Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bebkoks par Kolumbusas aizsardzību: "Mūsu darbs ir ļaut Elvim būt Elvim"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Bebkoks par Kolumbusas aizsardzību: "Mūsu darbs ir ļaut Elvim būt Elvim"
Elvis Merzļikins. Foto: AFP/Scanpix

Preses konferencē pēc apstiprināšanas amatā jaunais Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Maiks Bebkoks izteicās, ka liela uzmanība tikšot pievērsta komandas aizsardzības rindu sakārtošanai. Vienlaikus kanādiešu speciālists arī vērsa uzmanību uz to, ka arī vārtsargam jāizdara savs darbs un jābūt gatavam sezonai.

Vakar oficiāli tika paziņots par panākumiem bagātā kanādiešu trenera Maika Bebkoka stāšanos pie Elvja Merzļikina pārstāvētās Kolumbusas "Blue Jackets" stūres. 60 gadus vecais speciālists ir vienīgais galvenais treneris hokeja vēsturē, kurš izcīnījis Stenlija kausu, olimpisko zeltu, pasaules pieaugušo un U20 čempionātu, kā arī hokeja Pasaules kausa trofejas.

Pēc 15 pēc kārtas pavadītām sezonām Detroitas "Red Wings" un Toronto "Maple Leafs" galvenā trenera amatos, tostarp izcīnot vienu Stenlija kausu [2008. gadā ar "Red Wings"], 2019. gada novembrī pēc neapmierinoša sezonas ievada sadarbību ar Bebkoku pārtrauca "Maple Leafs", un kopš tā laika pieredzējušais treneris NHL nav strādājis. Kolumbusā tā būs Bebkoka atgriešanās pēc nepilnu četru gadu pārtraukuma, kuru laikā kanādietis iepazinis koledžu hokeju gan galvenā trenera, gan padomnieka amatā, tostarp strādājot kopā ar savu dēlu.

"To es nekad nebūtu gatavs atdot. Šie 3,5 gadi man ir bijuši kā Dieva dāvana. Iesaistīšanās koledžu sportā, darbs kopā ar dēlu manī atgrieza prieku par šo spēli, un degsmi būt atpakaļ," izteicās Bebkoks. Titulētais treneris atzina, ka nopietnāka interese par viņu no NHL apcirkņiem atgriezusies pērn - laikā, kad Bebkoks vecākais palīdzējis savam dēlam analizēt Otavas "Senators" spēles, kur jaunākais stažējies kā spēlētāju attīstības treneris.

"Sāku iztirzāt visus "Senators" mačus, lai mēs varētu par tiem aprunāties, un tad vienā brīdī saproti, ka esi iededzies. Tad arī bija komandas, kas sazinājās ar mani. Personālu šeit [Kolumbusā] zinu jau sen, un redzēju, ka priekš manis tas varētu strādāt. Man tas ir ērti. Tagad esmu patiešām ieintriģēts. Būs ļoti jautri. Mums šeit ir daudz jauno spēlētāju. Ir daudz lietu, kas jāuzlabo, un pie kā būs jāstrādā," teica Bebkoks. Ar kanādiešu treneri Kolumbusā noslēgts divu gadu līgums.

"Esmu šo darījis jau ļoti ilgu laiku - šobrīd esmu tādā dzīves posmā, kad gribu to darīt tikai tad, ja būs jautri. Un šeit būs jautri. Man patīk, ja ir jautri."

Savā karjerā Bebkoks iemantojis arī pretrunīgu reputāciju, kas saistīta ar trenera saskarsmi un komunikāciju ar saviem spēlētājiem. Jaunais "Blue Jackets" stūrmanis atzina, ka rēķinoties ar to, ka viņa kļūšana par galveno treneri varot tikt uztverta dažādi, taču aicināja neizdarīt priekšlaicīgus pieņēmumus: "Protams, kaut kādas bažas var būt. Jebkas jauns tevi padara nedaudz nervozu. Spēlētājiem ir kādas savas ekspektācijas - būs jāstrādā, un jādara viss pārējais, bet tām nevajadzētu kļūt par drūmām priekšnojautām. Pie tā mums būs jāstrādā. Nezini, ko sagaidīt, arī, ja esi "Blue Jackets" fans. Zinu tikai to, ka nākšu ar entuziasmu, darba ētiku, godīgumu ikkatru dienu, un pēc pāris mēnešiem iepazīsim viens otru. Tad arī katrs varēs noformulēt savu viedokli."

Milzu klupšanas akmens Kolumbusas komandai aizvadītajā NHL sezonā, to noslēdzot pēdējā vietā Austrumu konferencē, bija aizsardzība un rūpes par savu vārtu drošību. "Blue Jackets" 82 mačos ielaida 330 vārtus, kas bija otrs sliktākais rādītājs līgā. Neveiksmīga sezona aiz muguras arī Kolumbusas pamatvārtsargam Elvim Merzļikinam - latvietim 30 spēlēs 87,6% atvairītu metienu un 4,23 ielaistu vārtu.

Bebkoks solīja, ka liels darbs tikšot ieguldīts aizsardzības sakārtošanā: "Ja komanda aizsardzībā spēlē organizēti, un vārtsargs zina, no kurienes nāk metieni, viņš var būt īstajā vietā un pozīcijā. Ja ir bardaks, vārtsargam ir daudz grūtāk. Bet, to sakot - arī vārtsargam ir jāpaveic savs darbs. Tāpēc mūsu darbs ir ļaut Elvim būt Elvim. Tas nozīmē ielikt darbu starpsezonā, justies labi par sevi, uzsākot nometni, būt tik veselam, cik viņš var, un ielikt darbu arī uz ledus."

"Labākais veids, kā būt labam komandas biedram, ir darīt visu pareizi, un tad arī komandas biedri tev priekšā spēlē īpaši centīgi. Ja esi vārtsargs, un tev tas izdodas, tev notiek labas lietas."

Kolumbusa, kas aizvadītajā NHL draftā piepildīja vēlmi par talantīgu centra uzbrucēju, ar trešo izvēli savām rindām pievienojot kanādieti Adamu Fantili, līdz šim bijusi mazāk aktīva brīvo aģentu tirgū, taču "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris norādījis, ka komanda vēl cer uz papildinājumu arī kāda pieredzējuša vārtsarga personā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/JacketsInsider/...
https://www.nhl.com/bluejackets/new...
https://eu.dispatch.com/story/sport...

  +4 [+] [-]

, 2023-07-02 18:51, pirms 10 mēnešiem
"Blue Jackets" ģenerālmenedžeris norādījis, ka komanda vēl cer uz papildinājumu arī kāda pieredzējuša vārtsarga personā.

Šis teikums liek aizdomāties.

  +6 [+] [-]

, 2023-07-02 19:12, pirms 10 mēnešiem
alguns rakstīja: "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris norādījis, ka komanda vēl cer uz papildinājumu arī kāda pieredzējuša vārtsarga personā.

Šis teikums liek aizdomāties.
nav ko aizdomāties, jo tulkojums ir nepareiz. angliskais teksta saka ka viņi meklē ''veteran goalie depth'' kas bez aplenkumiem sakot nozīme ka vini meklē 30 gadus vecu vartusargu kas labgribigi sēdes uz beņķa

  +6 [+] [-]

, 2023-07-02 19:28, pirms 10 mēnešiem
alguns rakstīja: "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris norādījis, ka komanda vēl cer uz papildinājumu arī kāda pieredzējuša vārtsarga personā.

Šis teikums liek aizdomāties.
Viss ir elementāri. Kolumbusas vārtu līnija šobrīd ir pēdējā sezonā neveiksmīgi spēlējošais Elvis un sevi NHL nepierādījušais Tarasovs. Abi ir ļoti traumatiski. Meklē veterānu ar pieredzi, kas gatavs sēdēt uz beņķa, kā 2. nr vai maukt AHL un gaidīt, kad kā minimums viens no abiem dabūs kārtējo traumu.

  +4 [+] [-]

, 2023-07-02 19:41, pirms 10 mēnešiem
Pie šī trenera joki mazi, ja kas nesanāks, vai cūcības kāds darīs, viņš ģerbtuvē var arī uzšaut ar kulaku pa muti pēc perioda/spēles!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2023-07-02 21:47, pirms 10 mēnešiem
Newcastle United rakstīja: Pie šī trenera joki mazi, ja kas nesanāks, vai cūcības kāds darīs, viņš ģerbtuvē var arī uzšaut ar kulaku pa muti pēc perioda/spēles!
Nu tik traki jau nu nebūs gan, bet kā līdz šim visi tur auklējās apkārt Elvim - par to tagad var aizmirst ! Noliks pie vietas ātri un bez žēlastības

  +3 [+] [-]

, 2023-07-03 09:22, pirms 10 mēnešiem
alguns rakstīja: "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris norādījis, ka komanda vēl cer uz papildinājumu arī kāda pieredzējuša vārtsarga personā.

Šis teikums liek aizdomāties.
Ar vienu un pat diviem vārtsargiem mūsdienu hokejā vairs nepietiek. Vegasa, Karolīna un arī Florida lieliski pierādīja, ka komandai ir vajadzīgi vismaz 3 stabili vārtsargi, lai kaut ko sasniegtu.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-03 16:06, pirms 10 mēnešiem
alguns rakstīja: "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris norādījis, ka komanda vēl cer uz papildinājumu arī kāda pieredzējuša vārtsarga personā.

Šis teikums liek aizdomāties.
Pēc pērnās sezonas Elvis visiem lika aizdomāties.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-03 16:43, pirms 10 mēnešiem
Pa muti neviens nesitīs, bet Amerikāņu sulīgās valodas izteicienus ar kādu provakatīvu žestiņu varētu parādīt. Ņemot vērā, ka Elvis jūtīgs, spēlē uz šovu, nebūt gan nebūs vieglāka sezona, šķiet pat zaudēs pirmā vārtsarga statusu, jo neka nelieciena, ka kļuvis stabilāks.

     [+] [-]

, 2023-07-04 00:21, pirms 10 mēnešiem
vozā rakstīja: Pa muti neviens nesitīs, bet Amerikāņu sulīgās valodas izteicienus ar kādu provakatīvu žestiņu varētu parādīt. Ņemot vērā, ka Elvis jūtīgs, spēlē uz šovu, nebūt gan nebūs vieglāka sezona, šķiet pat zaudēs pirmā vārtsarga statusu, jo neka nelieciena, ka kļuvis stabilāks.
Tu esi viņa treniņus skatījies?

     [+] [-]

, 2023-07-04 08:15, pirms 10 mēnešiem
Domāju ka nekas nemainīsies