Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" ar 5:0 uzvaru garantē cīņu par Stenlija kausu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Penguins" ar 5:0 uzvaru garantē cīņu par Stenlija kausu
Oskars Sundkvists guva pirmos vārtus karjerā
Foto: AFP/Scanpix

Vietu Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izslēgšanas spēlēs garantēja Pitsburgas "Penguins", kas izbraukumā ar 5:0 sasita Ņujorkas "Islanders", gūstot piekto uzvaru pēc kārtas. Ceļazīmei tuvojas arī Filadelfijas "Flyers", kas mājās tika galā ar Otavas "Senators" - 3:2.

Ceļu pretī uzvarai Pitsburgas "Penguins" sāka 13. minūtē, kad pirmos vārtus Nacionālās hokeja līgas karjerā guva Oskars Sundkvists. Viņš izmantoja nesaprašanos sāncenšu vārtsarga un aizsargu starpā un izcēlās ar netraucētu metienu no vidējas distances tālajā stūrī.

Pārsvaru otrās trešdaļas vidū dubultoja cits zviedru uzbrucējs Patriks Hornkvists, kurš vairākumā pielaboja šāvienu no zilās līnijas. Vārtu guvumā asistēja arī komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs, nopelnot 600. rezultatīvo piespēli karjerā. Turpinājumā Mets Kalens iemeta tuvajā devītniekā, Fils Kesels ar metienu no labā iemetiena punkta realizēja vairākumu, bet Toms Kūnakls guva piektos vārtus sezonā un panāca 5:0.

Mets Marejs tika galā ar 24 metieniem, bet Pitsburgas "Penguins" garantēja vietu izslēgšanas spēlēs. Komanda sakrājusi 98 punktus un ieņem otro vietu divīzijā. "Penguins" guva desmito uzvaru pēdējos 11 mačos. Ņujorkas "Islanders" ar 93 punktiem aizņem Austrumu konferences pirmo wildcard pozīciju.

Otrajā ar 91 punktu atrodas Filadelfijas "Flyers", kas ar 3:2 pieveica Otavas "Senators", izcīnot desmito uzvaru pēdējās 14 spēlēs. Divas reizes realizējot vairākumu, 27. un 28. vārtus sezonā guva Veins Simondss. Otrajā trešdaļā viņš pielaboja uzmetienu no distances, bet 48. minūtē bija labākais cīņā par atlēkušo ripu.

Otavas "Senators" kapteinis Ēriks Kārlsons izdarīja 64. piespēli un nopelnīja 79. punktu, tādējādi aizvadot rezultatīvāko sezonu karjerā. Vairākumā viņš piespēlēja Maikam Hofmanam, kurš no kreisās puses samazināja deficītu līdz minimumam. Tādējādi "Senators" pārtrauca 14 spēļu bez vārtiem vairākumā sēriju, tomēr izglābties neizdevās.

Filadelfijas "Flyers" tuvākā sekotāja ir Detroitas "Red WIngs", kas aizvadījusi par vienu maču vairāk, bet savākusi par diviem punktiem mazāk. 6. aprīlī komandas tiksies savā starpā, turklāt mačs notiks Detroitā. Tāpat "Flyers" priekšā divi dueļi pret principiālāko sāncensi - Pitsburgas "Penguins".

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2016-04-02 23:17, pirms 9 gadiem
Lieliska spēle Penguins izpildījumā,nu tad jānotur aiz sevis tie Rangeri,ali dabūtu mājas spēļu priekšrocības!!

     [+] [-]

, 2016-04-02 23:28, pirms 9 gadiem
Nez kā Sundkvists tika līdz Nhl ja tik tagad guva pirmos vārtus karjerā! (tas par komentāru zem bildes )

     [+] [-]

, 2016-04-03 01:07, pirms 9 gadiem
You dont mess with the Crosby

     [+] [-]

, 2016-04-03 01:26, pirms 9 gadiem
Krosbjs jau 2 seozonu paliek aiz mr. Bīna. Viņš jau sen ir nothing special

     [+] [-]

, 2016-04-03 12:07, pirms 9 gadiem
Nav Ko daudz teikt ir jāiet pēc kausa mēs zinām ka varam to izdarīt