Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Nērsam 74 miljonu līgums Edmontonā, astoņu gadu vienošanās arī Pelekam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nērsam 74 miljonu līgums Edmontonā, astoņu gadu vienošanās arī Pelekam
Darnels Nērss. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Edmontonas "Oilers" pagarinājis līgumu ar savu aizsardzības līderi Darnelu Nērsu. Noslēgta astoņu gadu vienošanās par 74 miljoniem dolāru.

26 gadus vecais Darnels Nērss aizvadītajā sezonā izcēlās ar 16 vārtiem, kas bija otrais labākais rezultāts starp visiem NHL aizsargiem. Viņa kontā 36 punkti 56 spēlēs. Edmontonas "Oilers" izstājās Stenlija kausa pirmajā kārtā, ar 0-4 piekāpjoties Vinipegas "Jets". Beidzamajā spēlē tika aizvadīti trīs pagarinājumi, un Nērss uz ledus pavadīja 62:07 minūtes.

Nērss ar 74 miljonu līgumu ir kārtējais aizsargs, kurš šajā starpsezonā ticis pie jaudīga kontrakta. Iepriekš Zaks Verenskis noslēdza 57,5 miljonu līgumu ar Kolumbusas "Blue Jackets", Dagijs Hamiltons un Ņūdžersijas "Devils" vienojās par 63 miljoniem, Keils Makārs un Kolorado "Avalanche" noslēdza 54 miljonu līgumu, Dalasas "Stars" aizsargs Miro Heiskanens tika pie 67,6 miljonu līguma, bet pats lielākais līgums tika Setam Džounsam, kurš pēc aizmainīšanas uz Čikāgas "Blackhawks" vienojās par 76 miljoniem.

Astoņus gadus ilgu līgumu noslēdzis arī Ņujorkas "Islanders" pirmā pāra aizsargs Adams Peleks, kurš vienojies par 46 miljoniem. Pagājušajā sezonā 56 spēlēs viņš atzīmējās ar četriem vārtiem un desmit piespēlēm, kopā ar Raienu Puloku veidojot, iespējams, labāko uz aizsardzību tendēto duetu līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/edmonton-oilers-...

  +1 [+] [-]

, 2021-08-08 20:30, pirms 3 gadiem
Ir jāieiet rasktā, lai saprastu kāds uzvārds kārtējo reizi izkropļots...

     [+] [-]

, 2021-08-09 11:42, pirms 3 gadiem
Paldies par rakstu. Vai autors varētu izglītot un paskaidrot kā uzvārds Nurse, kurš netiek izrunāts tāpat kā nurse (medmāsa), var latviski veidoties kā Nērss?

Vai sanāk, ka NHL lielākās ziņu aģentūras un Edmontonas satura veidotāji, kā arī pats Nurse kļūdās sava uzvārda izrunā, un tam būtu jaskan kā nurse (medmāsa)?