Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Patrikam Keinam veikta operācija, potenciālais brīvais aģents varētu izlaist sezonas sākumu

Agris Suveizda

Patrikam Keinam veikta operācija, potenciālais brīvais aģents varētu izlaist sezonas sākumu
Patriks Keins. Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu uzbrucējam un 2007. gada drafta pirmajam numuram Patrikam Keinam veikta gurna operācija, kuras dēļ viņam paredzama 4-6 mēnešus ilga atlabšana, atklājis viņa aģents. Nākamā Nacionālās hokeja līgas sezona sāksies oktobrī.

"Patriks izšķīrās par šādu soli, jo grib turpināt spēlēt. Operācija noritēja ļoti labi, un esam pārliecināti, ka viņš varēs spēlēt nākamgad un, cerams, arī vēl daudzus citus gadus," NHL mājaslapā citēts Keina pārstāvis Pets Brisons. Pēc sezonas beigām Keins jau apsvēra operācijas iespēju: "Lēmuma vēl nav, taču mēs atradīsim veidu, kā mani dabūt atpakaļ pēc iespējas tuvāk 100% gatavībai. Vēl nejūtos vecs - jūtos diezgan jauns, vēlme vēl ir, un zinu, ka varu vēl būt augstākā līmeņa spēlētājs, ja varēšu koncentrēties tikai hokejam, nevis katras dienas pašsajūtai."

Keins gandrīz visu karjeru ir pavadījis Čikāgas "Blackhawks", izcīnot trīs Stenlija kausus, bet februārī kopā ar fārmkluba spēlētāju Kūperu Zeku tika aizmainīts uz Ņujorkas "Rangers", kas pretī deva nosacītu otrās kārtas izvēli, ceturtās kārtas izvēli un fārmkluba spēlētāju Endiju Velinski. Regulārajā sezonā Keins jaunajā komandā 19 spēlēs sakrāja 12 (5+7) punktus, bet Stenlija kausa septiņās spēlēs tika pie sešiem (1+5) punktiem. Ņujorkas "Rangers" pirmajā kārtā ar 3-4 zaudēja Ņūdžersijas "Devils".

Sezonā kopumā Keins 73 spēlēs sakrāja 57 (21+36) punktus, un tā kļuva tikai par piekto sezonu sešpadsmit sezonu laikā, kurā viņš vidēji mačā neguva vismaz punktu. Karjeras laikā Keinam ir 1180 spēlēs ir 1237 (451+786) punkti, bet Stenlija kausā viņš 143 spēlēs atzīmējies ar 138 (53+85) punktiem. Divās sezonās Keins izcēlies ar vairāk nekā 105 punktiem. ASV izlasē viņš ir piedalījies divās olimpiskajās spēlēs, 12 mačos tiekot pie deviņiem (3+6) punktiem, un trijos pasaules čempionātos, 25 spēlēs tiekot pie 42 (13+29) punktiem.

34 gadus vecajam uzbrucējam šovasar beigsies astoņu sezonu līgums par 84 miljoniem ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/patrick-ka...
https://twitter.com/FriedgeHNIC/sta...