Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" noslēdz pārbaudes līgumu ar sezonu izlaidušo ASV izlases kapteini Boilu

Rolands Eliņš

"Penguins" noslēdz pārbaudes līgumu ar sezonu izlaidušo ASV izlases kapteini Boilu
Braiens Boils. Foto: imago images/Lehtikuva/Scanpix

Teodora Bļugera pārstāvētais NHL klubs Pitsburgas "Penguins" vienojies par līgumu uz pārbaudes laiku ar pieredzējušo uzbrucēju Braienu Boilu.

36 gadus vecais Braiens Boils iepriekšējā sezonā bija bez kluba, taču pārstāvēja ASV izlasi pasaules čempionātā Rīgā, kur bija valstsvienības kapteinis un palīdzēja ASV izcīnīt bronzas medaļas. Viņš šajā turnīrā guva trīs punktus desmit spēlēs.

Boils NHL aizvadījis 14 sezonas, kopā piedaloties 805 spēlēs, kurās guvis 231 punktus. Savā iepriekšējā sezonā 2019./20. gadā viņš pārstāvēja "Panthers" un 39 spēlēs guva 15 punktus, bet savā karjerā spēlējis arī "Predators", "Devils", "Maple Leafs", "Rangers", "Lightning" un "Kings" komandās.

Boilam pirms četriem gadiem tika konstatēta leikēmija, no kuras viņš pilnībā atveseļojās gada laikā. Boils pēc tam 2018. gadā ieguva Bila Māstertona balvu.

Reizē ar Boilu "Penguins" pārbaudes līgumu noslēgusi arī ar aizsargu Metu Barkovski, 33 gadus veco spēlētāju ar 256 NHL spēļu pieredzi. Iepriekšējos trīs sezonu laikā gan viņš NHL aizvadījis tikai dažas spēles, pārsvarā spēlējot AHL.

Pārbaudes laika līgums ir uz treniņnometnes laiku, un konkrētajam klubam nekādas citas priekšrocības uz spēlētāja iegūšanu sastāvā nesniedz, proti, pēc pārbaudes laika beigām hokejists var noslēgt līgumu arī ar citu klubu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/boyle-prof...