Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons un "Sabres" olimpiādi sagaida ar zaudējumu

Rolands Eliņš

Girgensons un "Sabres" olimpiādi sagaida ar zaudējumu
Milans Mihaleks raida ripu "Sabres" vārtos
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Bufalo „Sabres” piedzīvojusi zaudējumu arī savā pēdējā spēlē pirms regulārās sezonas pārtraukuma, ar 2:3 piekāpjoties Otavas ”Senators”. Izšķirošie vārti tika ielaisti 23 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Teda Nolana vadītā komanda aizvadīja ceturto sezonas spēli pret „Senators” un pēdējo maču pirms olimpisko spēļu sākuma. Soču spēles gan neizdevās sagaidīt ar panākumu, jo neveiksmes vairākumā un pēdējā minūtē lika zaudēt ar 2:3, un Zemgus Girgensona pārstāvētā komanda zaudējusi jau 11 no pēdējām 13 spēlēm.

Arī šonakt Girgensons spēlēja trešās maiņas centrā un laukumā pavadīja nedaudz vairāk nekā 16 minūtes un izdarīja četrus spēka paņēmienus. Latviešu uzbrucējs arī uzvarēja katrā trešajā iemetienā (33%) un nopelnīja negatīvu lietderības koeficentu mīnus viens, taču tika arī pie iespējas vairāk nekā trīs minūtes uzspēlēt vairākumā. Tam izskaidrojums nav tālu jāmeklē, jo „Senators” hokejisti saņēma septiņus noraidījumus, kamēr „Sabres” tikai trīs. Tiesa, Bufalo hokejisti neprata izmantot nevienu no šīm izdevībām.

Rezultāts tika atklāts otrā perioda sākumā, kad līgas rezultatīvākais aizsargs Ēriks Karlsons ar spēcīgu metienu pārspēja savu tautieti „Sabres” vārtos Jūnasu Enrūtu. Zviedru vārtsargs, kurš šosezon18 spēlēs izcīnījis tikai vienu uzvaru, tika pārspēts vēlreiz trešā perioda desmitajā sekundē, kad pēc centra iemetiena lieliski izspēlētu kombināciju noslēdza Milans Mihaleks.

„Sabres” gan prata panākt neizšķirtu, un liela loma tajā bija uzbrucējam Drū Stefordam. Vispirms viņš izmantoja haosu Otavas vārtu priekšā, lai ar piespēli izkārtotu vārtu guvumu Taileram Enisam, bet 56. minūtē pēc aizsarga metiena bija īstajā vietā, lai iemestu vārtos vārtsarga atsisto ripu.

Punktu par neizšķirtu pamatlaikā neļāva iegūt Mihaleks, kurš 23 sekundes pirms trešā perioda beigām raidīja ripu „Sabres” vārtu devītniekā. Tobrīd laukumā bija arī Girgensons, kurš nenospēlēja pārāk aktīvi un nopelnīja lietderības koeficenta mīnusiņu.

„Sabres” līdz ar to olimpiādi sagaidīs kā NHL pēdējās vietas īpašniece, kura 57 spēlēs pratusi uzvarēt 15 reizes. Kā iepriekš vēstīts, Teds Nolans un Zemgus Girgensons Latvijas izlasei Sočos pievienosies 10. februārī.

Bišopam atkal savainojums; Gudļevskis uz NHL?

Nu jau kārtējo savainojumu guvis „Lightning” vārtsargs Bens Bišops, kurš atstāja spēli pēc otrā perioda. Viņa aizvietotājs Sedriks Dežardēns ielaida trīs vārtus, un Tampabeja piekāpās „Maple Leafs” ar 1:4. Bišopa veselības stāvoklis tiks pārbaudīts šīs dienas laikā, un viņa savainojums var kļūt par iemeslu Kristera Gudļevska izsaukumam no AHL. „Lightning” pirms sezonas pārtraukuma vēl paredzēta viena spēle pret „Red Wings” naktī uz devīto februāri, savukārt Gudļevska šobrīd pārstāvētajam „Crunch” gaidāms mačs šonakt un rīt.

Ar hat-trick izcēlies Monreālas „Canadiens” uzbrucējs Makss Pačoreti, kurš palīdzēja komandai ar 5:2 pieveikt „Canucks”. Pačoreti gan palaida garām iespēju izcelties daudz vairāk, jo otrā perioda vidū nerealizēja divus bullīšus. Šosezon ASV uzbrucējs guvis 26 vārtus, bet līgas līderis šajā rādītājā Aleksandrs Ovečkins atzīmējās ar 40 vārtu robežas sasniegšanu, iemetot uzvaru nesošo ripu pret „Jets”.

Tikai papildlaikā tika noskaidrots uzvarētājs „Blues” un „Bruins” mačā, un Timotija Ošija precīzais metiens par to ļāva kļūt Sentluisas klubam (3:2). Savukārt neveiksmes cietuši abi Ņujorkas klubi - "Islanders" piekāpās viesiem no Kalgari, bet "Rangers" netika galā ar Rietumu konferences vājāko komandu "Oilers".

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultātsKomandasRezultāts
Islanders-Flames2:4Rangers-Oilers1:2
Flyers-Avalanche3:1Capitals-Jets4:2
Canadiens-Canucks5:2Senators-Sabres3:2
Lightning-Maple Leafs1:4Panthers-Red Wings1:3
Blues-Bruins3:2 PWild-Predators3:2 P
Kings-Blue Jackets2:1 P

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs: Gūža
Slēpts komentārs: murziks

 +11 [+] [-]

, 2014-02-07 07:45, pirms 11 gadiem
Šogad zaudē,nākošgad varbūt cīnīsies par Stenlija kausu.
Slēpts komentārs: sindix
Slēpts komentārs: aizermans

  +3 [+] [-]

, 2014-02-07 08:28, pirms 11 gadiem
murziks rakstīja: Nolans varēja palikt Amerikā un nelidot uz olimpiādi, labums viņa izlasei nebūs nekāds...
nečīksti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-07 09:13, pirms 11 gadiem
murziks rakstīja: Nolans varēja palikt Amerikā un nelidot uz olimpiādi, labums viņa izlasei nebūs nekāds...
No Tavas šādas runāšanas arī nav lielāks labums.

  +3 [+] [-]

, 2014-02-07 09:30, pirms 11 gadiem
Vairākums vnk šausmas viņiem,vismaz spēlēs ko esmu redzējis.Brīnums ,ka Zemgusam tik liels spēles laiks vair.parasti tur vair. maiņu,kuras spēle ir pipec,bet citus virsū nelaiž.Abloms zaudēt spēli pārdesmit sekundes pirms reg.beigām.Turies Zemgus!

     [+] [-]

, 2014-02-07 10:19, pirms 11 gadiem
Tu kaut vienu spēli esi no 1 līdz 60tajai minutei redzējis lai te di...?
Zvaigžņu Sabres nav Izņemot Milleru, līdz ar to sastāva kvalitātes ietvaros čāļi kapā un bieži uzlec augstāk par savu pakaļu, tā kā kurš te lupata?

Gūža rakstīja: Kā jau teicu - lupatas!
Savādāk šo komandu nosaukt nevar.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-07 10:51, pirms 11 gadiem
9thGOLD4RUSSIA2 rakstīja: Kā raksta sport express, tad Ovečkinam 40. vārti, bet Dacjuks atgriezies!
poh
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-07 12:07, pirms 11 gadiem
žirga88 rakstīja: trolli vajadzēja iet uz skolu ,savādāk visu dzīvi ,būs mēsli galvā .....!!!!!!
Kapec trolli, tie sobrid ir skola, parnaks majas un saks dziedat cik Tedis ir labs, bet parejie neko nesaprot. Tas ka Sabres ir tur kur ir, pierada to, ka Tedis ir vidusmera treneris un tadi ir pilna pasaule, ja spele iet no rokas ok, ja nesanak, neko nespej ari mainit.

     [+] [-]

, 2014-02-07 15:26, pirms 11 gadiem
Nebūs tev pierast pie zaudējumiem!

     [+] [-]

, 2014-02-07 17:37, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Kapec trolli, tie sobrid ir skola, parnaks majas un saks dziedat cik Tedis ir labs, bet parejie neko nesaprot. Tas ka Sabres ir tur kur ir, pierada to, ka Tedis ir vidusmera treneris un tadi ir pilna pasaule, ja spele iet no rokas ok, ja nesanak, neko nespej ari mainit.
Šis teksts pierāda to, ka tu vispār neseko līdzi ne Sabres, ne NHL.

Sabres ir pārliecinoši vajākā komanda NHL. Paskaties uz sastāvu. Vairums ir AHL līmeņa spēlētāju.

Nolans no viņiem ir izspiedis ļoti daudz. Uzvaru ir krietni vairāk, ja salīdzina ar Rolstona laiku.

     [+] [-]

, 2014-02-07 18:07, pirms 11 gadiem
Cik var to mitu kultivet par AHL speletajiem, komandas lielaka dala tomer ar vera nemamu NHL rudijumu, un tos ko vins panemis no AHL nav jau tie vidusmera speletaji, bet tadi kuri ir starp NHL un AHL.