Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Matss Sundins maina... komandu

Juris Miņins
Juris Miņins

Matss Sundins maina... komandu
Matss Sundins
Foto: AP

Nacionālās Hokeja Līgas (NHL) zvaigzne Matss Sundins, kurš vēl nesen bija Toronto "Maple Leafs" kapteinis pašlaik ir bez darba, taču viņa aģentam darba gan pietiek - ieinteresēto komandu zviedru uzbrucēja pakalpojumos ir vairāk nekā pietiekoši. Kur tad Matss spēlēs?

Savā otrajā bloga ierakstā esmu nolēmis uzrakstīt savas domas par to, kur zviedru hokeja leģendai būtu labākā spēlēšanas vieta. Jāpiezīmē, ka te tiek ņemts vērā algas faktors, spēlētāja vēlmes (Stenlija kauss) un komandas "ķīmija", rezultāti.

Pašlaik pretendentu vidū ir vairākas vienības - Toronto, Čikāga, Anaheima, Vankūvera, Otava, Filadelfija, Tampabeja un arī Ņujorkas "Rangers". Sāksim izskatīt kandidatūras pēc kārtas:

1. Toronto "Maple Leafs"
Nē, nē un vēlreiz nē. Toronto pašlaik ir veikusi puslīdz veiksmīgu "pārbūves" procesu un izskatās, ka sistēma strādā. Atgriežot atpakaļ Sundinu pastāv risks visu atgriezt tajā pašā punktā, kurā komanda bija pavasarī.

2. Čikāgas "Blackhawks"
Komandu var noraksturot vienā teikumā - "Kur sirmgalvjiem nav vietas". Komanda ir tikko no pārbūves, tajā ir savākti ļoti daudzi ja ne supertalanti, tad talanti jau nu noteikti. Viņiem ir tikai jādod iespēja spēlēt, uzkrāt pieredzi. Iegūstot Sundinu kādam būs "jāpaiet maliņā". Skaidrs, ka šosezon "Hawks" nopietni necīnīsies par Stenlija kausu, tāpēc Sundins viņiem īsti nav nepieciešams, jo vēl vairāk, ka tas aizkavēs kāda spēlētāja izaugsmi uz vismaz pus gadu.

3. Anaheimas "Ducks"
Šī ir komanda, kur Matss varētu iederēties. Viņi ir atkopušies no sezonas sākuma neveiksmēm, taču, iespējams, tas būs viņu pēdējais panākums šosezon. Protams, ja viņi neko nemainīs sastāvā. Pašlaik lielākā problēma Sundina nonākšanai Anaheimā ir "algu griesti". "Ducks" nav pietiekoši daudz brīvas vietas, laiSundinu paņemtu neko "neziedojot". Pašlaik pirmais uz šo "ziedošanu" ir Kriss Kunitzs, kuram jau tiek meklēta cita komanda. Tāpat Sundins ir ticies ar "Ducks" vadību... un ne jau, lai, dezerot tēju, runātu par dzīvi.

4. Vankūveras "Canucks"
Vēl viena komanda, kur Sundins būtu ļoti nepieciešams. Vankūveriešiem ir nepieciešams kāds ārējs spēks, lai viņus sapurinātu un tad spēle aizies... to pierādīja Roberto Luongo atnākšana, taču viens pats Luongo nevar komandu emocionāli vilkt trīs gadus pēc kārtas... Un Sundins ar savu harizmu un spēlētgribu varētu "iekustināt" visu komandu. Pie tam, kas nav mazsvarīgi, šeit viņam būtu lielāks spēles laiks un lielāka teikšana nekā jebkurā citā vienībā.

P.S. Vankūvera jau pagājušās sezonas maiņu perioda pēdējā dienā aktīvi "medīja" Sundinu, taču toreiz palika tukšā... .

5. Otavas "Senators"
Interese Otavā bija. Iespējams, ka ir vēl joprojā. Bet vai būs turpmāk? Alfijs (Daniels Alfredsons - aut.) ar partneriem (Hītliju, Specu) vairs nevar vienatnē pevilkt "Sens", taču viņiem citās pozīcijās ir lielākas problēmas. Kaut vai vārtsargi. Lai viņi tiek galā ar tiem, tad domā par Matsu.

6. Filadelfijas "Flyers"
7. Tampabejas "Lightning"

Pašlaik abas komandas turnīra tabulā atrodas balkus, taču pagājušsezon tām situācija bija pilnīgi pretēja - "Flyers" tabulas aukšgalā, "Bolts" - pašā apakšā. Ceļš cits, bet rezultāts, tā teikt, tas pats... starpsezonā abas komandas visai drudžaini mēģināja uzlabot situāciju, taču pagaidām - nekā. Tieši tāpēc viņi arī interesjas par Sundinu - inerces pēc. Protams, ja šāds spēlētājs viņiem būtu, tad spēle arī būtu cita, bet vai Sundins gribēs iet uz komandām, kam, paredzams, tikšana izslēgšanas spēlēs būs sasniegums? Nedomāju vis. Matsam vajag kausu!

8. Ņujorkas "Rangers"
Šis varētu būt tāds izteikts "pensionāru"-bez-gredzena gājiens. Piekrītot ievērojamam algas samazinājumam aiziet uz komandu, kas reāli cīnās par kausu/gredzenu, lai pēdējā sezonā (vai tuvu tai) izcīnītu sporta veida galveno balvu. Ideja nav slikta - pagājušgad NBA čempionātā Kevinam Gārnetam tas izdevās, Rejam Alenam arī, bet 2004. gadā Losandželosas "Lakers" ar Geriju Peitonu un Karlu Melounu palika tukšā, tajā pat gadā arī Kolorado "Avalanche", ar Selanni un Kariju, neko neparādīja... .

Katrā gadījumā, kā vēsta Ziemeļamerikas "insaideri" nekas ātrāk par decembri nenotiks, taču pašlaik izskatās, ka Sundins pats nezin cik ilgi viņš vēl spēlēs un kādu variantu izvēlēties - drošo ("Rangers") vai izdevīgo ("Canucks", "Ducks").

     [+] [-]

, 2008-11-04 19:24, pirms 16 gadiem
neticu ka būs NHL klubs vainu zviedru vainu KHL klubs

  -1 [+] [-]

, 2008-11-04 19:35, pirms 16 gadiem
Liekas, ka tiešām vislabākā vieta Matsam būtu Canucks vai Bolts! Piem. Bolts tas sniegums moš pat varētu uzlaboties ar Sundina parādīšanos.... būtu ta šiem gan "jaunība" -Stamkos, gan arī "pieredze" -Sundins.... un no šāda "sakausējuma" moš arī kaut kas varētu šiem sanākt! Teiksi - abi ir centri... so what? Bet iespējams, ka vislabākā vieta šobrīd Matsam būtu tiešām Canucks! NYR...? Komanda pagaidām tāpat ir ļoti laba un arī spēlē (pa ilgiem gadiem) tā kā ilgi nav spēlējusi... vai šiem baigi tagad tādu Sundinu vajag...? HVZ..... moš ta drīzāk vairāk pašam Sundinam tādu NYR vajag... ak jā... uz Toronto šo atpakaļ gan vairs nevajag!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-04 20:00, pirms 16 gadiem
sākumā jautājums - vai Sundins vispār grib spēlēt??

dzirdēts ka visu laiku pavadījis golfa laukumā, nevis uz ledus vai svaros..
vai ir kāda komanda kas reāli cer uz Stenliju tikai ar jaunajiem, bez pieredzējuša veča? (tas par CHI) vai OTT vēl ir nauda lielam līgumam? un neesmu manījis ka NYR būtu pie titula pretendentiem

  +1 [+] [-]

, 2008-11-04 20:16, pirms 16 gadiem
ESPN ka ut kur atradu jaunākās baumas "Sundina lietā". Mats šobrīd trenējas
LA un tur arī ir ticies ar vairāku komandu pārstāvjiem, tostarp Anaheimu, Pitsburgu, Ņurjorku, Vankūveru, bet ne ar Toronto...

Bet vai tad "Rangers" nav tādas pašas problēmas ar algu griestiem kā "Ducks"? Pie kam nevar jau zināt, kad Sundins nolems pievienoties kādai no komandām, līdz transfēru slēgšanai vēl ir ilgs laiks. Piemēram pagāšgad Avs parakstīja līgumu ar Forsbergu (līdz sezonas beigām) tikai par miljonu.

     [+] [-]

, 2008-11-04 20:17, pirms 16 gadiem
hokejs1un2 rakstīja: neticu ka būs NHL klubs vainu zviedru vainu KHL klubs
Kāpēc?! Sundins nav Jāgrs kuram NHL vairs nevarēja piedāvāt pietiekoši piķi.
Mats grib gredzenu

     [+] [-]

, 2008-11-04 20:23, pirms 16 gadiem
quick rakstīja: Kāpēc?! Sundins nav Jāgrs kuram NHL vairs nevarēja piedāvāt pietiekoši piķi.
Mats grib gredzenu
Jā bet viņš tak vecs lai vins seko Jorgena Jonsona pēdās un beidz karjeru savā dzimtenē(cik viņam gadu?)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-04 21:08, pirms 16 gadiem
hokejs1un2 rakstīja: Jā bet viņš tak vecs lai vins seko Jorgena Jonsona pēdās un beidz karjeru savā dzimtenē(cik viņam gadu?)
Precīzi gadus nepateikšu, pameklē googlē bieogrāfiju. Tieši tāpēc, ka vecs arī grib pabeigt sezonu ar gredzenu

  -1 [+] [-]

, 2008-11-04 21:10, pirms 16 gadiem
UZ KHL Sundins toč neies, drošvien bailes šim!!!
Savā laikā tik daudz ar Fortsbergu krieviem pāri darījuši PČ ar iemestajām ripām, ka nevar pat saskaitīt!

     [+] [-]

, 2008-11-04 21:28, pirms 16 gadiem
Filadelfija jau arī skatās uz Šenehena pusi: philly.com: Flyers, Brendan Shanahan talking | Philadelphia...

  -2 [+] [-]

, 2008-11-05 22:38, pirms 16 gadiem
Uz Dinamo Riga!

     [+] [-]

, 2008-11-06 07:21, pirms 16 gadiem
quick rakstīja: Kāpēc?! Sundins nav Jāgrs kuram NHL vairs nevarēja piedāvāt pietiekoši piķi.
Mats grib gredzenu
Jāgram NYR piedāvāja 8 citronus sezonā!!! Tev šķiet , ka tas ir nepietiekošš piķis???

     [+] [-]

, 2008-11-12 20:27, pirms 16 gadiem
Domāju,ka Sundin's tix uz Ducks vai Canucks 70% un 30 % ka NYR.