Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vācietis Kahūns pēc trim sezonām NHL kļuvis par Daugaviņa komandas biedru Šveicē

Agris Suveizda

Vācietis Kahūns pēc trim sezonām NHL kļuvis par Daugaviņa komandas biedru Šveicē
Dominiks Kahūns pret Mārtiņu Dzierkalu. Foto: Edijs Pālens/Xinhua via Zumapress/Scanpix

Šveices hokeja klubs "Bern" pavēstījis par līguma parakstīšanu uz trim sezonām ar Vācijas izlases uzbrucēju Dominiku Kahūnu, kurš iepriekšējos trīs gadus spēlēja Nacionālajā hokeja līgā, pārstāvot četras komandas – Čikāgas "Blackhawks", Pitsburgas "Penguins", Bufalo "Sabres" un Edmontonas "Oilers".

Pirms nedēļas "Bern" atklāja, ka Kahūns ir pievienojies komandas treniņiem un ka vēl cer tikt pie līguma Nacionālajā hokeja līgā, taču piedāvājumu trūkuma gadījumā varētu kļūt par pilntiesīgu Šveices kluba spēlētāju. Nedēļu vēlāk tā arī ir noticis – Kahūns ir parakstījis līgumu, kurā ir iestrādāts punkts par iespēju atgriezties NHL katrā no nākamajām vasarām.

Ceturtdien "Bern" pārbaudes spēlē ar 1:3 piekāpās "Lakers", un Kahūns, tobrīd vēl būdams stažiera statusā, pirmajā maiņā spēlēja kopā ar 33 gadus veco Kasparu Daugaviņu un 31 gadu veco kanādieti Koriju Konakeru. Viss trio ir spēlējis NHL. Kahūns 186 spēlēs sakrāja 83 (34+49) punktus, 16 soda minūtes un pozitīvu lietderību +15, Konakers 193 spēlēs nopelnīja 75 (28+47) punkti, 118 soda minūtes un negatīva lietderība -1, bet Daugaviņš 91 spēlē tika pie 15 (6+9) punktiem, 21 soda minūtes un negatīvas lietderības -10.

2018. gadā Kahūns kopā ar Vācijas izlasi kļuva par Phjončhanas olimpisko vicečempionu, septiņās spēlēs atzīmējoties ar pieciem (2+3) punktiem, un tāpat viņš ir piedalījies piecos pasaules čempionātos – 35 spēlēs 22 (5+17) punkti, divas soda minūtes un negatīva lietderība -8. Šopavasar Kahūns Rīgā aizvadīja piecas spēles, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles un sakrāja negatīvu lietderību -4.

Šveices čempionāta sezona sāksies rītvakar, un "Bern" plkst. 20:45 pēc Latvijas laika uzņems "Fribourg-Gotteron". Pagājušajā regulārajā sezonā "Bern" ierindojās devītajā vietā un izstājās ceturtdaļfinālā, topošajai čempionei "Zug" piekāpjoties ar 2-4.

Izmantotie resursi:
https://www.scb.ch/news/news/artike...
https://www.scb.ch/news/news/artike...