Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Visi trīs draftā izraudzītie latvieši piedalīsies NHL klubu attīstības nometnēs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Visi trīs draftā izraudzītie latvieši piedalīsies NHL klubu attīstības nometnēs
Ēriks Mateiko. Foto: Washington Capitals

LETA. Latvijas uzbrucējs Ēriks Mateiko, vārtsargs Miks Vecvanags un aizsargs Darels Uljanskis, kuri tika draftēti šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā, piedalīsies savu klubu attīstības nometnēs.

Pagājušajā nedēļā Vašingtonas "Capitals" izraudzījās Mateiko trešajā kārtā ar kopējo 90. numuru. Tas ir augstākais numurs ar kādu draftēts latviešu hokejists kopš 2015. gada, kad ar 68. numuru Toronto "Maple Leafs" izraudzījās Mārtiņu Dzierkalu. Savukārt Vecvanagu piektajā kārtā ar 134. numuru izvēlējas Monreālas "Canadiens", bet septītajā kārtā Anaheimas "Ducks" ar 214. numuru izvēlējās aizsargu Uļjanski.

"Ducks" jauno spēlētāju nometne ilgs no 1. līdz 5. jūlijam, bet "Capitals" un "Canadiens" attīstības nometnes norisinās no 2. līdz 6. jūlijam.

"Capitals" nometnē piedalīsies 31 spēlētājs, no kuriem 16 būs uzbrucēji, "Canadiens" uz nometni aicinājuši 30 spēlētājus un četru vārtsargu vidū ir arī Vecvanags, bet Uļjanskis ir starp astoņiem aizsargiem 29 spēlētāju rindās "Ducks" nometnē.

18 gadus vecais Mateiko iepriekšējās divas sezonas spēlēja Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL) un aizvadītajā Sentdžonas "Sea Dogs" vienībā 49 spēlēs guva 23 vārtus un iekrāja 20 rezultatīvas piespēles. Savukārt viņa vienaudzis Vecvanags iepriekš divas sezonas spēlēja junioru līgās Zviedrijā, bet aizvadītajā sezonā atgriezās Latvijā un spēlēja hokeja skolas "Rīga" rindās.

Tikmēr 17 gadus vecais Uļjanskis pēdējās trīs sezonas spēlēja Zviedrijā un Stokholmas AIK U-20 komandas rindās aizvadītajā sezonā 47 mačos iekrāja 32 (13+19) rezultativitātes punktus.

     [+] [-]

, 2024-07-03 17:05, aizvakar
Lightning attīstības nometnē piedalīsies Klāvs Veinbergs un Rihards Simanovičs, un noteikti arī citu NHL komandu AN piedalīsies daži LV jaunie hokejisti, ne vien šogad draftētie.