Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdeivids sasniedz 900 punktu atzīmi ''Oilers'' sestajā uzvarā pēc kārtas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Makdeivids sasniedz 900 punktu atzīmi ''Oilers'' sestajā uzvarā pēc kārtas
Konors Makdeivids. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā sesto uzvaru pēc kārtas svinēja Edmontonas ''Oilers'', kas ar 5:2 apspēlēja Filadelfijas ''Flyers''. Visos piecos vārtu guvumos piedalījās Konors Makdeivids, kuram 602 spēlēs izdevies tikt līdz 900 rezultativitātes punktu atzīmei. Bez Uvja Balinska piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Floridas ''Panthers''.

• Piekto uzvaru pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas laukumos šonakt izcīnīja Uvja Balinska Floridas ‘’Panthers’’, kas izbraukumā ar 4:1 apspēlēja Arizonas ‘’Coyotes’’’.

• Florida izcīnīja sezonas 23. uzvaru, kas ļauj Austrumu konferencē ieņemt augsto trešo vietu. Pēdējā laikā gan tiek spēlēts bez Balinska, kurš ticis nosūtīts uz AHL.

• Par izšķirošo kļuva trešā trešdaļa, kurā Florida guva trīs no saviem četriem iemestajiem vārtiem. Trešā perioda ceturtajā minūtē ‘’Coyotes’’ panāca neizšķirtu 1:1, taču tad 30 sekunžu laikā viesi guva divus vārtus pēc kārtas, kas kļuva par lūzuma punktu spēlē.

• Uzvaru sēriju turpināja arī Edmontonas ‘’Oilers’’, kas naktī uz trešdienu tika jau pie sestā panākuma pēc kārtas. Šoreiz tas izcīnīts pār Filadelfijas ‘’Flyers’’ (5:2). Pretinieki piedzīvoja ceturto neveiksmi pēdējo piecu spēļu laikā.

• ‘’Oilers’’, kas sezonu sāka pieticīgi, sešas uzvaras pēc kārtas ļāvušas Rietumu konferencē pacelties uz devīto vietu. Astotajā vietā esošajai ‘’Coyotes’’ ir tikai par vienu punktu vairāk (40).

• Karjeras vienu no sasniegumiem iespējis ‘’Oilers’’ kapteinis un līderis Konors Makdeivids, kurš spēlē pret ‘’Flyers’’ guva savu karjeras 900. NHL rezultativitātes punktu, turklāt viņš kļuvis par piekto ātrāko līgas vēsturē, kas iekrājis tik daudz punktus. Tik daudz rezultativitātes punktus Makdeivids iekrājis 602 spēlēs.

• Uzvarā pār ‘’Flyers’’ Makdeivids piedalījās visos piecos vārtu guvumos. Pirmā perioda beigās viņš Edmontonu izvirzīja vadībā, bet atlikušajos četros golos viņš piedalījās ar rezultatīvajām piespēlēm.

• Šajā sezonā Makdeivids iekrājis jau 53 rezultativitātes punktus (14+39), tādējādi esot līgas trešais rezultatīvākais spēlētājs.

• ‘’Oilers’’ vārtos veiksmīgu spēli aizvadīja Stjuarts Skiners, kurš atvairīja 35 no Filadelfijas izdarītajiem 37 metieniem.

NHL spēles 3. janvārī

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Blue Jackets - Bruins1:4Rangers - Hurricanes1:6
Penguins - Capitals3:4Stars - Canadiens3:4
Wild - Flames1:3Predators - Blackhawks3:0
Jets - Lightning4:2Coyotes - Panthers1:4
Avalanche - Islanders5:4 POilers - Flyers5:2
Canucks - Senators6:3Kings - Maple Leafs0:3
Sharks - Red Wings3:5