Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Hokeja pasauli pāršalc divas traģēdijas

Juris Miņins
Juris Miņins

Hokeja pasauli pāršalc divas traģēdijas
Bobs Proberts
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītās diennakts laikā pasaules hokejā ir notikušas divas traģēdijas, jo sirds problēmu dēļ ir miruši divi hokejisti – Nacionālās hokeja līgas (NHL) viens no visu laiku labākajiem "policistiem" Bobs Proberts un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Sanktpēterburgas "SKA" jaunais uzbrucējs –Igors Misko.

45 gadus vecais bijušais NHL spēlētājs Bobs Proberts mira vakardien, pēc tam kā viņš, atrodoties laivu braucienā ar ģimeni un sievas vecākiem, sajuta asas sāpes krūšu rajonā.
Viens no visu laiku labākajiem NHL "policistiem" kopā ar savu ģimeni atpūtās pie kāda Kanādas Ontario provincē esoša ezera līdz bijušajam hokejistam parādījās asas sāpes krūtīs. Diemžēl, visa ģimene tolaik atradās laivā un, pēc tam kā spēlētājam kļuva pavisam slikti, tūlītēju pirmo palīdzību spēja sniegt vien sievastēvs, taču tas nedeva rezultātus.

"Viņš bija spēlētājs no mūsu pirmā drafta," sacīts Detroitas "Red Wings" īpašnieku Maika un Marianas Iliču paziņojumā, "viņš ienāca līgā ar tādiem spēlētājiem kā Stīvs Aizermans un Stū Grimsons. Viņš vienmēr aizstāvēja komandu un komandas biedrus. Iespējams, viņš bija sīkstākais spēlētājs, kāds jebkad ir spēlējis līgā, taču tāpat viņš bija viens no kolorītākajiem un mīlētākajiem spēlētājiem Detroitas līdzjutēju vidū."

Savas NHL karjeras laikā Bobs Proberts pārstāvēja divu komandu, Detroitas "Red Wings" un Čikāgas "Blackhawks", krāsas, 935 mačos guva 163 vārtus un izdarīja 221 rezultatīvu piespēli, taču nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu (-30) un 3300 soda minūtes.

Savukārt Sanktpēterburgas "SKA" komandu pārstāvošais, 23 gadus vecais Igors Misko gāja bojā šodien, autokatastrofā. Kā vēsta Krievijas mediji, spēlētājam īsi pirms avārijas ir apstājusies sirds, pēc kā auto zaudēja kontroli un ietriecās kādā citā auto.
Igors Misko bija viens no retajiem vietējās hokeja skolas audzēkņiem Sanktpēterburgas galvenajā hokeja komandā, bet līdz tam spēlēja vairākās citās dzimtās pilsētas komandās, zemākā līmenī. Aizvadītajā sezonā 47 mačos "armijnieku" rindās Misko guva trīs vārtus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
espn.go.com
gazeta.ru

Boba Proberta labākās cīņas