Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Arī Floridas "Panthers" šķiras no galvenā trenera

Andrejs Siliņš

Arī Floridas "Panthers" šķiras no galvenā trenera
Bobs Bugners. Foto: AP / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Floridas "Panthers" vadība pēc komandas neiekļūšanas Stenlija kausa izcīņā paziņojusi, ka neturpinās sadarbību ar galveno treneri Bobu Bugneru.

Bugners parakstīja līgumu ar "Panthers" 2017. gada vasarā, taču nespēja komandu ievest izslēgšanas turnīrā nevienā no abām Floridā nostrādātajām sezonām. Šosezon "Panthers" izcīnīja 36 uzvaras, piedzīvoja 32 zaudējumus pamatlaikā un 14 zaudējumus pēc pamatlaika beigām, paliekot desmitajā vietā Austrumu konferencē. Lai gan Bugneram bija spēkā līgums vēl uz vienu sezonu, klubs nolēmis pārtraukt sadarbību jau tagad.

"Pieņēmām smagu lēmumu. Nesasniedzām mērķus, tāpēc dalām atbildību par to. Pēc rūpīgas izvērtēšanas nonācām pie slēdziena, ka šāds solis mūsu jaunajai komandai ir nepieciešams. Meklēsim pieredzējušu treneri ar Stenlija kausa pieredzi, kas vestu mūsu komandu tālāk," skaidroja Floridas kluba ģenerālmenedžeris Deils Talons.

Neoficiāli tiek runāts, ka "Panthers" varētu uzrunāt Džoelu Kvenvilu, kurš laika posmā no 2010. līdz 2015. gadam ar Čikāgas "Blackhawks" trīsreiz izcīnīja Stenlija kausu. Kvenvils arī šo sezonu sāka Čikāgā, taču pēc sešām spēlēm tika atbrīvots no darba. Pieredzējušajam speciālistam šī bija 11. sezona pie "Blackhawks" stūres, bet no 1996. līdz 2008. gadam treneris strādāja ar "Blues" un "Blue Jackets" vienībām.

Bugners bija 15. treneris "Panthers" 25 gadu pastāvēšanas laikā. 14 no šiem treneriem ne reizi nespēja uzvarēt pat vienā izslēgšanas turnīra sērijā, 12 nespēja uzvarēt pat nevienā izslēgšanas turnīra spēlē, bet 11 nemaz nespēja kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Pirms darba Floridā Bugners kā galvenais treneris bija strādājis tikai junioros - Ontario līgā Kanādā, kur divreiz izcīnīja čempiontitulu un uzvarēja Memoriālā kausa izcīņā.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-08 12:08, pirms 6 gadiem
Ja bus Blackhawks bijusais treneris Q tad Panthers bus speks nakamos gados...