Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ņujorkas "Rangers" pēc zaudējuma septiņu spēļu sērijā šķiras no galvenā trenera

Agris Suveizda

Ņujorkas "Rangers" pēc zaudējuma septiņu spēļu sērijā šķiras no galvenā trenera
Žerārs Galāns. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Ņujorkas "Rangers" pavēstījusi par šķiršanos pēc abpusējas vienošanās no galvenā trenera Žerāra Galāna.

59 gadus vecais kanādietis Ņujorkas "Rangers" vadīja otro sezonu, ar 107 punktiem 82 spēlēs ieņēma trešo vietu Metropoles divīzijā un Stenlija kausa pirmajā kārtā septiņās spēlēs atzina Ņūdžersijas "Devils" pārākumu, kaut sēriju sāka ar divām uzvarām izbraukumā.

"Vēlos pateikties Žerāram par darbu un atdevi. Ārkārtīgi viņu cienu gan kā treneri, gan cilvēku un ļoti novērtēju viņa paveikto. Pēc sezonas izvērtējuma un diskusijas ar Žerāru abpusēji nonācām pie secinājuma, ka pārmaiņas nāktu par labu abām pusēm," pauda "Rangers" prezidents un ģenerālmenedžeris Kriss Drūrijs.

Galāns pie "Rangers" stūres stājās 2021. gada jūnijā un debijas sezonā tika pie 110 punktiem un otrās vietas Metropoles divīzijā, bet Stenlija kausā septiņās spēlēs izslēdza Pitsburgas "Penguins" un Karolīnas "Hurricanes" un konferences finālā ar 2-4 piekāpās Tampabejas "Lightning".

Galāns agrāk ir trenējis arī Kolumbusas "Blue Jackets", Floridas "Panthers", Lasvegasas "Golden Knights" un Kanādas izlasi un bijis asistents arī Ņujorkas "Islanders" un Monreālas "Canadiens". Lielāko daļu spēlētāja karjeras pavadīja Detroitas "Red Wings".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/rangers/news/ra...

     [+] [-]

, 2023-05-07 23:52, pirms gada
Loģisks solis. Viņi savāca sastāvu, ar kuru bija jācīnās par kausu. Nav fināla - nav amata!