Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Subans kļūst par NHL vislabāk apmaksāto aizsargu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Subans kļūst par NHL vislabāk apmaksāto aizsargu
P. K. Subans
Foto: AFP/Scanpix

Par ilgtermiņa līgumu ar Nacionālās hokeja līgas klubu Monreālas "Canadiens" vienojies 2013. gada sezonas labākais aizsargs un 2014. gada olimpiskais čempions P. K. Subans, kurš nākamo astoņu sezonu laikā saņems 72 miljonus ASV dolāru.

25 gadus vecais uzbrūkošais aizsargs P. K. Subans, kuru Nacionālās hokeja līgas jauno spēlētāju draftā 2007. gadā Monreālas "Canadiens" izraudzījās otrajā kārtā ar 43. numuru, 2013. gada sezonā 42 mačos izcēlās ar 11 vārtu guvumiem un 38 rezultativitātes punktiem, tiekot atzīts par labāko aizsargu. Katrā no pēdējām divām sezonām kanādietis saņēma 2,875 miljonus ASV dolāru, "Canadiens" nevēloties noslēgt ilgtermiņa kontraktu.

Nesaskaņas abu pušu starpā bija arī jaunā līguma pārrunu laikā, un tās kļuva tik nepārvaramas, ka Subans un Monreālas "Canadiens" vērsās arbitrācijas tiesā (pie sarunu galda komandai novērotāju klātbūtnē jāpierāda, kāpēc spēlētājs nav vērts viņa prasīto summu, tādēļ nonākšana līdz arbitrācijas tiesai mūsdienās kļūst arvien retāka). Monreālas vienība bija gatava Subanam piešķirt viena gada vienošanos par 5,25 miljoniem dolāru.

Taču, kamēr tiesa pieņem spriedumu (tas notiek 48 stundu laikā pēc noklausīšanās un nevienai no pusēm nav tiesību apstrīdēt lēmumu), pārrunas drīkst turpināties. Un Subana un Monreālas "Canadiens" gadījumā tās izrādījušās auglīgas - noslēgts līgums uz astoņām sezonām par 72 miljoniem dolāru jeb vidēji deviņiem miljoniem gadā.

Deviņi miljoni sezonā padarījuši Subanu par Nacionālās hokeja līgas vislabāk apmaksāto aizsargu, bet tuvākais sekotājs ar 7,87 miljoniem sezonā ir Nešvilas "Predators" kapteinis Šī Vēbers, tiesa, viņa kontrakts stiepjas 14 sezonu garumā.

Aizvadītajā sezonā Subans 82 regulārā čempionāta spēlēs guva desmit vārtus un sakrāja 53 rezultativitātes punktus, aizsargu konkurencē priekšā palaižot zviedrus Ēriku Karlsonu un Viktoru Hedmanu un kanādiešus Dankanu Kītu un Vēberu. 17 izslēgšanas mačos Subans tika pie 14 punktiem, bet Monreālas "Canadiens" Austrumu konferences finālsērijā piekāpās Ņujorkas "Rangers".

Jaunā Nacionālās hokeja līgas sezona 9. oktobrī pulksten 2:00 pēc Latvijas laika sāksies ar maču starp Monreālas "Canadiens" un Toronto "Maple Leafs", pēcāk laukumos dodoties vēl sešām vienībām.

Visi P. K. Subana gūtie vārti pagājušajā sezonā

Izmantotie resursi:
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...

     [+] [-]

, 2014-08-02 22:14, pirms 10 gadiem
Atslēgas spēlētājs Canadiens arī nākošos astoņus gadus.

  +8 [+] [-]

, 2014-08-02 22:21, pirms 10 gadiem
Normāla loģika:
-Še, ņem 5,25 milj.
-Nē, par maz...
-Ok, tad vienojamies par vidēji 9 miljoniem sezonā.

     [+] [-]

, 2014-08-02 22:23, pirms 10 gadiem
Jūs šaujiet mani nost, bet es neredzu jēgu tiem ilgtermiņa līgumiem. Piemēram, spēlētājs paliek sliktāks, dēļ traumas, piemēram, un tiek amnestēts un tad klubs vienalga viņam maksā paprāvu summu. Tā taču nereti sanāk pamatīgi iegrābties.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-02 22:27, pirms 10 gadiem
Kristaps95 rakstīja: Jūs šaujiet mani nost, bet es neredzu jēgu tiem ilgtermiņa līgumiem. Piemēram, spēlētājs paliek sliktāks, dēļ traumas, piemēram, un tiek amnestēts un tad klubs vienalga viņam maksā paprāvu summu. Tā taču nereti sanāk pamatīgi iegrābties.
Gribi paturēt Subanu nav izvēles. Neviens augstas klases spēlētājs neparakstīs līgumu uz 1 sezonu, jo viņi grib nodrošināt savu nākotni un noteikti būs klubi kas būs gatavi to darīt. Tavs minētais piemērs nav diez gan populārs starp top 10-20 spēlētājiem pasaulē. Jā, ja tu slēdz līgumu ar 32 gadīgu spēlētāju uz 5 gadiem 5 mil, tad sanāk iegrābties, bet stipri šaubos, ka Subana gadījumā Monreāla iegrābjas. Lai gan cipars liels, tomēr tādi kā viņš ir vēl 2-3, varbūt.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-02 22:27, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Normāla loģika:
-Še, ņem 5,25 milj.
-Nē, par maz...
-Ok, tad vienojamies par vidēji 9 miljoniem sezonā.
Varētu tā man darbā būt. Strādāsi par minimālo. Nē, par maz. Labi. Tev 1000 mēnesī

     [+] [-]

, 2014-08-02 22:29, pirms 10 gadiem
AlanRich rakstīja: Gribi paturēt Subanu nav izvēles. Neviens augstas klases spēlētājs neparakstīs līgumu uz 1 sezonu, jo viņi grib nodrošināt savu nākotni un noteikti būs klubi kas būs gatavi to darīt. Tavs minētais piemērs nav diez gan populārs starp top 10-20 spēlētājiem pasaulē. Jā, ja tu slēdz līgumu ar 32 gadīgu spēlētāju uz 5 gadiem 5 mil, tad sanāk iegrābties, bet stipri šaubos, ka Subana gadījumā Monreāla iegrābjas. Lai gan cipars liels, tomēr tādi kā viņš ir vēl 2-3, varbūt.
Vēl arī traumas. Kā bija ar Riku DiPietro. Noslēdza apjomīgu līgumu un no viņa jēgas nekādas, bet komanda maksā.

     [+] [-]

, 2014-08-02 22:30, pirms 10 gadiem
Kristaps95 rakstīja: Vēl arī traumas. Kā bija ar Riku DiPietro. Noslēdza apjomīgu līgumu un no viņa jēgas nekādas, bet komanda maksā.
Nosauc vēl 10 tādus gadījumus pēdejos 10 gados, kad līdz 25 gadīgs spēlētājs paraksta ilgtemiņa līgumu un notraumējas un nespēj turpināt spēlēt. Un traumas arī mūsdienās ir daudz vieglāk ārstēt. Paskaties uz Stemkosu... kāda viņam bija trauma. Atgriezās un bez problēmām spēlē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-02 22:33, pirms 10 gadiem
AlanRich rakstīja: Nosauc vēl 10 tādus gadījumus pēdejos 10 gados, kad līdz 25 gadīgs spēlētājs paraksta ilgtemiņa līgumu un notraumējas un nespēj turpināt spēlēt. Un traumas arī mūsdienās ir daudz vieglāk ārstēt. Paskaties uz Stemkosu... kāda viņam bija trauma. Atgriezās un bez problēmām spēlē
Galu galā, tas bija tikai piemērs ar to kāds ir risks ilgtermiņa līgumiem. Protams, Subans ir liela vērtība un labāk ir nodrošināt savu dzīvi un arī komandai pluss, bet tomēr mēdz gadīties arī tā kā minēju.

     [+] [-]

, 2014-08-02 22:34, pirms 10 gadiem
Kristaps95 rakstīja: Galu galā, tas bija tikai piemērs ar to kāds ir risks ilgtermiņa līgumiem. Protams, Subans ir liela vērtība un labāk ir nodrošināt savu dzīvi un arī komandai pluss, bet tomēr mēdz gadīties arī tā kā minēju.
Viss mēdz gadīties. Tu noslēdz līgumu un tavu arēnu nodedzina teroristi un tagad esi bez darba. Tāpēc dzīve neapstājas. Ko ar to gribu pateikt. Tu negribi zaudēt tādu spēlētāju "varbūt" dēļ

     [+] [-]

, 2014-08-02 22:36, pirms 10 gadiem
AlanRich rakstīja: Viss mēdz gadīties. Tu noslēdz līgumu un tavu arēnu nodedzina teroristi un tagad esi bez darba. Tāpēc dzīve neapstājas. Ko ar to gribu pateikt. Tu negribi zaudēt tādu spēlētāju "varbūt" dēļ
Nu jā, tev arī ir taisnība. Es tikai devu piemēru iz dzīves
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-08-02 22:45, pirms 10 gadiem
Nākošais lokauts nav aiz kalniem. Sējējs var sākt aizrunāt Subanu uz kādu pussezonu.

  -2 [+] [-]

, 2014-08-02 22:51, pirms 10 gadiem
Nu re ka musu demokratija strada mani koment. paudusi. Labi-lai tie dzeseji nesaprot sauksu vinu par kunn ka vini oficiali tiek deveti UK.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-08-02 23:17, pirms 10 gadiem
es, savukārt, domāju, ka šitais ir sīksts. Traumas - ļoti maz, drafta vieta - nebija pati augstākā. Klasiska vērtība - klasiskai komandai.

     [+] [-]

, 2014-08-02 23:20, pirms 10 gadiem
AlanRich rakstīja: Gribi paturēt Subanu nav izvēles. Neviens augstas klases spēlētājs neparakstīs līgumu uz 1 sezonu, jo viņi grib nodrošināt savu nākotni un noteikti būs klubi kas būs gatavi to darīt. Tavs minētais piemērs nav diez gan populārs starp top 10-20 spēlētājiem pasaulē. Jā, ja tu slēdz līgumu ar 32 gadīgu spēlētāju uz 5 gadiem 5 mil, tad sanāk iegrābties, bet stipri šaubos, ka Subana gadījumā Monreāla iegrābjas. Lai gan cipars liels, tomēr tādi kā viņš ir vēl 2-3, varbūt.
Viss ir vienkārši, jāaizliedz slēgt ilgākus līgumus par 5 gadiem, tā jau daudzi šitie garie līgumi lielākoties ir iegrābšanās, kas drīz novedīs pie vēl viena lokauta.(Nerunāju tieši par šo gadījumu, bet vispārīgi.)

     [+] [-]

, 2014-08-02 23:35, pirms 10 gadiem
Assasinss' rakstīja: Viss ir vienkārši, jāaizliedz slēgt ilgākus līgumus par 5 gadiem, tā jau daudzi šitie garie līgumi lielākoties ir iegrābšanās, kas drīz novedīs pie vēl viena lokauta.(Nerunāju tieši par šo gadījumu, bet vispārīgi.)
Grūti jau aizliegt jo NHLPA diez vai tik viegli piekritīs šadam solim. Personīgi neuzskatu, ka tā ir iegāšanas. Vienīgi ja slēdz ar krievu spēlētajiem, kuri bez problēmā aizmuks uz KHL. Kurš gan negribētu sev nodrošināt Krosbiju uz nākošajām 10 sezonām? Nevajag aizmirst, ka samaksās visi, tpc katru gadu ļaut 29 komandām iespēju tevi "pārbidot" nav prāta darbs. Runājot par tām pašām traumā un Krosbiju. Jā, savainojās izlaida vairak kā sezonu, bet paskaties kā viņam atkal šī sezona bija. Neviens līdzi netur.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-03 00:10, pirms 10 gadiem
KolhozaAnsis rakstīja: Sportacentrs admini ir saspieduši nabu.
Ja pamatskolā vismaz man, droši vien arī SC adminiem mācīja ka nēģeris ir melns cilvēks, tad tagad laikam viņus kāds pārmācījis, ka tas esot rasistisks vārds.

Man žēl ka nacionālā sporta portāla admini vienkāršas lietas nesaprot.
Piekrītu šim gansam, žīdam vai utainajam, kāpēc gan mums neizmantot tādus teriminus, kas aizskar veselu rasi vai cilvēku grupas?

Bet, ja nopietni, kārtējo reizi pārliecinos, cik drausmīgi zems SC komentētāju kultūras līmenis. Jācer tik, ka pokemonu vecumam pārejot, prātiņš arī nāks mājās.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-03 00:25, pirms 10 gadiem
Visu cieņu sc.com , malači ka izdzēsāt to kolhoza mežoni.
Darba jautājumos šogad tikos ar palestīnieti un dažiem melnādainajiem no Kongo. Diemžēl, bet dažiem mūsu latviešiem vajadzētu pamacīties no viņiem kā jāuzvedās publiskās vietās.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-03 01:03, pirms 10 gadiem
Atliek vien atcerēties kā Girgensons iespēja izrīkoties ar Subanu.....
https://www.youtube.com/watch?v=IwG...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-03 01:34, pirms 10 gadiem
Gangsteris Pigvīns Krosbijs rakstīja: Skaistākais gols kādu esmu redzēju kopā ar PČ pret USA
https://www.youtube.com/watch?v=qcW...
Nu tas pirms čempi, bet nu Girgensonam ir iekšā,arī ar darbu var panākt rezultātus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-08-03 06:22, pirms 10 gadiem
2014-15 (7)M.$, 15-16 (7)M$, 16-17 (11)M$, 17-18 (11)M$, 18-19 (10)M$, 19-20 (10)M$, 20-21 (8)M$, 21-22 (8)M$

Un tā ir tā līga,kura ir ļoti pārdomāta,kurā viss notiek nosvērti un pārdomāti

Šī Vēbers,Saters, Dautijs,Karlsons,Kīts utt var nervozi uzpīpēt šī kadra priekšā. Un ironiski pasmieties,zinot ka viņš ir zemākā plauktā liekams,salīdzinājumā,kaut arī ir viens no vadošajiem NHL spēlētājiem.Bet nu čalis un viņa aģents godam pastrādājuši,ko nevar teikt par Monreālas GM un vadību.

Bet nu visu rādīs laiks - statistika un progress viņam ir augošā secībā.
Personīgi es negribu ticēt,ka viņš ir (būs) labākais aizsargs NHL.

NHL malacīši,taisa lokautus,cīnās ar pārmaksātiem līgumiem,tēriņiem.
Bet tik līdz beidzas lokauts,lecam pa vecam.
Un tas vēl tikai sākums,pa lielam. Līdz nākamajam lokautam ir vēl paprāvs laiciņš un vadošo spēlētāju atalgojumi vēl ne reizi gāzīs tās rekordu latiņas.

     [+] [-]

, 2014-08-03 08:02, pirms 10 gadiem
Kas ir khl pelnošākais aizsargs?

     [+] [-]

, 2014-08-03 10:21, pirms 10 gadiem
vispār baigi dīvaini. divus gadus atpakaļ šie piespieda parakstīt Subēnam tā saukto "bridge deal" - jaunajam spēlētājam īstermiņa līgums, ar nedaudz zemākiem cipariem, kā varbūt spēlētājs uz doto brīdi ir vērts. spēlētājam iespēja sevi pierādīt, nospēlē abas sezonas izcili un tad jau vari prasīt pavisam citus termiņus un ciparus, protams, pastāv risks, ka tās abas sezonas nepadosies tik labas, kā gribēts, un tad atkal klubs ir ieguvējs, jo nākamajam līgumam var nosist cenu un nav jau sākotnēji iegrābies uz lieliem cipariem un ilgiem termiņiem.

šajā gadījumā, domāju, ka Subēns parādīja pat vairāk, nekā no viņa gaidīja - pirmajā sezonā ieguva Norisu un otrajā bieži vien faktiski darbojās, kā komandas atslēgas spēlētājs. varētu domāt, ka P.K. algas diena klāt, bet nē, GM piedāvā 1(!!!) gada līgumu pa 5mil, kamēr pats Subēns grib ilgtermiņa līgumu, un ja nemaldos, tad viņš prasīja 8.5mil. nekādi nespēdami vienoties, dodas ur arbitrāciju, kur komanda spēlētāja klātbūtnē stāsta, kapēc viņš nav vērts šo summu un gaidot tiesas lēmumu paraksta ar viņu maksimālu termiņu (!!!) un iedod 9(!!!)mil, kas ir pat vairāk nekā pats spēlētājs sākumā prasīja tāds paliels lēciens sanāca no 1 gada un 5mil un 8 gadiem un 9mil.

vai nu es kko nesaprotu, vai arī šis vnk doesn't make any sense
varbūt Berževinam (vai kā nu to viņa uzvārdu izrunā) ir kaut kāds māsterplāns, kuru es sapratīšu tikai pēc vairākiem gadiem

     [+] [-]

, 2014-08-03 10:33, pirms 10 gadiem
svomalraH rakstīja: 2014-15 (7)M.$, 15-16 (7)M$, 16-17 (11)M$, 17-18 (11)M$, 18-19 (10)M$, 19-20 (10)M$, 20-21 (8)M$, 21-22 (8)M$

Un tā ir tā līga,kura ir ļoti pārdomāta,kurā viss notiek nosvērti un pārdomāti

Šī Vēbers,Saters, Dautijs,Karlsons,Kīts utt var nervozi uzpīpēt šī kadra priekšā. Un ironiski pasmieties,zinot ka viņš ir zemākā plauktā liekams,salīdzinājumā,kaut arī ir viens no vadošajiem NHL spēlētājiem.Bet nu čalis un viņa aģents godam pastrādājuši,ko nevar teikt par Monreālas GM un vadību.

Bet nu visu rādīs laiks - statistika un progress viņam ir augošā secībā.
Personīgi es negribu ticēt,ka viņš ir (būs) labākais aizsargs NHL.

NHL malacīši,taisa lokautus,cīnās ar pārmaksātiem līgumiem,tēriņiem.
Bet tik līdz beidzas lokauts,lecam pa vecam.
Un tas vēl tikai sākums,pa lielam. Līdz nākamajam lokautam ir vēl paprāvs laiciņš un vadošo spēlētāju atalgojumi vēl ne reizi gāzīs tās rekordu latiņas.
pats līgums kā tāds mani galīgi nepārsteidz, tur jāņem vērā tas, ka salary cap aug ar katru gadu un tā iespaidā tas pats 18-19 gada 10mil maksājums perspektīvā varētu sanākt mazāks nekā tas pats 14-15 gada 7mil maksājums. spēlētāju algas aug no gada uz gadu, līdz ar to nebūtu līdz galam korekti salīdzināt divus spēlētāju algas, ja viņu līgumi nav slēgti teiksim mazāk kā ar 1-1.5 gadu starpību (mans stipri subjektīvais vērtējums )

drīzāk jau kā viņi līdz tam līgumam nonāca ir, maigi sakot, ačgārni (bet kā jau minēju iepriekšējā komentārā, varbūt es vienkārši kko nesaprotu )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja