Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL: "Nav pamata diskvalificēt Hāru"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

NHL: "Nav pamata diskvalificēt Hāru"
Zdeno Hāra savaino Maksu Pačoreti
Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) hokeja operāciju viceprezidents Maiks Mērfijs trešdien paziņojis, ka nav pamata sodīt Bostonas „Bruins” aizsargu Zdeno Hāru par viņa rupjo spēka paņēmienu pret Monreālas „Canadiens” uzbrucēju Maksu Pačoreti.

NHL garākais spēlētājs Hāra (2.06 m) spēles pret „Canadiens” otrā perioda izskaņā laukuma apmalē „ielīmēja” Monreālas uzbrucēju Maksu Pačoreti, neļaujot viņam tikt pie ripas. Pačoreti vairākas minūtes nogulēja uz ledus, pēc kā tika ar nestuvēm novests no laukuma. Hokejists pašreiz ar smadzeņu satricinājumu un kakla skriemeļa lūzumu atrodas Monreālas slimnīcā.

Hāra par savu gājienu saņēma 5+20 minūšu sodu, un ar to arī viss beidzies. NHL hokeja operāciju viceprezidents Maiks Mērfijs atklājis, ka papildus soda diskvalifikācijas veidā slovāku aizsargam nebūs: „Pēc rūpīgas video noskatīšanās secināju, ka nevaru atrast iemeslu, lai Zdeno piespriestu disciplināru sodu. Spēka paņēmiens notika spēles epizodē, kas notika lielā ātrumā, abiem hokejistiem slidojot vienā un tajā pašā virzienā. Neatradu nevienu pierādījumu tam, ka Hāra būtu vēlējies ar savu spēka paņēmienu apzināti savainot pretinieku.”

„Tā bija spēles situācija, kurā spēlētājs atdūrās pret apmales balstu un pēc tam atsitās pret ledu. Izskatot šo gadījumu, tika ņemts vērā tas, ka Hāram savas 13 gadus ilgās NHL karjeras laikā nav bijušas diskvalifikācijas,” piebilda Mērfijs.

Tādējādi Hāra drīkstēs iziet laukumā jau šovakar paredzētājā „Bruins” spēlē pret „Sabres”. Bostona pašreiz atrodas 3. vietā Austrumu konferencē. „Bruins” kontā ir 84 punkti, kas ir par četriem mazāk nekā līderei Filadelfijas „Flyers”.

„Protams, jūtos ļoti nelāgi par to, kas notika. Laiks kopš negadījuma man ir bijis ļoti smags. Cenšos spēlēt spēcīgi, diemžēl spēlētājs guva savainojumu, bet man nācās priekšlaicīgi pamest spēli. Tas ir manā prātā. Stikls, balsti, durvis – tas viss ir spēles sastāvdaļa, un spēlētāji tajās mēdz ieskriet,” teica Hāra.

Hāras spēka paņēmiens pret Pačoreti

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
Boston.com

1 2 66 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2011-03-10 11:16, pirms 14 gadiem
Tā notiek, ka Kamaz saduras ar Opeli
Slēpts komentārs: Cristiano Ronaldo17
Slēpts komentārs: Plukainais

  +7 [+] [-]

, 2011-03-10 11:20, pirms 14 gadiem
Tas ir kaut kas jauns HĀRA
Ko var mocīt to Slovāka uzvārdu???
Slēpts komentārs: KB
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-03-10 11:23, pirms 14 gadiem
Ir mums grūtības ar to valodu, apollo arii tas pats!

  -1 [+] [-]

, 2011-03-10 11:23, pirms 14 gadiem
jaba rakstīja: Tas ir kaut kas jauns HĀRA
Ko var mocīt to Slovāka uzvārdu???
Nē, tas nav nekas jauns...

  +6 [+] [-]

, 2011-03-10 11:24, pirms 14 gadiem
generalis13 rakstīja: Ir mums grūtības ar to valodu, apollo arii tas pats!
ar kādu TO valodu? un kādiem JUMS?

     [+] [-]

, 2011-03-10 11:25, pirms 14 gadiem
Manuprat, tisha riciba, cilveks +/- jut kur atrodas un kaa gruz un zina ka var tikt savainots otrs.

 +15 [+] [-]

, 2011-03-10 11:25, pirms 14 gadiem
Izskatījās jau šaušalīgi, bet nu jāpiekrīt jau laikam ir, ka nav liela pamata diskvalifikācijai. Parasts spēka paņēmiens. Drīzāk lai noņem nafig to stiklu laukumā vidū...

  +1 [+] [-]

, 2011-03-10 11:26, pirms 14 gadiem
bļin nepareizajā vietā viņu ielika bortā, tieši uz norobežojošā stikla, ceru, ka Maks ātri izveseļosies Čara vnk kā zirgs mauc, nemaz nepaskatījās kur viņš viņu smērē iekšā, spēks ir, mozgas nevajag

  -2 [+] [-]

, 2011-03-10 11:27, pirms 14 gadiem
Tur tak nekas tik drausmīgs nebija normāls spēka paņēmiens vienīgi tas ka viņš atsitās pret to stiklu kas ir starp abiem soliņiem
Slēpts komentārs: Tu saki?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-10 11:37, pirms 14 gadiem
Tas ir hokejs! Īstu veču sporta veids, tā notiek, negribi savainoties nespele hokeju!

  +1 [+] [-]

, 2011-03-10 11:43, pirms 14 gadiem
Dubultais standarts. Ja Haras vietā būtu bijis, piemēram, Volčenkovs, Apšols, Eiverijs vai Skrastiņš, diskābelis būtu obligāti. A Hara ir Bruins kapteinis un līgas zvaigzne, ar 6.75 miljoni algu, tāpēc sorry. Šis incidents ir ievērojami rupjāks, nekā tas, kurā traumu guva Bārtulis, tikai Bārtuļa gadījumā diskvalifikācija bija gan.
Kā arī liekas, ja Pačioreta vietā būtu bijis Kovi, Iginla, Ovi, Sedīns, tad kaut kāda diskvalifikācija sekotu...

  +3 [+] [-]

, 2011-03-10 11:44, pirms 14 gadiem
Tu saki? rakstīja: Noteikti vajag kaut kādu DSQ. Kur prāts izdarīt spēka paņēmienu tādā vietā!?
ko tad Charam vajadzeja palaist lai pretinieks aizskrien viens pret vienu ar vartsargu?

  +6 [+] [-]

, 2011-03-10 11:47, pirms 14 gadiem
Centrā vēl stabu vajadzēja ierakt,starp spēlētājiem stikls liels retums,jo bīstamās vietas jau ir divas kur stikli abpus spēlētājiem atrodas pie zilajām līnijām,bet rupējoties par komentētājiem un reportieriem(cita izskaidrojuma tam stiklam nav)cieš spēlētāji

  +4 [+] [-]

, 2011-03-10 11:52, pirms 14 gadiem
modriitis rakstīja: Dubultais standarts. Ja Haras vietā būtu bijis, piemēram, Volčenkovs, Apšols, Eiverijs vai Skrastiņš, diskābelis būtu obligāti. A Hara ir Bruins kapteinis un līgas zvaigzne, ar 6.75 miljoni algu, tāpēc sorry. Šis incidents ir ievērojami rupjāks, nekā tas, kurā traumu guva Bārtulis, tikai Bārtuļa gadījumā diskvalifikācija bija gan.
Kā arī liekas, ja Pačioreta vietā būtu bijis Kovi, Iginla, Ovi, Sedīns, tad kaut kāda diskvalifikācija sekotu...
pret Bartuli izdarija parkapumu pec speles apstadinasanas, kad Osis jau bija zaudejis koncentraciju. tas bija sods pret ko NHL ipasi verigi cinas, jo sada veida ir traumeti neviens vien.
bet si bija vienkarsa speles epizode. vienigais, kam kautko var parmest ir pats NHL, kurs lieto so stiklu starp soliniem. redzam, ka KHL un citas eiropas ligas bez si stikla iztiek loti labi.
Hara tikai darija savu darbu, atbrunoja pretspeletaju kurs skreja viens pret vienu ar vartsargu. Nezin kapec latviesiem katrs speka panemiens tiek traktets ka rupja speleun tisa pretinieku slaktesana. ari spele starp MD un RD teju vai katru speka panemienu cilveki pasniedza ta itka MD butu velejusies nabaga letinus nogalinat turpat laukuma.
Hokejs ir ISTU VIRU SPELE!!!! nevis balets.

     [+] [-]

, 2011-03-10 11:54, pirms 14 gadiem
Nu ja tas būtu citā vietā, tad nekas tur nebūtu, bet pa vidu bij tā apmale, kur arī neveiksmīgi Pačoreti ielidoja.. spēles moments

     [+] [-]

, 2011-03-10 11:54, pirms 14 gadiem
Skaidrs Hara ir viens no līgas brendiem, simboliem un viņu nediskavilificēja. Par tiem 13 gadu bez diskvalifikācijas karjerā vispār bērnudārza līmeņa arguments.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-10 12:04, pirms 14 gadiem
modriitis rakstīja: Dubultais standarts. Ja Haras vietā būtu bijis, piemēram, Volčenkovs, Apšols, Eiverijs vai Skrastiņš, diskābelis būtu obligāti. A Hara ir Bruins kapteinis un līgas zvaigzne, ar 6.75 miljoni algu, tāpēc sorry. Šis incidents ir ievērojami rupjāks, nekā tas, kurā traumu guva Bārtulis, tikai Bārtuļa gadījumā diskvalifikācija bija gan.
Kā arī liekas, ja Pačioreta vietā būtu bijis Kovi, Iginla, Ovi, Sedīns, tad kaut kāda diskvalifikācija sekotu...
cik saprotu, tad tos sodus viņi piešķir vadoties no tā, vai spēlētājs tā bija gribējis, vai tā vnk sanāca un arī pēc tā, cik agrāk viņš labi vai slikti ir uzvedies. man gan liekas, ka šādi kritēriji ir pilnīgi absurdi, jo kurš gan var ielīst otra galvā un pateikt, vai viņš tē gribēja vai nē. bet nav jau nekāds jaunums, ka tiem sodītājiem arī trūkst konsikvences. ja vienu soda, bet otru nē, balstoties uz kaut kādien mistiskiem kritērijiem, tad jau pašai sodīšanai zūd jēga.

un vispār, ja Čara ir tik feins un jauks čalis, kā visi stāsta, tad lielākais sods būs apziņa, ka iespējams viņš ar savu bezatbildīgo rīcību ir sačakarējis jauna un ļoti perspektīva hokejista karjeru (to gan, protams, laiks rādīs un ļoti ceru, ka tā nebūs)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-03-10 12:17, pirms 14 gadiem
100 reizes apspriesta tēma. Aunapierēm - slovāku uzvārds "Chara" latviski ir Hāra!! Čara ir angliski runājošiem, bet Hara ir palicis kā pieradums.

     [+] [-]

, 2011-03-10 12:20, pirms 14 gadiem
alfredsson11 rakstīja: Skaidrs Hara ir viens no līgas brendiem, simboliem un viņu nediskavilificēja. Par tiem 13 gadu bez diskvalifikācijas karjerā vispār bērnudārza līmeņa arguments.
A par ko diskvalificēt? Tu tur redzi kādu elkoni sejā, apzinātu uzbrukumu galvā vai kādu tīšu cheapshotu ar nūju vai ko? es tur redzu vienkārši neveiksmīgu spēles epizodi, kas slikti beidzās. Abi devās pēc ripas, Chara pielietoja spēka paņemienu, ar augumu piespieda pie borta, nelaimīgā kārtā tur gadijās tā savienojuma vieta, kur sākas stikls. Vienīgais tā, kā Pacoreti ripu, jau bija palaidis uz priekšu tur var būt 2 min interference, tā pretinieks guva traumu iedeva līdz spēles beigām. nu un viss, vienkārši neveiksmīga situācija.

     [+] [-]

, 2011-03-10 12:21, pirms 14 gadiem
Ja atceramies Ivanāna kautiņu pret Hāru un vēl šo, tad tā vien šķiet, ka Hāras galvā kaut kāds černis ir, un nekāds svētulis viņš galīgi nav. Noteikti, ka vēl viņa 13 gadus ilgajā karjerā bijušas epizodes, par kurām varēja dot diskvalifikācijas, bet ticis apžēlots.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-10 12:22, pirms 14 gadiem
Martijs Maksorlijs rakstīja: A par ko diskvalificēt? Tu tur redzi kādu elkoni sejā, apzinātu uzbrukumu galvā vai kādu tīšu cheapshotu ar nūju vai ko? es tur redzu vienkārši neveiksmīgu spēles epizodi, kas slikti beidzās. Abi devās pēc ripas, Chara pielietoja spēka paņemienu, ar augumu piespieda pie borta, nelaimīgā kārtā tur gadijās tā savienojuma vieta, kur sākas stikls. Vienīgais tā, kā Pacoreti ripu, jau bija palaidis uz priekšu tur var būt 2 min interference, tā pretinieks guva traumu iedeva līdz spēles beigām. nu un viss, vienkārši neveiksmīga situācija.
Ar kādu augumu ? Ar roku pagrūda, noskaties taču video normāli!!

     [+] [-]

, 2011-03-10 12:25, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: pret Bartuli izdarija parkapumu pec speles apstadinasanas, kad Osis jau bija zaudejis koncentraciju. tas bija sods pret ko NHL ipasi verigi cinas, jo sada veida ir traumeti neviens vien.
bet si bija vienkarsa speles epizode. vienigais, kam kautko var parmest ir pats NHL, kurs lieto so stiklu starp soliniem. redzam, ka KHL un citas eiropas ligas bez si stikla iztiek loti labi.
Hara tikai darija savu darbu, atbrunoja pretspeletaju kurs skreja viens pret vienu ar vartsargu. Nezin kapec latviesiem katrs speka panemiens tiek traktets ka rupja speleun tisa pretinieku slaktesana. ari spele starp MD un RD teju vai katru speka panemienu cilveki pasniedza ta itka MD butu velejusies nabaga letinus nogalinat turpat laukuma.
Hokejs ir ISTU VIRU SPELE!!!! nevis balets.
man peronīgi patīk spēka spēle. bet šeit arī varētu diskutēt par to, cik otrs spēlētājs vispār bija gatavs saņemt spēke paņēmienu, jo no ripas viņš bija atbrīvojies jau kādu laiciņu atpakaļ un nekāds viens pret viens tur ne tuvu nedraudēja. laikam, tas, ko es vēlos pateikt ir, ka, ja tu izdari hitu brīdī, kad pēc noteikumiem tas nav atļauts, neatkarīgi vai tas būtu pirms vai pēc svilpes un rezultātā ir smagi kontuzēts spēlētājs ar lauztu kakla skriemeli, tad kkādām tālākām sankcijām vajadzētu sekot, neatkarīgi no iesaistītajiem spēlētājiem.

ja līga grib izskaust galvas traumas, tad tie sodi kaut kādā brīdī būs jāsāk dāļāt. protams, ir arī alternatīva, nopakot spēlētāju galvas un kakla rajonu, kā superbike motobraucējiem, tad varēs taisīt neatļautus spēka paņēmienus, kamēr nelabi paliek un gan jau kontuzēto spēlētāju būs mazāk nekā tagad..

     [+] [-]

, 2011-03-10 12:29, pirms 14 gadiem
archy0 rakstīja: Ar kādu augumu ? Ar roku pagrūda, noskaties taču video normāli!!
Paldies esmu redzējis. To tu sauc par grūdienu, elkoņi no korpusa pat neatrāvās, tik neliela kustība ar apaķšdelmiem un inerce no viņa auguma. Tādu kā tu saki grūdienu katrā spēlē notiek 1000 un nevienu par to nediskvalificē. Vienkārši gadijās tā savienojuma vieta, kurā viņš ielidoja, turklāt var redzēt ka tas nav speciāli, cīnijās par ripu

  +3 [+] [-]

, 2011-03-10 12:35, pirms 14 gadiem
Martijs Maksorlijs rakstīja: Paldies esmu redzējis. To tu sauc par grūdienu, elkoņi no korpusa pat neatrāvās, tik neliela kustība ar apaķšdelmiem un inerce no viņa auguma. Tādu kā tu saki grūdienu katrā spēlē notiek 1000 un nevienu par to nediskvalificē. Vienkārši gadijās tā savienojuma vieta, kurā viņš ielidoja, turklāt var redzēt ka tas nav speciāli, cīnijās par ripu
tīra bloķēšana - pieturēja ar roku un pēc tam pielietoja spēka paņēmienu. Noraidījums tur bija 100 punkti. cita lieta, nevar zināt, vai Čara redzēja, ka grūž Pačioretiju aizsargstiklā, taču to neviens nepateiks.
Domāju, ka profilaksei vajadzēja piešķirt dsq, jo spēlētājiem tomēr jāsaprot, ko viņi dara un kur grūž, tieši tāpat kā ir noraidījums un dsq par grūdieniem no muguras apmalē.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-10 12:39, pirms 14 gadiem
flyer rakstīja: tīra bloķēšana - pieturēja ar roku un pēc tam pielietoja spēka paņēmienu. Noraidījums tur bija 100 punkti. cita lieta, nevar zināt, vai Čara redzēja, ka grūž Pačioretiju aizsargstiklā, taču to neviens nepateiks.
Domāju, ka profilaksei vajadzēja piešķirt dsq, jo spēlētājiem tomēr jāsaprot, ko viņi dara un kur grūž, tieši tāpat kā ir noraidījums un dsq par grūdieniem no muguras apmalē.
iepriekšējā komentā rakstiju, ka bloķēšanas noraidījums tur ir, par to arī nestrīdos! Tā kā Pacoreti guva savainojumu iedeva arī misconduct. Par ko vel piešķirt papildus diskābeli neredzu

  +1 [+] [-]

, 2011-03-10 12:54, pirms 14 gadiem
Paņēmiens pats par sevi nebia īpaši bīstams, vieta kur tas notika bija katastrofāli neveiksmīga. Cits jautājums vai Hara to saprata jau pirms spēka paņēmiena.

  +5 [+] [-]

, 2011-03-10 13:13, pirms 14 gadiem
archy0 rakstīja: 100 reizes apspriesta tēma. Aunapierēm - slovāku uzvārds "Chara" latviski ir Hāra!! Čara ir angliski runājošiem, bet Hara ir palicis kā pieradums.
Neliels labojums - viņa uzvārds slovāku valodā nav "Chara", bet gan "Chára".

  +4 [+] [-]

, 2011-03-10 13:17, pirms 14 gadiem
Arguments par 13 gadu priekšzīmīgu uzvedību no Mērfija puses vispār neiztur nekādu kritiku.Tagad Hara varēs darīt uz laukuma visu , ko gribēs.

Attiecībā uz konkrēto epizodi, tad pats hits, - grūdiens ar rokām, - nebija tik traks, kā tā sekas.Bet parasti jau tā mēdz būt.Jācer, ka Pasioretti drīz izveseļosies.Tas aizsargstikls starp abiem soliņiem jāņem nost, brīnos , ka tas vēljoprojām nav izdarīts.

Dubultie standarti pēdējā laikā NHL rullē, tas ir fakts.
Grūti pat iedomāties, ja Haras vietā būtu , nu, piemēram , Kuks.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-10 13:20, pirms 14 gadiem
Martijs Maksorlijs rakstīja: Paldies esmu redzējis. To tu sauc par grūdienu, elkoņi no korpusa pat neatrāvās, tik neliela kustība ar apaķšdelmiem un inerce no viņa auguma.
Nu, ja esi redzējis, tad noteikti kaut kādu citu video. Šajā video bija šāda situācija, kā attēlā.
';
1 2 66 komentāri