Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Puljujervi paraksta 1,6 miljonu līgumu ar Pitsburgas "Penguins"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Puljujervi paraksta 1,6 miljonu līgumu ar Pitsburgas "Penguins"
Jese Puljujervi. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Pitsburgas "Penguins" parakstījis 1,6 miljonu vērtu līgumu uz divām sezonām ar 25 gadus veco somu uzbrucēju Jesi Puljujervi. Debiju viņš varētu piedzīvot otrdien, kad pretī stāsies Vinipegas "Jets".

Jesem Puljujervi vasarā tika veikta operācija abām gūžām, tādējādi soms jauno sezonu sāka bez komandas. Decembra ievadā viņš parakstīja pārbaudes laika līgumu ar Pitsburgas "Penguins" un turpinājumā pārstāvēja fārmklubu, Amerikas Hokeja līgas 13 mačos izceļoties ar četriem vārtiem un deviņiem punktiem.

Gatavojoties duelim pret Vinipegas "Jets", jaunpienācējs slidoja Pitsburgas trešajā virknējumā līdzās dānim Larsam Elleram un zviedram Rikardam Rakelam.

Kā izteicās "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans, tad Puljujervi fārmklubā pierādījis, ka pēc gūžu operācijas ir fiziski gatavs. Pats somu uzbrucējs pauda prieku, ka var spēlēt, nedomājot par sāpēm.

2016. gada draftā Puljujervi ar ceturto numuru draftēja Edmontonas "Oilers". Vēl pagājušo sezonu uzbrucējs sāka Edmontonā, līdz tika aizmainīts uz Karolīnas "Hurricanes". Kopā 75 spēlēs viņā iekrāja 16 punktus, bet sūdzējās par savu veselību.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/pittsburgh...