Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vairākums - ''Blackhawks'' vājā vieta?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vairākums - ''Blackhawks'' vājā vieta?
''Flyers'', vairākums un vārti, - pierasta kombinācija
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Nacionālās hokeja līgas fināla sērijā pirmo uzvaru guva Filadelfijas ''Flyers'', kas ar Oskaru Bārtuli ierindā savā laukumā papildlaikā apspēlēja Čikāgas ''Blackhawks'' (4:3). Abām komandām bija trīs iespējas izmēģināt spēkus vairākumā: mājinieki guva divus vārtus, kamēr viesi - nevienus.

Šonakt uzvaru izcīnīja ''Flyers'', tomēr čikāgieši joprojām saglabājuši vadību sērijā, jo uzvarēti abi mači savā laukumā. Abās spēlēs viņiem bija iespējas izmantot skaitlisko vairākumu, tomēr finālā tas vēl nav izdevies, - nevienu reizi no sešām. Tikmēr pretējā nometnē viss ir krietni labākā izskatā, - izmantotas četras no 11 iespējām, četri no 10 vārtiem gūti vairākumā. Arī sērijas trešajā mačā ''Flyers'' no trīs vairākumiem izspieda teju maksimumu jeb divus vārtus, kas deva pozitīvu lādiņu gan spēlētājiem, gan uzlādēja fanu emocijas. ''Blackhawks'' jaunie līderi tikmēr klusēja...

Čikāgas vienība Stenlija kausa finālā atrodas vadībā vien pateicoties teicamajai spēlei piecatā pret pieciem, taču, domājams, šis glābšanas salmiņš drīz salūzīs, - spēle vairākumā un mazākumā kļuvusi par ļoti nozīmīgu spēles komponentu, un tās loma tuvākajā laikā tikai pieaugs. ''Domāju, vairākumā pret viņiem varam spēlēt. Jāatrod veids, kā labāk ar ripām apgādāt uzbrucējus, un visam vajadzētu būt kārtībā,'' pēc trešās spēles sacīja ''Blackhawks'' aizsargs Braiens Kembels, kura spēcīgākā puse ir tieši spēle vairākumā, - aizvadītajā spēlē no aizsargiem viņam otrs lielākais spēles laiks vairākumā, zaudējot tikai Dankanam Kītam, kurš gan guva vārtus, gan nospēlēja ilgāko laiku no viesu hokejistiem.

''Jāspēlē ātrāk un aktīvāk,'' viedokli pauda Kīts. ''Reizēm esam pārāk kūtri. Jāspēlē vienkāršāk - dažas saspēles un metiens.'' ''Nedrīkst aizmirst, ka atlēkušās ripas ir ļoti svarīgas,'' piebilda Kembels. Iesoļojot finālā ''Blackhawks'' vairākums realizēja 20% iespēju, tātad - problēma ir ''Flyers'' mazākums, nevis Čikāgas vairākums. Un ''Flyers'' vārtus nav zaudējuši 27 no 28 mazākumiem. ''Aktīvi spēlē pie saviem vārtiem, izmanto presingu,'' veiksmīga mazākuma priekšnosacījumus atklāja Brents Sopels, ''Blackhawks'' centrālā ass mazākumā. Regulārās sezonas gaitā čikāgieši ieņēma 16. vietu vairākuma rangā, realizējot 17,7% iespēju. Jaunām un talantīgām komandām tas nav nekas neparasts -, piemēram, Pitsburgas ''Penguins'' ierindojās 19. vietā.

''Šo problēmu pārrunājam katru dienu. Katru dienu. Agrāk vai vēlāk, taču jākļūst labāk,'' pozitīvismu centās saglabāt Kīts. ''Problēma ir tikai mūsu galvās.'' Nākamajā mačā, kas norisināsies 5. jūnijā pulksten 3:00, čikāgiešus negaida viegls pārgājiens, - play-off mačos ''Flyers'' savā laukumā sasnieguši bilanci 8-1. ''Blackhawks'' ir pirmā komandā kopš 2003. gada Anaheimas ''Ducks'', kas pirmajos trīs mačos nav spējusi realizēt vairākumu. ''Ducks'' sasniegumu uzlaboja līdz pieciem mačiem, - raudzīsim, vai rekords kritīs!

RādītājsBlackhawksFlyers
Iespējas vairākumā811
Gūtie vārti vairākumā04
Gūtie vārti1110

Izmantotie resursi:
espn.com
nhl.com

Vai ''Blackhawks'' pārspēs ''Ducks'' uzstādīto antirekordu?

  • 56

  • 34


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-06-03 10:21, pirms 14 gadiem
varbūt vienkārši Flyers ļoti labi spēlē mazākumā...???

  +6 [+] [-]

, 2010-06-03 10:34, pirms 14 gadiem
Nu iespējas viņiem vairākumā tāpat ir daudz un labas, bet nekrīt iekšā, domāju, ka nākamajā spēlē iemetīs vairākuma tpfu tpfu tpfu

     [+] [-]

, 2010-06-03 11:01, pirms 14 gadiem
Vislielākā problēma, kāpēc Čikāga nevar iemest, ir Flyers mazākuma brigādes, - Pavs, Betss, Laperjērs, Ričardss komplektā ar jebkuru no 2 vadošajiem aizsargu pāriem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-03 11:16, pirms 14 gadiem
Marka111 rakstīja: 2003.gadā tas ir iegāza Ducks. Sastāvs bija gana labs lai paņemtu Devils, iespējams tieši dēļ tā un protams izcilās Brodēra spēles Sandim ir tikai viens nevis divi Stenlija gredzeni.
Sastāvs gana labs 2003. gada Ducks?

Nu vecīt.
Individuāli daži džeki bija labi, bet daudzi arī nebija.
Ducks jau PO sākumā visi norakstīja dēļ nepilnīgā sastāva.
Vairāk vai mazāk Žigijs izvilka, kurš arī dabūja MVP
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja