Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Otavas "Senators" būvē kodolu un pēc debijas sezonas astoņu gadu līgumu dod arī Sendersonam

Agris Suveizda

Otavas "Senators" būvē kodolu un pēc debijas sezonas astoņu gadu līgumu dod arī Sendersonam
Džeiks Sendersons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Otavas "Senators" pavēstījusi par astoņu sezonu līguma parakstīšanu ar 21 gadu veco amerikāņu aizsargu Džeiku Sendersonu, kurš pēc gada kļūs par vienības vislabāk apmaksāto aizsargu.

2020. gadā Otavas "Senators" aizsargu draftēja ar piekto numuru, bet nākamās divas sezonas Sendersons vēl pavadīja NCAA, 45 spēlēs izceļoties ar 41 (10+31) punktu un pozitīvu lietderību +25 un piedaloties 2022. gada olimpiskajās spēlēs. Pagājušajā sezonā viņš debitēja NHL, 77 mačos tiekot pie 32 (4+28) punktiem, 12 soda minūtēm un negatīvas lietderības -6.

Sendersonam vēl atlicis viens gads trīs sezonu līgumā par 5,55 miljoniem ASV dolāru (vidēji 1,85 miljoni), bet 2024./25. g. sezonā stāsies spēkā viņa jaunais astoņu gadu līgums par 64,4 miljoniem dolāru jeb vidēji 8,05 miljoniem sezonā. Tādējādi Sendersons kļūs par komandas dārgāko aizsargu, minimāli apsteidzot kanādieti Tomā Šabo, kuram šī būs ceturtā sezona astoņu gadu līgumā par 64 miljoniem dolāru.

Šosezon ilgtermiņa līgums stājas spēkā Sendersona vienaudzim Timam Šticlem, kurš 2020. gadā tika draftēts ar trešo numuru un kurš parakstījis astoņu gadu līgumu par 66,8 miljoniem dolāru jeb vidēji 8,35 miljoniem. Trešā sezona septiņu gadu līgumā par 57,5 miljoniem jeb vidēji 8,206 miljoniem rit nepilnus 24 gadus vecajam kapteinim Breidijam Tkačakam, bet 24 gadus vecajam centram Džošam Norisam šī būs otrā sezona astoņu gadu līgumā par 63,6 miljoniem dolāru jeb vidēji 7,95 miljoniem. Interesanti, ka no pieciem dārgākajiem Kanādas komandas spēlētājiem ir tikai viens kanādietis, kuram kompāniju veido vācietis un trīs amerikāņi.

Otavas "Senators" aizvadītajā sezonā ar 86 punktiem 82 spēlēs ieņēma 11. vietu Austrumu konferencē un palika sešus punktus aiz Stenlija kausa robežas, izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties sesto gadu pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/Senators/status...
https://www.nhl.com/news/senators-s...