Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL Zvaigžņu spēle: Zīgrass iemet bullīti aizsietām acīm, Pavelskis uzvar "acītē"

Rolands Eliņš

NHL Zvaigžņu spēle: Zīgrass iemet bullīti aizsietām acīm, Pavelskis uzvar "acītē"
Trevors Zīgrass. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā sākusies Zvaigžņu spēles nedēļas nogale un naktī uz sestdienu aizvadīti prasmju pārbaudījumi. Ātrākā slidotāja godu, pārspējot arī Konoru Makdeividu, ieguva Džordans Kairū, kamēr precīzākais metējs bija Sebastians Aho.

Zvaigžņu spēle šogad tiek aizvadīta Lasvegasā, kas hokeja zvaigznes sagaidīja ar īpašu pasākumu, kas norisinājās jau iepriekšējā dienā, proti, pirmoreiz daļa prasmju pārbaudījumu tika aizvadīti ārtelpās. Lasvegasas bulvārī hokejistiem bija sarīkoti tematiskie pārbaudījumi "Ielu acīte" (kur, metot ripu pa lielām spēļu kārtīm, bija jāsavāc 21 punkts), kurā uzvarēja Džo Pavelskis, un "NHL Fountain Face-Off" (kur ripas metieni bija jāveic no slavenajām Beladžio strūklakām), kurā uzvarēja "Blue Jackets" aizsargs Zeks Verenskis.

Savukārt šonakt jau ierastākos apstākļos hokeja hallē tika aizvadītas pārējās sacensības. To vidū par īpašu atrakciju parūpējās Trevors Zīgrass, kurš bullīšu sacensībās vārtus guva lieliskā stilā, turklāt paveica to ar aizsietām acīm.

"Ducks" uzbrucējam Zīgrasam gan ar to nepietika, lai uzvarētu šajās sacensībās, un labākais bullīšu izpildītājs bija vietējās Lasvegasas komandas uzbrucējs Alekss Pjetrandželo.

Ātrākā slidotāja godu ieguva Sentluisas "Blues" uzbrucējs Džordans Kairū, kurš piedalās savā pirmajā Zvaigžņu spēlē. Viņš pabeidza trasi 13.550 sekundēs, kamēr galvenais favorīts Konors Makdeivids, kurš šajās sacensībās bija uzvarējis trīs reizes pēc kārtas, distanci veica 13.690 sekundēs, kas viņam deva ceturto vietu arī aiz Adriana Kempes un Dilana Larkina, kuram joprojām pieder šīs distances rekords (13.172). To viņš uzstādīja 2016. gadā.

Spēcīgāko metienu veica "Lightning" aizsargs Viktors Hedmans, kura mestās ripas ātrums bija 166.08 km/h. Hedmanam šī bija trešā reize šajās sacensībās un pirmā uzvara. Šajās sacensībās piedalījās arī Rūdolfa Balcera komandas biedrs Timo Meiers, kura spēcīgākais metiens bija ar 161.09 km/h ripas lidojuma ātrumu, kas viņam lika palikt ceturtajā vietā četru sportistu konkurencē.

Precīzāko metienu sacensībās uzvarēja Karolīnas somu uzbrucējs Sebastians Aho, kurš visos četros mērķos trāpīja mazāk nekā 11 sekundēs. Otrais labākais bija Teodora Bļugera komandas biedrs Džeiks Gincels. Savukārt vārtsargu sacensībās ilgākā atvairījumu sērija bija Atlantijas okeāna divīzijas vārtsargiem Džekam Kempbelam no Toronto un Andrejam Vasiļevskim no Tampas.

NHL Zvaigžņu spēle Lasvegasā sāksies šovakar 22:00 pēc Latvijas laika, un tās tiešraide būs pieejama Viaplay.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...