Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Trīs komandu darījumā NHL labākais aizsargs Kārlsons nonāk Pitsburgā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Trīs komandu darījumā NHL labākais aizsargs Kārlsons nonāk Pitsburgā
Ēriks Kārlsons. Foto: NHL

Vērienīgu maiņu darījumu īstenojusi Pitsburgas "Penguins" komanda, kas, iesaistot tajā arī Sanhosē "Sharks" un Monreālas "Canadiens", Pitsburgā nogādājusi Ēriku Kārlsonu. Zviedru aizsargs aizvadītajā sezonā sakrāja 101 punktu un ieguva Norisa trofeju, kas pienākas NHL labākajam aizsargam.

33 gadus vecais Ēriks Kārlsons 2019. gadā noslēdza astoņu gadu un 92 miljonu dolāru vērtu līgumu ar Sanhosē "Sharks", tomēr ASV rietumkrasta komandas pēdējo sezonu sekmes nav spējušas apmierināt NHL zvaigznes ambīcijas. Zviedru aizsargs nav slēpis vēlmi pievienoties kādai no play-off pretendentēm, un tagad viena no lielākajām NHL starpsezonas intrigām tikusi atrisināta - Kārlsons turpmāk pārstāvēs Pitsburgas "Penguins", pievienojoties Sidnijam Krosbijam, Jevgeņijam Malkinam un Krisam Letangam. 1,5 miljonus no Kārlsona algas gan tāpat maksās "Sharks".

Zviedru aizsargam aiz muguras labākā sezona karjerā. Nevienā no iepriekšējām četrām sezonām neaizvadījis vairāk par 56 spēlēm un neguvis vairāk par 45 punktiem, šosezon Kārlsons aizvadīja pilnu 82 spēļu regulāro sezonu un sakrāja 101 punktu (25+76). 100 punktu slieksni kāds no NHL aizsargiem sasniedza pirmo reizi kopš 1992. gada, kad to paveica Braiens Līčs. Tāpat Kārlsons nopelnīja arī trešo Norisa trofeju karjerā (arī 2012. un 2015. gadā), ko pasniedz NHL labākajam aizsargam.

Kopā ar Kārlsonu no Sanhosē uz Pitsburgu ceļojusi arī 2026. gada trešās kārtas drafta izvēle un 22 gadus vecais uzbrucējs Dilons Hamaļuks, kurš gan NHL nav spēlējis. Savukārt Monreālas "Canadiens" darījumam pievienojusi piešprici uzbrucēja Rema Pitlika personā - 26 gadus vecais amerikānis 46 spēlēs "Canadiens" rindās sakrāja 15 (6+9) punktus.

"Sharks" rindas tikmēr papildinājis aizsargs Jans Ruta un uzbrucēji Mikaels Granlunds un Maiks Hofmans. 31 gadu vecais Granlunds no Nešvilas "Predators" uz Pitsburgu tika aizmainīts pagājušās sezonas otrajā pusē, tomēr soma karjeras posms "Penguins" sastāvā izvērtās gaužām neveiksmīgs, 21 spēlē gūstot tikai vienus vārtus un četras rezultatīvas piespēles. Granlundam spēkā vēl ir divu sezonu līgums, kurās atalgojumā tiks saņemti pieci miljoni.

Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs ar Tampabejas "Lightning", čehu aizsargs Ruta "Penguins" rindās pagājušajā sezonā guva deviņus (3+6) punktus 56 spēlēs, savukārt kanādiešu uzbrucējs Hofmans "Canadiens" sastāvā tika pie 34 (14+20) punktiem 67 mačos. Tāpat Sanhosē tikusi arī pie nākamā gada drafta pirmās kārtas izvēles.

Uz Monreālu no Pitsburgas pārcelsies Keisijs Desmits, kurš aizvadītajā pasaules čempionātā sargāja ASV izlases vārtus, un aizvadītajā sezonā "Penguins" kreklā aizvadīja 38 mačus (90,5% atv. metieni un 3,17 ielaisti vārti), kā arī aizsargs Džefs Petrijs, kuram tā būs atgriešanās "Canadiens" pēc vienas sezonas pārtraukuma (61 spēlē 5+26), fārmkluba uzbrucējs Neitans Legārs un 2025. gada otrās kārtas drafta izvēle.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl/pittsburgh-p...

     [+] [-]

, 2023-08-06 21:26, pirms 9 mēnešiem
Beidzot caurumu Desmitu , Pens aizmaina nu tad beidzot...

  -1 [+] [-]

, 2023-08-06 21:31, pirms 9 mēnešiem
Vēl viens pensionārs Pensos!

Nu neticu, ka tur kaut kas sanāks. Katru gadu saka, nu vēl pēdējā iespēja utt. Diemžēl, ceru, ka kļūdos, bet… vecums

  +4 [+] [-]

, 2023-08-06 22:59, pirms 9 mēnešiem
Ēriks Kāšons

     [+] [-]

, 2023-08-07 08:04, pirms 9 mēnešiem
Nevis labākais aizsargs, bet rezultatīvākais. Kaut kur interneta dzīlēs lielākie entuziasti jau bija izskaitļojuši, cik ripas San Jose salaida savos vārtos, kad Karlsons bija laukumā - rezultāts nebija visnotaļ pozitīvs.
Viņš spēlē kā uzbrucējs, bet aizsardzībā ir ļoti švaks, tāpēc apgalvojums, ka viņs ir labākais aizsargs, ir pavisam aplams.

     [+] [-]

, 2023-08-07 09:37, pirms 9 mēnešiem
Īsumā par maiņu - ja tev ir iespēja iegūt līgas rezultatīvāko aizsargu, pretī neatdodot, relatīvi, neko - šāda iespēja ir jāizmanto! Savukārt, ja Pens mērķis ir par kaut ko reāli cīnīties - ar Karlsona piesaisti vien, būs par īsu...

     [+] [-]

, 2023-08-07 09:54, pirms 9 mēnešiem
Autor, tu esi uz pareizā ceļa. Bet Karlsons būtu vēl labāk. Taču par drosmi stāvēt pretī kāšonu un berju marasmam - visu cieņu!

     [+] [-]

, 2023-08-07 11:12, pirms 9 mēnešiem
Emilio rakstīja: Īsumā par maiņu - ja tev ir iespēja iegūt līgas rezultatīvāko aizsargu, pretī neatdodot, relatīvi, neko - šāda iespēja ir jāizmanto! Savukārt, ja Pens mērķis ir par kaut ko reāli cīnīties - ar Karlsona piesaisti vien, būs par īsu...
Tā jau nu gluži nav. Ne velti Pens netika playoffs šogad. Tas 1st rounders tikai savu vērtību var iegūt. Pens jau tagad nav roster dziļuma un salary cap, lai aizpildītu caurumus. Galvenais iemesls viņu netikšanai playoffs bija aizsardzības neesamība un pievienojot Karlsonu, tā problēma tikai palielinās. Līguma lielums un garums arī ir galvenais iemesls, kapēc Sanhosē par Norisa balvas ieguvēju saņēma principā neko. Kā arī nevar nepieminēt Metro divīzijas un Austrumu konferences jaudu kopumā. Pēdējo 2 sezonu laikā, tas talanta pieplūdums ir milzīgs un pat nebūtu pārsteigums, ka Pens Metro finišē pēdējie.

     [+] [-]

, 2023-08-07 12:14, pirms 9 mēnešiem
A.Iverson 3# rakstīja: Tā jau nu gluži nav. Ne velti Pens netika playoffs šogad. Tas 1st rounders tikai savu vērtību var iegūt. Pens jau tagad nav roster dziļuma un salary cap, lai aizpildītu caurumus. Galvenais iemesls viņu netikšanai playoffs bija aizsardzības neesamība un pievienojot Karlsonu, tā problēma tikai palielinās. Līguma lielums un garums arī ir galvenais iemesls, kapēc Sanhosē par Norisa balvas ieguvēju saņēma principā neko. Kā arī nevar nepieminēt Metro divīzijas un Austrumu konferences jaudu kopumā. Pēdējo 2 sezonu laikā, tas talanta pieplūdums ir milzīgs un pat nebūtu pārsteigums, ka Pens Metro finišē pēdējie.
Precizēšu - Pens netika PO pat par spīti tam, ka komandas līderi faktiski iztika bez traumām(izņemot Letangu, kuram vispār vajadzētu beigt karjeru savas galvas dēļ). Tas nozīmē, ka, lai iekļūtu PO, komandas sastāvs noteikti bija/ ir jāpastiprina un Karlsons noteikti ir uzskatāms par pastiprinājumu komandas uzbrukumam. Tajā pat laikā, neticu, ka arī nākamajā sezonā visi Pens vecie zēni(Karlsonu ieskaitot) spēs nospēlēt tās savas ~80 spēles, kas nozīmē - komandai jāpastiprinās vēl:
1. aizsargu līnijā + ar jēdzīgu backup varočiku, kurš var nomainīt nestabilo Jariju.
2. uzbrukumā, jo komandā faktiski ir tikai divas maiņas. Milzīga plaisa starp 1.-2. maiņu un tad 3.-4. Vajadzētu būt 3. un 4. maiņām, kuras arī var kaut ko izdarīt laukumā. Protams, ja ir mērķis par kaut ko pacīnīties, nevis vienkārši ļaut Krosbijam-Malkinam atslidot, ilggadējiem faniem par prieku.

     [+] [-]

, 2023-08-07 12:51, pirms 9 mēnešiem
Emilio rakstīja: Precizēšu - Pens netika PO pat par spīti tam, ka komandas līderi faktiski iztika bez traumām(izņemot Letangu, kuram vispār vajadzētu beigt karjeru savas galvas dēļ). Tas nozīmē, ka, lai iekļūtu PO, komandas sastāvs noteikti bija/ ir jāpastiprina un Karlsons noteikti ir uzskatāms par pastiprinājumu komandas uzbrukumam. Tajā pat laikā, neticu, ka arī nākamajā sezonā visi Pens vecie zēni(Karlsonu ieskaitot) spēs nospēlēt tās savas ~80 spēles, kas nozīmē - komandai jāpastiprinās vēl:
1. aizsargu līnijā + ar jēdzīgu backup varočiku, kurš var nomainīt nestabilo Jariju.
2. uzbrukumā, jo komandā faktiski ir tikai divas maiņas. Milzīga plaisa starp 1.-2. maiņu un tad 3.-4. Vajadzētu būt 3. un 4. maiņām, kuras arī var kaut ko izdarīt laukumā. Protams, ja ir mērķis par kaut ko pacīnīties, nevis vienkārši ļaut Krosbijam-Malkinam atslidot, ilggadējiem faniem par prieku.
Lai arī cik kārdinošs nelikās Karlsons, tas nebija pareizais solis. Šogad jau nekas diži nemainās. Guentzels pēc operācijas atgriezīsies tikai pēc novembra, kas atstāj Pens tikai ar Crosby, Malkin, Rakell, Smith un Rust. Pārējie ir AHL slidotāji. Bļugera aizstājējs - Ellers, aģents 007. 0+0 un 7 spēles aizvadītas. 1 aizsardzības pāris, kur Karlsons ir vadošais jau ir recepte katastrofai un Petterssons ar Džozefu tādi fringe NHLers un pārējie jau noteikti ir AHListi. Vārtos realitātē viduvējs Džarijs un Hurricanes produkts Nedelkovičs.
Kopsumā skatoties tur nav opciju uzlabot sastāvu un salary cap ar aizd*rsts ar Karlsonu un pārējiem fruktiem. Viņi ir nolemti bezdibenim. Skatoties uz Karlsonu es neticu, ka viņš varēs atkārtot kaut ko tuvu tam, kas bija šogad. Savos labākajos gados, savā praimā, principā 70p džeks, te pie Sanhosē atslido, savāc 101p, bet pretī ierij 150p. Un ņemot vērā Metro jaudu un pārējo sastāvus tur būs bottom3.

     [+] [-]

, 2023-08-07 13:41, pirms 9 mēnešiem
A.Iverson 3# rakstīja: Lai arī cik kārdinošs nelikās Karlsons, tas nebija pareizais solis. Šogad jau nekas diži nemainās. Guentzels pēc operācijas atgriezīsies tikai pēc novembra, kas atstāj Pens tikai ar Crosby, Malkin, Rakell, Smith un Rust. Pārējie ir AHL slidotāji. Bļugera aizstājējs - Ellers, aģents 007. 0+0 un 7 spēles aizvadītas. 1 aizsardzības pāris, kur Karlsons ir vadošais jau ir recepte katastrofai un Petterssons ar Džozefu tādi fringe NHLers un pārējie jau noteikti ir AHListi. Vārtos realitātē viduvējs Džarijs un Hurricanes produkts Nedelkovičs.
Kopsumā skatoties tur nav opciju uzlabot sastāvu un salary cap ar aizd*rsts ar Karlsonu un pārējiem fruktiem. Viņi ir nolemti bezdibenim. Skatoties uz Karlsonu es neticu, ka viņš varēs atkārtot kaut ko tuvu tam, kas bija šogad. Savos labākajos gados, savā praimā, principā 70p džeks, te pie Sanhosē atslido, savāc 101p, bet pretī ierij 150p. Un ņemot vērā Metro jaudu un pārējo sastāvus tur būs bottom3.
Piekrītu! Šobrīd Pens nav ērtā pozīcijā un tādā vēl būs kādu laiciņu... To, ka komandā būs mēsli, varēja saprast jau pēc tam, kad tika iedoti līguma pagarinājumi veterānu trio. Labi, par Krosbiju itkā skaidrs - komandas leģenda, ikona utt. Bet kāpēc vajadzēja dot tos lielos un salīdzinoši ilgos līgumus Malkinam un Letangam, vispār nav skaidrs.
Ja iepriekš biju izteicies, ka Pens GM izmisīgi mēģina saglabāt tādu kā māklsīgu veco-labo laiku ilūziju. Ja līdz šim tas, nosacīti, izdevās, jo komanda vismaz spēlēja PO, tad pagājusī sezona jau bija trauksmes zvans un brīdinājums tam, ka jāsāk rebuild process - esošais sastāvs/kodols, diemžēl, nav vairs konkurētspējīgs.

     [+] [-]

, 2023-08-10 09:43, pirms 9 mēnešiem
Autors lohs