Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL lokauts: spēlētāju balsojums par NHLPA atlaišanu - veltīgs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

NHL lokauts: spēlētāju balsojums par NHLPA atlaišanu - veltīgs
NHL lokauts
Foto: AFP / Scanpix

Joprojām turpinās lokauts, puses - Nacionālā hokeja līga (NHL) un Spēlētāju asociācija (NHLPA) - šonedēļ atsākušas sarunas. Spēlētāju paustā griba par NHLPA atlaišanu noteiktajā termiņā nav izpildīta, un tagadēji arodbiedrība turpina pārstāvēt hokejistus pārrunās ar līgas vadību.

Trešdien beidzās termiņš, kad varēja iesniegt pieteikumu par NHLPA izformēšanu. Pieteikums netika iesniegts. Tādējādi līgas spēlētāju pārliecinošais balsojums par NHLPA atlaišanu izrādījies veltīgs. NHL spēlētājiem saglabājas tiesības balsot vēlreiz, ja viņi tā izlems.

Šajā nedēļā puses atsākušas sarunas - stundu runāja otrdien, daudzas stundas strādāja trešdien, un tiksies arī ceturtdien.

Kā jau ziņots, cenšoties kaut ko mainīt šajā neauglīgajā lokauta procesā, NHLPA nobalsoja par spēlētāju atteikšanos no arodbiedrības pakalpojumiem spēlētāju interešu pārstāvēšanā. Par atlaišanu nobalsoja 706, bet "pret" bija tikai 22 spēlētāji. Šādi balsojuma rezultāti deva spēlētājiem tiesības līdz 2013. gada 2. janvārim iesniegt pieteikumu par arodbiedrības izformēšanu. Arodbiedrības atlaišanas gadījumā hokejisti iegūtu tiesības iesniegt prasības par lokauta atzīšanu par nelikumīgu, prasot NHL lokauta pārtraukšanu un kompensācijas par neizmaksātajām algām. ASV pretmonopola likumi liedz darba devējiem iesaistīt lokautā darbiniekus, kuru nepieder pie arodbiedrības. Kamēr spēlētājus pārstāv arodbiedrība, tikmēr viņi netiek aizsargāti pret lokautu. Reaģējot uz līgai bīstamo NHLPA lēmumu, NHL izdarīja atbildes soli, iesniedzot prasību tiesā par lokauta atzīšanu par likumīgu. Nacionālajā futbola līgā (NFL) un Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) arodbiedrības atlaišanas iespēja savulaik jau tika izmantota. NBA gadījumā jaunais kolektīvais līgums tika parakstīts 12 dienas pēc minētā notikuma.

Tagad lokauts ilgst jau 110 dienas. Lai sezona netiktu pilnībā atcelta, pusēm jāvienojas par jauno Kolektīvo darba līgumu līdz 11. janvārim - tādā gadījumā 48 spēļu regulārā sezona varēs sākties 19. janvārī.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

  -1 [+] [-]

, 2013-01-03 14:08, pirms 12 gadiem
Tātad tā arodbiedrība neko nedara un ir jāatlaiž, pazarīti!

  -1 [+] [-]

, 2013-01-03 14:17, pirms 12 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tātad tā arodbiedrība neko nedara un ir jāatlaiž, pazarīti!
izskatās ka arodbiedrība ir uz vienas rokas ar īpašniekiem, jo ja to atlaistu tad sāktos NHL sezona....

     [+] [-]

, 2013-01-03 14:19, pirms 12 gadiem
autors atkal raksta izcili bezsakarīgi - kāpēc tad spēlētāju balsojums veltīgs? ja jau paši spēlētāji pārliecinoši nobalsoja atlaist NHLPA?

  +2 [+] [-]

, 2013-01-03 14:44, pirms 12 gadiem
Tā jau vairāk būs bijusi "spēka demonstrēšana".

  +1 [+] [-]

, 2013-01-03 15:11, pirms 12 gadiem
Veltīgs diez vai - spēlētāji ir parādījuši savu attieksmi pret to pērkamo zagļu kantori.

     [+] [-]

, 2013-01-03 15:27, pirms 12 gadiem
Autoram un komentētājiem derētu palasīt, ko par to saka Kanādas mediji. Šis solis principā nozīmē to, ka abas puses ir ļoti tuvu vienošanās parakstīšanai. Protams, tuvākajās dienās atkal var kaut kas mainīties.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-03 15:43, pirms 12 gadiem
pitonsxxl rakstīja: izskatās ka arodbiedrība ir uz vienas rokas ar īpašniekiem, jo ja to atlaistu tad sāktos NHL sezona....
Pilnīgi aplami. Arodbiedrības izformēšana bija nopietns drauds īpašniekiem, un tas ka tas netika izdarīts nozīmē ka vienošanās ir tuvu.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-03 16:06, pirms 12 gadiem
Vai kāds mani nevarētu apgaismot?! NHL lokautam un visam kas ar to saistīts itkā sekoju līdzi bet ne pastiprināti. Kāpēc spēlētāji grib atlaist organizāciju, kas pārstāv viņus? Un kāpēc kad spēlētāji ar izteiktu pārsvaru nobalsojuši par atlaišanu, nekas netiek atlaists?

  +1 [+] [-]

, 2013-01-03 16:31, pirms 12 gadiem
arch122 rakstīja: Vai kāds mani nevarētu apgaismot?! NHL lokautam un visam kas ar to saistīts itkā sekoju līdzi bet ne pastiprināti. Kāpēc spēlētāji grib atlaist organizāciju, kas pārstāv viņus? Un kāpēc kad spēlētāji ar izteiktu pārsvaru nobalsojuši par atlaišanu, nekas netiek atlaists?
Rietumos arodbiedribu sistemu nespej izprast neviens! tev patik? ne man ar nepatik! ta4u ja visi saka PATIK un STREIKO tad es ari!

     [+] [-]

, 2013-01-03 16:40, pirms 12 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tātad tā arodbiedrība neko nedara un ir jāatlaiž, pazarīti!
Pazarīti....tā ierēcu.
Neko īpaši nesaprotu, bet pārfrāzējot ir tā, ka darbinieki, ieguldot tikai savus darba resursus,( spēku , meistarību, nu labi, arī veselību, lai gan tā ir apdrošināta ) vēlas diezgan paprāvu peļņas daļu no nopelnītā. Tas ir pēcpuse sāk prasīt, lai to arī baro, nepietiek ar to , ka viņiem jau tiek maksātas algas, tas ir pa pēcpusi grūsti ārā līdzekļi. Bet tai pat laikā, ja klubs nonāktu zaudējumos, spēlētājs tāpat saņemtu viņam pienākošos darba algu un nemaz nedomātu arī zaudējumos dalīties, tas ir savus nopelnītos dolārus atpakaļ pēcpusē negrūstu. Loģiski.
Tātad prasība ir pilnībā noraidāma. Nesaprotu, ko viņi tur auklējas. Uztaisa jaunu draftu, un savāc tos, kas vēlas spēlēt vai dancot pēc īpašnieku stabules.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-03 16:48, pirms 12 gadiem
Ja pareizi saprotu, tad gadījumā ja arodbiedrība tiktu likvidēta, tad īpašniekiem būtu pienākums maksāt algas par visiem spēkā esošajiem līgumiem, kaut gan spēles nenotiek. Tāpēc ir skaidrs, ka šis solis bija tikai un vienīgi kulaka demonstrācija īpašniekiem, kas acīm redzot nostrādāja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja