Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čikāgas laimīgā loze - Niemi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čikāgas laimīgā loze - Niemi
Anti Niemi
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tiek noskaidroti Stenlija kausa ieguvēji. Finālsērijā ar 2-0 vadībā atrodas Čikāgas ''Blackhawks'' (pret Filadelfijas ''Flyers'' un Oskaru Bārtuli), kas uzvarējusi abas spēles savā laukumā. Komandas centrālā ass ir somu vārtsargs Anti Niemi, bet viņa liktenis tika izlemts vien sezonas priekšvakarā...

Anti Niemi un Korijs Kroufords, - kas šiem vārtsargiem kopīgs? Sezonas priekšvakarā Čikāgas ''Blakchawks'' ģenerālmenedžeris Stens Boumens un viņa komanda Somijas galvaspilsētā lauzīja galvas, - kurš ripu ķērājs būs piemērotāks viņu komandai, bet kuram nāksies doties uz fārmklubu un tur pavadīt vēl vienu sezonu. Lēmuma pieņemšana izrādījās ļoti smaga. ''Diskutējām, centāmies pieņemt labāko iespējamo risinājumu. Tas bija ļoti smags lēmums,'' fināla sērijas laikā atcerējās Boumens. ''Viena lieta, kuru pieminējām, bija Niemi lielais potenciāls, - potenciāls kļūt par zvaigzni. Ir vārtsargi, kuri var kļūt par labiem ripu ķērājiem, un ir vārtsargi, kuri var kļūt par izciliem sava amata pratējiem. Šķiet, tieši to viņā saskatījām. Zinājām, ka jādod iespēja, un viņš to izmantos.''

Kanādietis Kroufords bija jaunāks, turklāt ar lielāku pieredzi Ziemeļamerikā, taču saskatītais potenciāls lika izvēlēties somu. Izdarītā izvēle nepievīla, - lielā mērā pateicoties Niemi veiksmēm, čikāgieši ir divu uzvaru attālumā no Stenlija kausa izcīnīšanas. Pēc 50 gadu pārtraukuma! Pirmajā fināla spēlē Anti zaudēja piecus vārtus 40 minūšu laikā, tomēr pēdējās 20 minūtēs viņš savus vārtus nosargāja neskartus. ''Prasme saņemties vajadzīgajos brīžos ir Niemi pluss. Viņš var zaudēt muļķīgus vārtus, taču nākamo maču nostāvēt sausā. Otrajā kārtā soms tika galā ar Roberto Longo, konferences finālā divas reizes atvairīja 44 Sanhosē haizivju metienus. Tieši viņš ir ''Blackhawks'' veiksmes iemiesojums,'' pēc otrās finālspēles komplimentus netaupīja espn.com hokeja apskatnieks Pjērs Lebruns.

''Tā ir lieliska sajūta, - drošība, ka komandai ir tāds mūris,'' vārtsargu uzslavēja centra uzbrucējs Džons Madens. Viņš par lieliskiem vārtsargiem zina vairāk, nekā jebkurš cits Čikāgā, - vairāki gadi pavadīti Ņūdžersijas ''Devils'', kopā ar uzvarām bagātāko vārtsargu Martinu Brodēru. ''Visu sezonu viņš centies sevi pierādīt, cīnījies par vietu zem Saules. Anti kritikai atbildējis ar smagu darbu. Esam lepni par viņa paveikto. Viņš sevi pierādījis kā pilntiesīgu lielās skatuves iemītnieku,'' cits ''Blackhawks'' uzbrucējs Patriks Šārps uzsvēra soma apņēmību.

Vienīgais soma mīnuss čikāgiešu acīs ir tas, ka viņš pēc šīs sezonas kļūs par brīvo aģentu. Tomēr Boumens par to pagaidām neuztraucas: ''Vēl divas uzvaras, - pagaidām tas ir viss, par ko domājam.'' Šobrīd no Somijas pilsētas Vantas nākušajam vārtsargam ir izdevies izcīnīt 14 uzvaras play-off mačos. Tikai divu uzvaru attālumā no maģiskās 16. Turklāt Niemi bija pirmais ''Blackhawks'' vārtsargs pēc 14 gadu pārtraukuma, kurš izslēgšanas maču noslēdza, neielaižot ripu savos vārtos. Pirmajā pilnajā NHL sezonā Niemi var aizvest savu komandu līdz galvenajai trofejai, taču ESPN apskatnieks Lebruns uzsver: ''Viņš ir debitans, taču ne bērns!'' 3. finālspēle šonakt Filadelfijā, pulksten 3:00.

Vai ''Blackhawks'' bez Niemi joprojām cīnītos par Stenlija kausu?

  • 83

  • 124


  +9 [+] [-]

, 2010-06-02 15:31, pirms 14 gadiem
Niemi ir šis komandas glābejs un vilcējspēks,kopš aizgaja Khabibulins un vieta stājas Hue kuram noteikti nav izdevusies sezona. Niemi spēle vienkarsi lieliski

 +38 [+] [-]

, 2010-06-02 15:36, pirms 14 gadiem
Nu Niemi protams ir glābējs, bet nu kad Osis sāks mest iekšā tad tur neko nevarēs padarīt vairāk viņš!!

  +1 [+] [-]

, 2010-06-02 15:37, pirms 14 gadiem
Es domāju, ka tas bija arī viss. Pārējās spēles lidoņi tos vanagus miltos samals. Mājās spēlējot vien vanagiem būs jāliek cits kīpers. Lidoņi jau tikai māk spēlēt, kad atrodas bezdibeņa malā. Principā vēl vienu spēli viņi var atļauties zaudēt, bet pārējās uzvarēs ar uzviju. Hossa paliks mūžigais finālists bez gredzena.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-02 15:47, pirms 14 gadiem
Visi labie vaartusargi noluuza kaut kaada briidii-Halaks,Leitons.redzees kaa buus ar Niemi.

  +9 [+] [-]

, 2010-06-02 15:52, pirms 14 gadiem
Hawks ir spēks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-06-02 16:05, pirms 14 gadiem
Да Ниеми прекрасно сыграл не раз спасал команду.
Hе зря говорят, что кубки выигрывают третьи звенья - пока это про Чикаго. Лавиолетту чёто надо против них придумать, а то туго будет.

     [+] [-]

, 2010-06-02 18:18, pirms 14 gadiem
blade rakstīja: Visi labie vaartusargi noluuza kaut kaada briidii-Halaks,Leitons.redzees kaa buus ar Niemi.
Ne viņi nolūza, bet pretinieki pret viņiem sāka spēlēt savādāk. Neviens jau nav supercilvēks un arī vārtsargiem ir mīnusi, pie kuriem viņi salūzt.
Tas pats Brodērs - NJ visus gadus spēlē pēc sistēmas uz aizsardzību, kas vārtusargu dzīvi padara vieglāku.
PS
Šogad rādītājā ''atļautie metieni uz saviem vārtiem'' augšgalā, ja nemaldos, bija Hawks un Devils.

Un Halaks salūza pret Flyers, jo lidotāji daudz aktīvāk kā citas komandas gāja uz vārtu priekšu, un spēlēja ar 3 spēcīgām uzbrukuma maiņām un ar vienu aizsargu pāri vairs Habs nevarēja nosegt visas maiņas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-06-02 19:16, pirms 14 gadiem
Gluži viens jau arī Niemi nespēlē. Aizsardzība visas sezonas garumā Čikāgai ir bijusi viena no labākajām. Un ''atļautie'' metieni pārsvarā arī tiek mierīgi atsargāti.

  -2 [+] [-]

, 2010-06-02 19:23, pirms 14 gadiem
Čaļi, samierinaties!
Osis netiks pie gredzena, šogad viņš to vēl nav nopelnījis. Ja Oša vietā būtu Skrastiņš, tad jā, es arī būtu par Flyers. Kādam viņš pagājušo gad spēlēja Phantomos, kāds baigi par viņu interesējās??? Smiekli nāk, tgd visi viņa lielākie fani. Hawki sametīs pa dirsu Lidotājiem vismaz vienā no divām spēlēm Filadelfijā un piebeigs viņus Čikāgā!!

     [+] [-]

, 2010-06-02 19:28, pirms 14 gadiem
WILDE rakstīja: Domāju, ka Vahovijā Laviolets izmantos to pašu ieroci, ko Kvenevils pielietoja Medhauzā, proti, izmantos mājinieku tiesības pēdējiem laist maiņu uz ledus. Ja Čikāga pret filiju triecienmaiņu (Ričardsa trijnieku) visu laiku lika Bolanda čekeru maiņu un perfekti Flyers līderus neitralizēja, tad tagad mājās Laviolets tā liks maiņas, kas varētu taisīt rezultātu tieši Ričardsa trio.
Kā samainīs maiņas, tā atnāks vaļā arī Teivzs un Keins( nemaz nerunājot par Baflinu)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja