Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balcera "Senators" zaudē pēcspēles metienu sērijā, Bļugera "Penguins" uzvar papildlaikā

Balcera "Senators" zaudē pēcspēles metienu sērijā, Bļugera "Penguins" uzvar papildlaikā
Rūdolfs Balcers. FOTO: USA TODAY Sports/Scanpix

Rūdolfa Balcera un Teodora Bļugera pārstāvētie Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubi pagājušajā naktī aizvadītajās spēlēs nespēja noskaidrot uzvarētāju pamatlaikā, tomēr sekmes tiem atšķirīgas. Otavas "Senators" ar 4:5 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Ņujorkas "Islanders", savukārt Pitsburgas "Penguins" papildlaikā ar 3:2 pieveica Floridas "Panthers".

Lai gan Rūdolfs Balcers "Senators" zaudējumā spēlēja nomināli otrajā maiņā kopā ar Krisu Tīrniju un Markusu Pajarvi, pavadītais laiks uz ledus, salīdzinot ar iepriekšējo spēli bija mazāks, 13:41 minūtes, kuru laikā izdarīti divi metieni pa vārtiem, bloķēts viens metiens, taču iegūts negatīvs lietderības koeficients -1.

Mača rezultātu pirmā perioda devītajā minūtē atklāja "Islanders", kad otaviešu kļūdu savā aizsardzības zonā izmantoja Broks Nelsons un Džošs Beilijs - Beilija metienu Kregs Andersons spēja atvairīt, tomēr atlēcošo ripu vārtos ieraidīja Nelsons (0:1). Perioda pēdējās astoņas minūtes tika aizvadītas bez pātraukumiem, tomēr vārti tajā vairs netika gūti.

Situācija mainījās otrā perioda 26. sekundē, kad rezultātu izlīdzināja Braiens Gibonss (1:1), kas bija hokejista ceturtais punkts piecās "Senators" rindās aizvadītajās spēlēs. Sākotnēji piespēle vārtu guvumā kļūdaini tika piešķirta Balceram, taču tas ātri vien bija labots.

Neizšķirts uz tablo gan nesaglabājās ilgi, jo 2:08 minūtes vēlāk vadību "Islanders" atgrieza Devons Tēvzs, turklāt līdz perioda 11.minūtei komanda spēja gūt vēl divus vārtus, kamēr "Senators" tikai vienus (2:4).

Noslēdzošās trešdaļas ievadā sev iespēju gūt vārtus radīja Balcers, taču Robins Lēners bija modrs un atvairīja izgājienā veikto metienu. "Islanders" vārtsargs tomēr kapitulēja astotajā perioda minūtē, ļaujot Bobijam Raienam samazināt "Senators" deficītu līdz minimumam (3:4).

Mazāk nekā piecas minūtes pirms pamatlaika beigām ceturto ripu "Islanders" vārtos raidīja Žans Gabriēls Pažo. Tā sākumā netika ieskaitīta, jo hokejists uzkrita virsū Lēneram, kurš vēlāk tika nomainīts, tomēr pēc video atkārtojuma izskatīšanas lēmums tika mainīts (4:4). Abas komandas uzvarētāju papildlaikā nespēja noskaidrot, pēcspēles metienu sērijā sekmīgāki bija "Islanders" hokejisti, uzdāvinot karjeras 800.uzvaru komandas galvenajam trenerim Berijam Trocam.

"Senators" joprojām atrodas pēdējā pozīcijā Austrumu konferencē, taču "Islanders" tajā ir ceturtā.

Tikmēr Teodors Bļugers "Penguins" uzvarā spēlēja nu jau ierastajā ceturtajā maiņā, šoreiz kopā ar Garetu Vilsonu un Metu Kalenu, kurš šonakt aizvadīja karjeras 1500.spēli. 21 sezonu astoņos dažādos klubos spēlējušais Kalens ir otrais spēlēm bagātākais ASV hokejists NHL vēsturē, atpaliekot tikai no Krisa Čeliosa (1651).

Latviešu uzbrucējs laukumā atradās vien 5:46 minūtes (0:59 mazākumā), kas 12 spēļu NHL karjerā ir hokejista mazākais spēles laiks, turklāt statistikas rādītājos redzamas tikai nulles.

Jau spēles otrajā minūtē "Penguins" nokļuva iedzinējos, kad vairākumu ar veiksmīga rikošeta palīdzību realizēja 21 gadu vecais "Panthers" uzbrucējs Henriks Borgstroms, kuram tas bija sezonas astotais vārtu guvums. Septiņas minūtes vēlāk Pitsburga šķietami izlīdzināja spēles rezultātu, taču vārtu guvums netika ieskaitīts, jo Patrikam Hornkvistam, kurš raidīja ripu vārtos, pēc video atkārtojuma izskatīšanas tika fiksēta augstu pacelta nūja.

Iepriekš atņemtais izlīdzinājums ar Džeika Gencela palīdzību tika atgūts otrā perioda 16.sekundē, savukārt tā vidū ar sezonas 30.vārtu guvumu komandai vadību ieguva Sidnijs Krosbijs, kuram arī piespēle Gencela vārtos, kas bija hokejista karjeras 1200.punkts. Trešdaļas noslēgumā ar precīzu metienu izcēlās "Panthers" uzbrucējs Vincents Tročeks, līdz ar to tas pabeigts ar neizškirtu rezultātu (2:2).

Noslēdzošajā pamatlaika periodā vārti netika gūti, un uzvaru papildlaikā "Penguins" ar otro vārtu guvumu spēlē pēc Krosbija otrās piespēles izcīnīja Gencels (3:2).

Panākums ļauj "Penguins" ar 79 punktiem 66 spēlēs atrasties pirmajā "Wild card" pozīcijā Austrumu konferencē.

NHL regulārā sezona. 6. marts

SpēleRez.SpēleRez.
Devils – Blue Jackets1:2 PMBruins – Hurricanes4:3 P
Avalanche – Red Wings4:3 PStars – Rangers2:1
Islanders – Senators5:4 PMPenguins – Panthers3:2 P
Coyotes – Ducks1:3Lightning – Jets5:2
Predators – Wild5:4 PKings – Canadiens1:3

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

  -2 [+] [-]

, 2019-03-06 07:18, pirms 6 gadiem
Bullīošos dod spelēt aizsargiem.nebrīnos ka Otava zaudēja.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-06 08:30, pirms 6 gadiem
Tedijs netiek spēlēt, kamēr Pitsburga sitas par vietu, šorīt 2pt virs svītras

     [+] [-]

, 2019-03-06 10:43, pirms 6 gadiem
trakais_zaglens rakstīja: Bullīošos dod spelēt aizsargiem.nebrīnos ka Otava zaudēja.
Kas Jums liek domāt, ka aizsargi nemāk iemest bullīšus?

  -1 [+] [-]

, 2019-03-06 11:05, pirms 6 gadiem
EUcerin rakstīja: Kas Jums liek domāt, ka aizsargi nemāk iemest bullīšus?
Standartā uzbrucējs ir meistarīgāks 1 vs 1 momentu izmantošanā -ikdienas darbs prasa vairāk zināšanu kā gūt vārtus, apspēlēt vārtsargu. Aizsargam ir mazliet citi pienākumi. Retais aizsargs ripas kontrolē, fintos utt ir meistarīgāks par labu uzbrucēju.

     [+] [-]

, 2019-03-06 11:12, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Standartā uzbrucējs ir meistarīgāks 1 vs 1 momentu izmantošanā -ikdienas darbs prasa vairāk zināšanu kā gūt vārtus, apspēlēt vārtsargu. Aizsargam ir mazliet citi pienākumi. Retais aizsargs ripas kontrolē, fintos utt ir meistarīgāks par labu uzbrucēju.
Pilnīgi un galīgi nepiekritīšu tevis teiktajam! NHL lielākā daļa aizsargu ir arī ļoti mistarīgi metēji un buļļu izpildītāji!
Kaut vai noskaties šo video ja esi citās domās https://www.youtube.com/watch?v=P7B...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-06 11:30, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Standartā uzbrucējs ir meistarīgāks 1 vs 1 momentu izmantošanā -ikdienas darbs prasa vairāk zināšanu kā gūt vārtus, apspēlēt vārtsargu. Aizsargam ir mazliet citi pienākumi. Retais aizsargs ripas kontrolē, fintos utt ir meistarīgāks par labu uzbrucēju.
Nu jau, nu jau. Šis atsit kaut kādus 80tos ar trīs maziem veikliem uzbrucējiem un diviem skapjiem uz zilās