Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Flyers'' uzvar pagarinājumā, sērijā 1-2

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

''Flyers'' uzvar pagarinājumā, sērijā 1-2
Klods Žirū gūst uzvaras vārtus
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) fināla sērijas trešajā spēlē Filadelfijas ''Flyers'' savā laukumā ar 4:3 uzvarēja Čikāgas ''Blackhawks''. Uzvaras ripu pagarinājumā iemeta Klods Žirū, kuram arī divas rezultatīvas piespēles. Sērijā rezultāts kļuvis 1-2. Latvietis Oskars Bārtulis spēlēja tikai pirmajā trešdaļā.

''Blackhawks'' uzbrūk, ''Flyers'' izvirzās vadībā: Briēram 11. vārti

Spēli abas komandas iesāka, vairāk domājot par savu vārtu drošību. Pirmajās minūtēs visi pretinieku centieni tika izjaukti jau vidus zonā, tomēr iniciatīvu izdevās iegūt mājiniekiem, ''Flyers'' hokejistiem, kuriem arī izdevās izdarīt vairākus bīstamus metienus. Tikmēr viesi vienīgo bīstamo momentu izveidoja brīdī, kad laukumā atradās arī Oskars Bārtulis, - ar piespēles saņemšanu kļūdījās mājinieku uzbrucējs, un iespēja nekavējoties tika izmantota, tomēr lidotāju vārtsargs Maiks Leitons bija savā vietā. Turpmākajās minūtēs ''Blackhawks'' pārņēma iniciatīvu, vairāk kontrolējot ripu, taču kapteiņa Džonatana Teivza metiens pa vārtu stabu bija bīstamākā epizode pirmās trešdaļas pirmajā pusē. 11. minūtē veiksme palīdzēja viesiem tikt pie vēl viena metiena pa vārtu stabu, - Bārtulim, esot ar ripu, salūza nūju, un viņam nācās izdarīt piespēli ar kāju, turklāt latvietis bija pēdējais mājinieku aizsargs. Ieilgušais ''Blackhawks'' uzbrukums beidzās ar Patrika Keina metienu pa vārtu stabu, - divi viesu metienu, kas atsitušies pret ''Flyers'' vārtu stabu, tomēr tablo joprojām vēstīja 0:0.

Neskatoties uz viesu pārsvaru, viņi pirmie ieguva noraidījumu, - vidus zonā divas minūtes par sitienu ar nūju nopelnīja čikāgiešu slovāku uzbrucējs Marians Hosa. Mājinieki iespēju izmantoja 64 sekunžu laikā, - metienu izdarīja aizsargs Brendons Koburns, taču ar to tika galā viesu vārtsargs Anti Niemi. Pirmais pie atlēkušās ripas piesteidzās Skots Hārtnels, lieliskā stilā piespēlējot Denijam Briēram, un viņam atlika ripu raidīt tukšos vārtos, - 15. minūtes izskaņā ''Flyers'' ieguva vadību ar 1:0. Fanu sajūsma bija neaprakstāma, - par to liecina arī 112 decibelu skaļais troksnis. Tūdaļ sekoja noraidījums mājinieku rindās, kuru līdz trešdaļas beigām ''Blackhawks'' neizmantoja, - pēc pirmajām 20 minūtēm, lai gan pārsvars piederēja viesiem, vadībā atradās mājinieki. Oskars Bārtulis pirmo 20 minūšu laikā nospēlēja divas minūtes un 29 sekundes. Mazāks spēles laiks ''Flyers'' komandā bija tikai viņa partnerim, čehu aizsargam Lukasam Krajičekam, - 2:03.

Viesi izlīdzina. Divreiz...

Pirmās trešdaļas izskaņā abu komandu hokejisti nolēma noskaidrot spēcīgāko dūru cīņās, un tas par labu nāca ''Flyers'', dodot iespēju otrā perioda sākumā spēlēt vairākumā. Bija vairākas lieliskas iespējas, tomēr ripa spītīgi lidoja gar pašiem viesu vārtiem arī reizēs, kad Niemi vairs nespēja glābt. Neizmantojuši vairākumu, mājinieki drīz zaudēja vārtus, - ''Blackhawks'' aizsargs Dankans Kīts pēc Keina piespēles raidīja ripu zem Leitona sargāto vārtu pārliktņa un panāca neizšķirtu 1:1. Japiezīmē, ka Keins neatradās laukumā kopā ar ierastajiem partneriem, bet gan ar Patriku Šārpu un Hosu. Pateicoties vārtu guvumam, ''Blackhawks'' atkal piederēja iniciatīva, taču ar to negribēja samierināties viesu uzbrucējs Dastins Baflins, kurš otro reizi nopelnīja noraidījumu. Vairākuma laikā jau šķita, ka ''Flyers'' hokejisti atkal izvirzījušies vadībā, tomēr tiesneši nolēma spēli turpināt.

Pēc vairāk nekā minūtes beidzot izdevās noskatīties video atkārtojumu, kurā bija redzams, ka Hārtnela metiens šķērsojis līniju, - 2:1 mājinieku labā. Jāpiemin, ka Hārtnelam dalība abos vārtu guvumos, un 1+1. Pēc vārtu guvuma mājinieki uzbruka arvien bīstamāk, tomēr palielināt pārsvaru nespēja. Atkal spēle izlīdzinājās, pēcāk iniciatīvai pārejot čikāgiešu pusē. To veicināja arī Leitona noraidījums, tīšuprāt izgrūžot vārtus. Ja ''Flyers'' šovakar bija izmantojuši divus no trim vairākumiem jeb 66,7%, tad ''Blackhawks'' sērijas laikā vēl nebija paveicies, un arī šoreiz lidotāju vārti palika neskarti. Tiesa, nepilnu minūti pēc tam viesi atkal panāca izlīdzinājumu, - uzreiz pēc iemetiena neatvairāms metiens padevās aizsargam Brentam Sopelam, kuram šis bija pirmais vārtu guvums šīs sezonas play-off. Ar rezultātu 2:2 noslēdzās otrā trešdaļa, un pirms pēdējām 20 minūtēm varējām teikt, ka tās, iespējams, būs arī visas sērijas izšķirošās. No otrās trešdaļas jāizceļ arī tas, ka laukumā nedevās Bārtulis, kamēr Krajičeks turpināja spēli ar citiem partneriem.

Arī ''Blackhawks'' nenotur pārsvaru

Sākoties pēdējām 20 pamatlaika minūtēm tablo vēstīja neizšķirtu 2:2, turklāt abas reizes pirmie vārtus guva ''Flyers'' hokejisti, viesiem pēcāk atspēlējoties. Shēmu 3. minūtē izbojāja Keins, - saņēmis piespēli no komandas kapteiņa Teivza, viņš aizbēga no ''Flyers'' aizsargiem un uzvarēja arī duelī pret Leitonu, pirmo reizi vadībā izvirzot viesus. Atspēlēšanās gan noritēja pēc labākajām tradīcijām,- pagāja tikaii 20 sekundes, un ''Flyers'' uzbrucējs Ville Leino panāca 3:3. Īstena uguņošana jau trešdaļas pirmajās minūtēs! Arī turpinājumā abas komandas vairāk domāja par savu vārtu drošību, taču vārtu gūšanas iespēju netrūka nevienai vienībai. Labākas izdevības tomēr bija mājiniekiem, bet vārtos lielisks bija somu vārtsargs Niemi, atvairot vairākus bīstamus momentus.

Viņa kolēģis pretējā nometnē Leitons arī nevarēja sūdzēties par garlaicību, tiesa, lielāko daļu bīstamo momentu pamanījās likvidēt lidotāju aizsardzība. Tiesa, pēdējo minūšu laikā arī tai klājās visai smagi, un Čikāgas hokejisti vairākas reizes pavadīja ilgu laika posmu mājinieku aizsardzības zonā. Tā bija zīme ''Flyers'' galvenajam trenerim Pīteram Lavioletam, - nepieciešams pusminūtes pārtraukums, turklāt situāciju pasliktināja izdarītais pārmetiens, kas liedza veikt spēlētāju nomaiņu. Tās gan bija īslaicīgas problēmas, kas neliedza mājiniekiem noturēt neizšķirtu, tādēļ pirmo reizi šīs sezonas fināla sērijā uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks. Jāpiemin, ka Bārtulis nespēlēja arī trešajā periodā.

''Flyers'' saniknojas un uzvar

Jau no pagarinājuma pirmajām minūtēm pārsvars piederēja mājiniekiem, turklāt 6. minūtē ripa paviesojās ''Blackhawks'' vārtos. Tas gan notika pēc tiesneša svilpes (jāsaka, nepamatotas...), tādēļ vārtu guvums netika atzīts. Turklāt ripa iepriekš noslīdēja pa viesu vārtu līniju. ''Flyers'' hokejisti nevēlējās samierināties ar šādu iznākumu, tādēļ turpināja vētrainus uzbrukumus, kas vainagojās panākumiem. Sestās minūtes pēdējā sekundē Klods Žirū raidīja ceturto ripu Niemi sargātajos vārtos, nosakot mača gala rezultātu - 4:3. Minētajā situācijā rupju kļūdu mainoties pieļāva viesi, paliekot trijatā pret pieciem mājiniekiem, - divi hokejisti aizķērās pretinieku laukuma pusē. Lidotāji izdevību nesamulsuši izmantoja, sērijā panākot labvelīgāku 1-2.

Lielisks mačs uzvaras vārtu autoram Žirū, kuram viens vārtu guvums (turklāt uzvaru nesošais), kā arī divas rezultatīvas piespēles. 1+1 Briēram un Hārtnelam, 0+2 - Metam Kārlam. Zaudētāju rindās vienīgi Keins guva vairāk nekā vienu rezultativitātes punktu, - viņam 1+1. Oskars Bārtulis spēlēja divas minūtes un 29 sekundes, visas - pirmajā trešdaļā. Viņam arī viens bloķēts metiens. Nākamais mačs 5. jūnijā pulksten 3:00 Filadelfijā.

Izmantotie resursi:
nhl.com

Vai ''Flyers'' būs pa spēkam sērijā panākt izlīdzinājumu?

  • 656

  • 114


1 2 3 97 komentāri

+246 [+] [-]

, 2010-06-03 06:17, pirms 14 gadiem
Jā! Malači! Tagad vēl pēc trim uzvarām un Stenlija kausa!

+190 [+] [-]

, 2010-06-03 06:17, pirms 14 gadiem
žēl ka Bārtulis tik maz spēlēja

 +48 [+] [-]

, 2010-06-03 06:18, pirms 14 gadiem
Ar priecīgu prātu var iet gulēt tagad!

 +21 [+] [-]

, 2010-06-03 06:18, pirms 14 gadiem
Malacis Žirū atgrieza ceriibu

 +12 [+] [-]

, 2010-06-03 06:18, pirms 14 gadiem
lets go Flyers!
visi jau guļ!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2010-06-03 06:19, pirms 14 gadiem
Kas par speli!! Nenozeloju,ka nepaguleju paris stundinu. Teicami!

 +70 [+] [-]

, 2010-06-03 06:19, pirms 14 gadiem
aa nee - miinusu licēji nekad neguļ!

 +27 [+] [-]

, 2010-06-03 06:19, pirms 14 gadiem
Bārtulim noteikti nākošreiz labāk jāsagatavo inventārs spēlei. Diezgan maz spēlēt tika, taču cerams ka nākošajā spēlē viņš būs uz ledus un spēlēs. Izcila spēle Prongeram. Hossa labi pastrādāja aizrardzībā, kā arī Niemi vilka labos laukā.

Nu ko, par 2:2 sērijā, un intrigu pilnu turpinājumu!

 +11 [+] [-]

, 2010-06-03 06:20, pirms 14 gadiem
Giroux atgriezh ceribas Flyeriem.

Prongers daudzas mainas izskatijas loti parguris. 1-reiz zaudeja cinu par (icing call) Benam Eageram kurs uzsaka startu no centra , kamer Prongers aiz savas zilas. Vai vins iztures visas speles?

Leino vispar, labaku lozi ar vinu nevareja izvilkt.

Par spraigam un interesantam spelem.
Lai uzvar labakais.

 +25 [+] [-]

, 2010-06-03 06:22, pirms 14 gadiem
Šoreiz noveicās, bet nākamreiz tā var vairs nebūt, ja gandrīz 2 periodus nospēlē tikai ar 2 aizsargu pāriem...
Tas ka Prongers bij pārguris bija ļoti labi redzams, kautvai epizodiski, tomēr vajadzēja palaist spēlē arī 3. aizsargu pāri! (manas domas)
Tiešām gribējās Osi biš biežāk redzēt laukumā (tikai 2 min)

 +29 [+] [-]

, 2010-06-03 06:23, pirms 14 gadiem
Flyers bija labāki. Bija jūtams, ka viņi uzvarēs.

Prieks par Prondžēra un vikinga Hartnela darbībām laukumā.

  +8 [+] [-]

, 2010-06-03 06:23, pirms 14 gadiem
Labi ,ka tā.Kurš var iet gulēt,bet kuram jāiet uz darbu.Cerams ,ka parīt lidoņi rezultātu izlīdzinās un gribētos uzzināt,kādēļ tik maz spēlēja Bārtulis.NTV komentētājs Majorovs smējās,ka Amērikā neesot aizsargi,un Filadelfijai jāspēlējot ar četriem aizsargiem.To viņš pieminēja tādēļ .ka arī Krajičekam spēles laiks pamaz.

  +7 [+] [-]

, 2010-06-03 06:24, pirms 14 gadiem
Izskatās, ka dažam labam darīt nav ko, visiem mīnusiņus tik spaida, tiešām to dumjo burn spēli vajadzētu izmest!!!

  +5 [+] [-]

, 2010-06-03 06:25, pirms 14 gadiem
Niemi specigi vilka ara, OT- ta jau bija klase

 +13 [+] [-]

, 2010-06-03 06:28, pirms 14 gadiem
kols00 rakstīja: Niemi specigi vilka ara, OT- ta jau bija klase
Kura klase?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-06-03 06:54, pirms 14 gadiem
Malachi !!!!!!!!!!!!!!!

 +27 [+] [-]

, 2010-06-03 06:55, pirms 14 gadiem
BIEDRINS1 rakstīja: Labak Osis speletu Oilers(visvajaka komanda shaja sezonaa) ar normalu speles laiku nevis Flyers ar 2 minutem(labaka komandaa)
Umm...varbūt NĒ? Lai spēlē iekš Filadelfijas. Pirmā sezona, iespējams, arī gredzenu dabūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2010-06-03 07:10, pirms 14 gadiem
Atkal jau kāds Burn atkarīgais uzdarbojas ar mīnusu likšanu!
Aiziet flyers!

  +4 [+] [-]

, 2010-06-03 07:33, pirms 14 gadiem
neviltots priex!!!!!! paldies sportacentram par labaam zinjaam!!

  +5 [+] [-]

, 2010-06-03 07:33, pirms 14 gadiem
Svarīgi ,ka uzvara tika izcīnīta tieši smagā spēlē,jo sērijā jau ir un arī turpmāk būs ļoti smaga.

 +28 [+] [-]

, 2010-06-03 07:38, pirms 14 gadiem
james007 rakstīja: Cik tad tiem melnajiem var veikties! Jau Cikaga Flyers bija pelnijusi vismaz vienu uzvaru.A Bartuli labaak uz RD !Labaak KHL speeleet pilnu sezonu,nekaa NHL deldeet rezervistu solinu
Nee lai paliek NHL kads DR mulkibas !!! Vinam ligums ar flayeriem uz 2 gadiem vnk ir play off tapec taa sanaak ,nedomaju ka nakamaas sezonas sakuma vinu ar to liigumu uz solina turees

  +5 [+] [-]

, 2010-06-03 08:00, pirms 14 gadiem
Lai veicas Flyers un Oskaram
Ir viņiem tas pa spēkam

  +9 [+] [-]

, 2010-06-03 08:01, pirms 14 gadiem
par Bārtuli.. - var jau būt, ka man rādījās rīta agrumā, bet manuprāt viņš bija laukumā pie izšķirošajiem vārtiem pagarinājumā!

  +6 [+] [-]

, 2010-06-03 08:19, pirms 14 gadiem
burbulīte rakstīja: Kura klase?
Ja kas, Flyeros nespēlē Marcels, tā kā kraties prom no šejienes

  +8 [+] [-]

, 2010-06-03 08:20, pirms 14 gadiem
james007 rakstīja: Cik tad tiem melnajiem var veikties! Jau Cikaga Flyers bija pelnijusi vismaz vienu uzvaru.A Bartuli labaak uz RD !Labaak KHL speeleet pilnu sezonu,nekaa NHL deldeet rezervistu solinu
nu ko Jus njematies... jebkursh KHL spletajs iemainitu visu sezonu KHL, pret 2 min speles laika NHL finalaa! bet ja Bartulim bus kauss, tad nevar but ne VISMAZAKO shaubu, kas ir labak!

 +10 [+] [-]

, 2010-06-03 08:22, pirms 14 gadiem
Krisssss rakstīja: par Bārtuli.. - var jau būt, ka man rādījās rīta agrumā, bet manuprāt viņš bija laukumā pie izšķirošajiem vārtiem pagarinājumā!
statistikaa nav +, znachit ari nebija.... un ari logiski, diezvai gandriz visus po tur nost, ka ari 2 min tikai saakumaa.. un ceret ka izlaidis papildlaikaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-06-03 08:44, pirms 14 gadiem
Kroks rakstīja: Nu kā Osis nespēlē, tā komanda uzvar
Manuprāt treneris tik tirešām pareizi dara, ka nelaiž jaunu un nepieredzējušu aizsargu! Tomēr tas ir SC fināls un mazums var notrīcēt nūja atbildīgā mirklī
Pirmajā spēlē taču arī Bārtulis nespēlēja, arī tad Flyers zaudēja. Tad arī viņš bija vainīgs?
Osim dod tik maz spēles laika, ka nez vai viņš varētu izšķirt 'uzvara vai zaudējums'.
Bet nākamajā sezonā visam vajadzētu būt citādāk!

 +11 [+] [-]

, 2010-06-03 08:51, pirms 14 gadiem
Bārtulis rupji kļūdījās savā zonā un pēc šīs kļudas, viņu laukumā vairs nelaida, cerams, ka nākamā spēlē atkal spēlēs
1 2 3 97 komentāri