Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šestjorkins nebūs izteikts pirmais numurs "Rangers" vārtos

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Šestjorkins nebūs izteikts pirmais numurs "Rangers" vārtos
Igors Šestjorkins. Foto: Tass/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Ņujorkas "Rangers" galvenais treneris Deivids Kvins dalās pārdomās par gaidāmās sezonas vārtsargu līniju, uzsverot, ka Igoram Šestjorkinam vēl jācīnās par pirmā numura vietu vārtos.

“Igors Šestjorkinu šobrīd nevar uzskatīt par stabilu pirmo numuru mūsu komandas vārtos,” stāsta Ņujorkas “Rangers” treneris Deivids Kvins.

Šobrīd treniņnometnē, kas norisinās no 3. janvāra, par diviem labākajiem vārtsargiem tiek uzskatīti krievu vārtsargi Šestjorkins un Georgijevs, jo šobrīd komandā vairs nav pieredzējušais zviedru mūris Henriks Lunkvists, kurš “Rangers” sastāvā aizvadīja 15 (!) sezonas.

“Šajā sezonā katrai no šīs līgas komandām būs jāpaļaujas uz diviem vārtsargiem. Mums ir ļoti paveicies, jo mums ir divi pirmā numura vārtsargi. Georgijevam līdz šim ir bijusi ļoti laba karjera un, manuprāt, viņš ir gatavs spert nākamo soli savā izaugsmē. Arī Šestjorkins nelielā laika posmā pierādīja, ka viņš ir gatavs NHL līmenim un spēj būt patiesi labs. Mēs uz abiem krievu vārtsargiem arī balstīsimies gaidāmajā sezonā. Uzskatu, ka mums ir dziļa vārtsargu līnija, un tas mūsu komandai ir liels pluss,” uzskata galvenais treneris Kvins.

Šestjorkins lielāko daļu no pagājušās sezonas pavadīja Amerikas hokeja līgā (AHL) , bet pēc teicama snieguma tika debitēt “Rangers” sastāvā. NHL viņš aizvadīja tikai 12 spēles, bet guva 10 uzvaras, atvairot 93.2% metienu. Vienu spēli krievu vārtsargs aizvadīja arī izslēgšanas spēļu kvalifikācijā, kurā savā cietoksnī ielaida trīs ripas un piedzīvoja zaudējumu 1:4 pret Karolīnas “Hurricanes", tādējādi “Rangers” tika izslēgts no cīņas par iekļūšanu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Kvins uzskata, ka ar 13 spēlēm NHL 25 gadus vecais vārtsargs ir pierādījis, ka ir spējīgs kļūt par vienu no komandas pamatvārtsargiem. “Viņš ir kļuvis par profesionāli, vairs nav bērns, kurš tikko iznācis no junioru hokeja.”

Pirms došanās uz Ziemeļameriku, Šestjorkins, spēlējot Sanktpēterburgas “SKA” trīs sezonas, bija viens no labākajiem vārtsargiem KHL. Galvenais treneris domā, ka kopš ierašanās NHL viņš ir kļuvis ātrāks, ieņem pareizākas pozīcijas vārtos un spēj labāk lasīt spēli.

“Es strādāšu arvien smagāk, lai palīdzētu komandai izcīnīt vairāk uzvaru. Vēlos uzlabot savu statistiku un kļūt par komandas pirmo vārtsargu,” uzsver Šestjorkins.

Otrs krievu vārtsargs Aleksandrs Georgijevs 34 spēles un tika pie 17 uzvarām, atvairot 91% metienu, bet NHL karjerā kopumā aizvadījis 77 spēles un ticis pie 35 uzvarām, atvairot 91.3% metienu un vidēji spēlē ielaižot trīs ripas.

Treneris uzskata, ka pagājušās sezonas otrā puse Geogijevam izvērtās grūta, bet ir apmierināts ar to, ka vārtsargs turpina strādāt, lai uzlabotu savu sniegumu. “Esmu pārliecināts par to, ka mums ir divi patiesi labi vārtsargi, kuri darīs visu iespējamo, lai palīdzētu komandai uzvarēt,” nobeigumā uzsver Deivids Kvins.

Atgādinām, ka NHL sezonas sākums paredzēts 13. janvārī.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/igor-shest...

     [+] [-]

, 2021-01-06 16:45, pirms 3 gadiem
tak neviens negrib būt zem šesķorkas