Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" ar 1:2 piekāpjas čempionei, NHL līderpozīcijas pārņem "Blues"

Rolands Eliņš

"Sabres" ar 1:2 piekāpjas čempionei, NHL līderpozīcijas pārņem "Blues"
Jūnass Enrūts piesedz vārtus pēc Džonatana Teivsa metiena
Foto:AP/Scanpix

NHL klubs Bufalo „Sabres” izbraukumā ar 1:2 bez savainotā Zemgus Girgensona ierindā piekāpies pašreizējai Stenlija kausa īpašniecei Čikāgas „Blackhawks”, savukārt savu piekto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Sentluisas „Blues”, kura ar panākumu pēcspēles metienos pret Minesotas „Wild” (3:2) izvirzījusies vadībā regulārās sezonas kopvērtējumā.

Savainojumu dēļ „Sabres” sastāvā šonakt iztrūka vairāku spēlētāju – Girgensona, Stjuarta, Mičela, bet vārtos tika sūtīts zviedrs Jūnass Enrūts. Tikmēr „Blackhawks” rindās atgriešanos dzimtajā Bufalo pilsētā piedzīvoja Patriks Keins, kurš lika par sevi runāt jau pašā mača sākumā.

Keins milzīgā ātrumā ielauzās „Sabres” zonā, apspēlēja divus aizsargus un ar precīzu metienu 4. minūtē atklāja rezultātu. Drīz pēc tam Tailers Eniss no „Sabres” iedabūja ripu Čikāgas vārtos, taču vārtu guvums netika ieskaitīts, jo viņš bija pārkāpis noteikumus pret vārtsargu. Taču izlīdzinājums pirmajā periodā tomēr tika panākts, un par to parūpējās Drū Stefords, turklāt ar rezultatīvu piespēli atzīmējās „Sabres” rindās debitējušais Korijs Konahers.

Otrajā periodā „Sabres” lielākoties spēlēja mazākumā, taču iedzinējos nokļuva trešā perioda sākumā, kad par to parūpējās Džonatans Teivs, gūstot uzvaras vārtus (2:1). „Sabres” šī bija trešā sakāve pēdējo četru spēļu laikā.
Kopvērtējumā Bufalo komanda ar 46 punktiem saglabā pēdējo vietu līgā, kamēr „Blackhawks” guvusi divreiz vairāk, proti, 90 punktus un ir trešajā vietā visā līgā. Tiesa, par pārmaiņām kopvērtējuma augšgalā parūpējusies Sentluisas „Blues”.

Pēc veiktās maiņas ar „Sabres” Sentluisa bija spēlējusi vienkārši lieliski, ar Raienu Milleru vārtos uzvarot visus pēc kārtas. Šonakt Milleram bija dota atpūta, taču tas netraucēja iegūt divus punktus pret Minesotas „Wild”, kuras vārtus sargāja Iļja Brizgalovs. Ar uzvaru pēcspēles metienos (3:2) „Blues” ieguva savu 94. punktu sezonā, kas palīdzēja no pirmās pozīcijas nobīdīt Anaheimas „Ducks”. Jāpiebilst, ka „Wild” sastāvā ar vārtiem izcēlās cits bijušais „Sabres” spēlētājs Mets Mulsons.

Uzvarēt turpina arī „Kings”, kurai jau septītais panākums pēc kārtas (4:2 pret „Oilers”), savukārt nozīmīgas statistikas jubilejas sasnieguši Henriks Lundkvists un Džeroms Iginila. Lundkvists palika sausā pret Ņujorkas „Rangers” (3:0), izkrāšņojot savu karjeras 300. uzvaru, bet Iginla „Bruins” uzvarā pār „Panthers” ar 5:2 guva karjeras 550. vārtus. Visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā Iginla ieņem 26. vietu, tiesa, savainojumu šajā mačā guva viņa komandas biedrs Daniels Paijē, kurš pirmajā periodā pameta laukumu pēc pamatīga spēka paņēmiena izciešanas.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Rangers-Red Wings3:0
Panthers-Bruins2:5
Sabres-Blackhawks1:2
Wild-Blues2:3 PM
Oilers-Kings2:4

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-10 07:39, pirms 11 gadiem
Blūzmeņiem izcila vārtsargu līnija!

     [+] [-]

, 2014-03-10 08:42, pirms 11 gadiem
Milleream interesanta situācija,vai pat paveicies ka ticis aizmainīts no komandas kura ir vājākā līgā un nonācis pagaidām spēcīgākajā komandā! 

     [+] [-]

, 2014-03-10 11:45, pirms 11 gadiem
Tad nu gan līderi...no 2:0 pamanijās pāris minūtēs visu pārsvaru pasēt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja