Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bišopam un Seginam veiktas operācijas, būs jāizlaiž pieci mēneši

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bišopam un Seginam veiktas operācijas, būs jāizlaiž pieci mēneši
Bens Bišops. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Dalasas “Stars”, kas aizvadītajā sezonā sasniedza Stenlija kausa finālu, paziņojis, ka vārtsargam Benam Bišopam un centra uzbrucējam Taileram Seginam veiktas operācijas. Atlabšanas laiks tiek plānots piecu mēnešu garumā.

33 gadus vecajam Benam Bišopam 21. oktobrī tika veikta labā ceļgala operācija, lai tiktu galā ar savainoto menisku. Savukārt Taileram Seginam 2. novembrī tika veikta gūžas operācija. Gan vienam, gan otram tiek prognozēta piecus mēnešus ilga atlabšana no operācijas veikšanas brīža.

Bišops pagājušajā sezonā laukumā devās 44 mačos un atvairīja 92,0% metienu, būdams Dalasas “Stars” pamatvārtsargs. Tomēr izslēgšanas spēles viņam beidzās ļoti ātri, laukumā dodoties tikai trīs dueļos. Stafeti pārņēma Antons Hudobins, rādot lielisku sniegumu un palīdzot “Stars” tikt līdz finālam, kurā ar 2-4 tika piedzīvots zaudējums pret Tampabejas “Lightning”. Hudobins pagarināja līgumu ar Dalasas vienību.

Ar 69 spēlēs sakrātajiem 50 punktiem Segins bija “Stars” rezultatīvākais spēlētājs regulārajā sezonā, kamēr “play-off” traucēja savainojums, tādējādi centrs 26 spēlēs guva 13 punktus. Viņš izlaida tikai vienu maču.

NHL un Spēlētāju asociācija joprojām nav atkāpušās no idejas jauno sezonu sākt 1. janvārī un aizvadīt pilnu 82 maču regulāro čempionātu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/dallas-stars-goa...

     [+] [-]

, 2020-11-04 13:09, pirms 3 gadiem
Uh, gūžas operācija profesionālajā sportā neizklausās diez ko spoži!
Vai tas atstās iespaidu uz turpmāko viņa sniegumu uz laukuma? Hmmm

     [+] [-]

, 2020-11-04 14:25, pirms 3 gadiem
EUcerin rakstīja: Uh, gūžas operācija profesionālajā sportā neizklausās diez ko spoži!
Vai tas atstās iespaidu uz turpmāko viņa sniegumu uz laukuma? Hmmm
Profesionālais sports, ja atmet visus spīguļus, nav nekas spožs, taču gūžas operācijas noteikti nav nekas tāds pēc kā mūsdienās būtu lielas problēmas atgriezties TOP līmenī.

Vienīgais, kas tā interesanti iezīmējas - daudziem "Stars" vadošajiem uzbrucējiem ir problēmas ar gūžu. Hemskis, Bens, tagad arī Seigins.

Iespaids pēc operācijas - kā nu kuram. Ir daudz faktori, kas to nosaka. Tas pats Bens nākamajā sezonā pēc operācijas aizvadīja labāko regsezonu, Peka Rine piecus gadus pēc operācijas tika pie Vezinas balvas.

Ir arī bijis pētījums, kurā teikts, ka vidēji pēc gūšas artroskopijām, bet Seiginam tieši tāda arī paredzēta, hokejisti spēlē, 2/3 gadījumu, vēl apmēram 6 gadus (protams, vecums ir faktors tam, kurā grupā būs spēlētājs).

Tāpēc kopumā - gūžas operācija, protams, nav ok, taču lielu ietekmi uz spēlētāju sniegumu tā atstāj reti.
Un vispār, pašlaik ir ļoti maz tādu savainojumu ar kuriem mūsdienu sporta medicīna nespētu tikt galā. Parasti problēmas rada iedzimtība un jau hroniskās kaites.