Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Blues'' uz astoņiem gadiem par 52 miljoniem dolāru pagarina līgumu ar Pareiko

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Blues'' uz astoņiem gadiem par 52 miljoniem dolāru pagarina līgumu ar Pareiko
Koltons Pareiko. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Sentluisas ''Blues'' paziņojusi, ka pagarinājusi līgumu uz astoņām sezonām ar tās aizsargu Koltonu Pareiko, kuru draftēja 2012. gadā trešajā raundā ar kopējo 86. numuru. Ik sezonu Pareiko pelnīs 6.5 miljonus ASV dolāru.

Aizsargu Koltonu Pareiko Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Sentluisas ''Blues'' draftēja 2012. gada drafta trešajā raundā ar kopējo 86. numuru. Visu NHL karjeru Pareiko aizvadījis Sentluisā, divās sezonās (2016./2017., 2017./2018. gadā) izceļoties ar 35 rezultativitātes punktiem regulārajā sezonā.

2017. gadā puses parakstīja piecu gadu līgumu par kopējo summu 27.5 miljoniem ASV dolāru. Gaidāmā būtu Pareiko līguma pēdējā sezona, taču puses atradušas kopsaucēju un pagarinājušas līgumu uz astoņiem gadiem par kopējo summu 52 miljoniem ASV dolāru. Tas nozīmē, ka, sākot ar 2022./2023. gada sezonu, Pareiko ik sezonu pelnīs 6.5 miljonus ASV dolāru.

''Esmu priecīgs, ka vēl deviņus gadus valkāšu ''Blues'' formu. Sentluisa sešus gadus ir bijusi manas mājas un šeit vēlējos turpināt spēlēt. Organizācijai un šeit esošajām attiecībām bijusi liela ietekme manam lēmumam. Uzvarēt Stenlija kausu 2019. gadā bija īpaši un vēlos to vēlreiz atkārtot,'' citēts Pareiko.

Pagājušajā sezonā Pareiko sniegumu ietekmēja muguras savainojums. 32 regulārās sezonas spēlēs aizsargs izcēlās ar diviem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm, kamēr četrās izslēgšanas cīņās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/st-louis-b...