtas kaula šķembas. Pēc operācijas gaidāms,ka "senatoru" kapteinis nevarēs piedalīties spēlēs aptuveni divu nedēļu garumā. Savainojumu zviedru spēlētājs guva pagājušās svētdienas spēlē pret Pitsburgas "Penguins".

"Protams, mums ļoti pietrūks Alfija, mēs esam krietni labāka komanda, kad viņš ir ar mums un var piedalīties mačos. No otras puses skatoties, tagad būs lieliska iespēja pierādīt, cik stipri esam un ko spējam bez sava līdera," sacīja "Senators" treneris Kreigs Hārtsburgs.

Visticamāk, ka spēka paņēmiens, kuru pieminētajā mačā pret Pitsburgu uz savas ādas "izbaudīja" Alfredsons, pasliktināja pagājušajā sezonā gūto traumu. Lai gan pēc šī savainojuma saasinājuma spēlētājs bija spējīgs slidot un trenēties, tomēr izjuta labās kājas celī diskomfortu. Kā atzina komandas ārsti, Alfredons būtu varējis turpināt spēlēt, taču agri vai vēlu būtu nepieciešams veikt operāciju. "Senators" izvēlējās izpildīt vajadzīgās procedūras pēc iespējas drīzāk, lai lieki neriskētu ar sava līdera veselību.

Šosezon divu spēļu laikā 35 gadus vecais Alfredsons jau paspējis iekrāt divas rezulatīvas piespēles, 2007./2008. gada sezonas 70 mačos zviedru veterāna kontā 89 rezultativitātes punkti - 40 vārtu guvumi un 49 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
espn.go.com