Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šārpa hat-trick nokārto Čikāgas uzvaru, "Penguins" turpina dominēt mājās

Rolands Eliņš

Šārpa hat-trick nokārto Čikāgas uzvaru, "Penguins" turpina dominēt mājās
Patriks Šārps
Foto:AP/Scanpix

Pašreizējā NHL čempione Čikāgas „Blackhawks” viesos ar 5:3 pieveikusi Ņūdžersijas „Devils” un ar trim vārtu guvumiem šajā mačā atzīmējās Patriks Šārps, savukārt Pitsburgas „Penguins” pamanījusies izcīnīt jau 11. uzvaru savā mājas arēnā pēc kārtas.

„Blackhawks” uzbrucējs Patriks Šārps decembra beigās bija guvis trīs vārtus pret „Blue Jackets”, bet nu par viņa upuri krita slavenais Martins Brodērs, ar kuru Šārps izrīkojās līdzīgi kā ar Kolumbusas vārtsargu, proti, guva trīs vārtus. Kopā sezonā Šārps savācis jau 45 punktus 44 spēlēs.

Pēc samērā mierīgiem pirmajiem diviem periodiem (1:1) īstā hokeja jautrība sākās pēdējās 20 minūtēs, kad trešā perioda sākumā „Blackhawks” īsā laika periodā guva trīs vārtus. „Devils” rindās gan uzradās čehs, kurš teju glāba situāciju, tiesa, tas nebija Jaromīrs Jāgrs, bet gan aizsargs Mareks Židlickis, kurš ar diviem vārtu guvumiem samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (3:4).

Spēles izskaņā gan uzvara palika viesu rokās, jo Šārps iemeta savu trešo golu, bet Dankans Kīts tika atalgots ar trešo rezultatīvo piespēli šajā mačā (5:3). Čikāgas „Blackhawks” līdz ar to saglabā savu vietu līgas kopvērtējuma vadībā, kamēr „Devils” ieņem ceturto vietu Metropoles divīzijā.

„Devils” divīzijas konkurentu mačā starp „Penguins” un „Rangers” iztika bez samērā lieliem pārsteigumiem, jo laukuma saimnieki „Penguins” ar Krisa Kunica, Sidnija Krosbija un divu Jusi Jokinena vārtu palīdzību pēc otrās trešdaļas bija ieguvuši pārsvaru 4:0. Lai arī otrajā periodā daudz vairāk uzbruka „Rangers”, un spēja izdarīt pat 12 metienus pēc kārtas, trešais periods lielākoties vairs bija tikai formalitāte, un gala rezultāts 5:2. Krosbijam (1+2) un Kunicam (2+1) šajā mačā pa trim punktiem.

„Penguins” līdz ar to uzvarējusi jau 11 mājas spēlēs pēc kārtas, savu pēdējo zaudējumu piedzīvojot novembra sākumā. Vēl vairāk, spēlējot Pitsburgā, „Penguins” nav atradusies iedzinējos trešajā periodā kopš 27. novembra spēles pret Toronto „Maple Leafs”.

Piecus vārtus šonakt guvusi arī Klusā okeāna līdere Anaheimas "Ducks", kura ar 5:2 pieveica līgas otru vājāko pastarīti aiz Zemgus Girgensona komandas, proti, Edmontonas "Oilers". Mačā, kurā divi vārti tika gūti jau pirmajā minūtē, divus vārtus guva "Ducks" aizsargs Bens Lavdžojs. Savukārt Kristeru Gudļevski draftējušais "Lightning" klubs ar ar Benu Bišopu vārtos palicis sausā (2:0) pret Kalgari "Flames". Bišopa neiekļaušana ASV izlases sastāvā kļuva par vielu daudzām diskusijām gaidāmo olimpisko spēļu hokeja turnīra sakarā, un Bišopa lieliskais sniegums nu tām piedevis papildus sparu.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Devils-Blackhawks3:5
Penguins-Rangers5:2
Flames-Lightning0:2
Ducks-Oilers5:2

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

     [+] [-]

, 2014-01-04 09:35, pirms 11 gadiem
Karolīna var kost pirkstos, ka Jusi Jokinenu palaida vaļā. Bišopa neiekļaušana izlases stāvā mani nepārsteidza, jo pat PČ nebija pārliecinoši pirmais numurs, kurš aizvadītu svarīgākās spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-04 10:04, pirms 11 gadiem
Šārps laikam grib uz Olimpiskajām spēlēm! Pēdējā laikā vienkārši monstrs.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-04 11:52, pirms 11 gadiem
guntis86 rakstīja: Karolīna var kost pirkstos, ka Jusi Jokinenu palaida vaļā. Bišopa neiekļaušana izlases stāvā mani nepārsteidza, jo pat PČ nebija pārliecinoši pirmais numurs, kurš aizvadītu svarīgākās spēles.
Visu cieņu Jokinenam, bet ir milzīga atšķirība spēlēt Canes vai Pitsburgā. Īpaši šobrīd, kad sakarā ar daudzajiem savainojumiem viņš tiek pie iespējas spēlēt vairākumā kopā ar Krosbiju, Nīlu un Kunicu. Līdzko Malkins būs atpakaļ, Jokinens tiks nobīdīts uz otro vairākuma brigādi un dzīve vairs nebūs tik salda. Tā nav ikdiena, kad otrā maiņa ar Jokinenu, Sateru un Gibbons iemet divus golus . Tiesa, Canes varēja izspiest ko vairāk par 6. un 7. drafta piku, bet arī ir fakts, ka pirms aizmainīšanas viņš pēdējās 122 spēlēs bija iemetis tikai 19 golus. Toties tagad gandrīz visi ir laimīgi - Pitsburgai viņš ir ļoti noderīgs, Jusi briest jauns smuks līgums un Canes sapņo par tādu vairākumu kā Pitsburgai.

  -3 [+] [-]

, 2014-01-04 12:42, pirms 11 gadiem
Kā man tie Blackhawks ir pieriebušies

  +2 [+] [-]

, 2014-01-04 14:11, pirms 11 gadiem
MightyCoyotes953 rakstīja: Kā man tie Blackhawks ir pieriebušies
var riebties, bet vini sobrid dominee, ir pasaa spicee jau vairaakus gadus.

ari sobrid vini ir liideri peec punktiem liigaa, vini ir visrezultativaka komanda liigaa, rezultativako speletaju sarakstaa pirmaja desmitniekaa ir 3 Cikagiesi, cetri no pieciem lietderigakajiem liigas speletajiem ir Cikagiesi, divi no pieciem rezultativakajiem aizsargiem liigaa ir Cikaagas...un taa var vel skaitiit... nu ir vini labi, un tur nekaa, loti laba komada, tiesi kaa komanda, paskaties, komandaa punktu speelee guust 5 (!) speletaji un vel paaris guust drusku mazak, neatceros kad pedejo reizi kko taadu redzejis esmu...

     [+] [-]

, 2014-01-04 16:57, pirms 11 gadiem
Šķiet, ka tas būtu sapņu fināls Pitsburga pret Čikāgu, ja vēl pietam visi līderi bez traumām. Pirmā spēle šogad viņu starpā būs 1. martā. Jau tagad var uzskatīt par must see game.

Starp citu, kā ar Malkinu? Cik ilgi šis vēl ārā? Uz olimpiādi paspēs būs labākajā formā? Neesmu krievijas fans, vienkārši gribās redzēt visus labākos, vismaz tajos 4 gados.

     [+] [-]

, 2014-01-04 17:49, pirms 11 gadiem
Daudzi domāja, ka šosezon pēc ilgāka laika atkal varēs novērot episku neklātienes cīņu starp Ovečkinu un Krosbiju. Cerības tomēr nav piepildījušās.

     [+] [-]

, 2014-01-04 20:45, pirms 11 gadiem
ogreskijs rakstīja: var riebties, bet vini sobrid dominee, ir pasaa spicee jau vairaakus gadus.

ari sobrid vini ir liideri peec punktiem liigaa, vini ir visrezultativaka komanda liigaa, rezultativako speletaju sarakstaa pirmaja desmitniekaa ir 3 Cikagiesi, cetri no pieciem lietderigakajiem liigas speletajiem ir Cikagiesi, divi no pieciem rezultativakajiem aizsargiem liigaa ir Cikaagas...un taa var vel skaitiit... nu ir vini labi, un tur nekaa, loti laba komada, tiesi kaa komanda, paskaties, komandaa punktu speelee guust 5 (!) speletaji un vel paaris guust drusku mazak, neatceros kad pedejo reizi kko taadu redzejis esmu...
Varu tev piekrist, viņi kārtējo gadu cīnīsies par stenlija kausu, konkurenti vēl uz stenliju kausu varētu būt Ducks,Blues,Penguins,Sharks,Bruins un Avalanche.Protams gŗuti paredzēt,kas iegūs stenlja kausu