Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Sarunas turpinās, NHL nav atkāpusies no ieceres sezonu sākt 1. janvārī

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sarunas turpinās, NHL nav atkāpusies no ieceres sezonu sākt 1. janvārī
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas vadība nav atvadījusies no ieceres jauno sezonu sākt 1. janvārī, kaut gan joprojām nav izdevies panākt oficiālu vienošanos.

Sarunās starp NHL klubu īpašniekiem un Spēlētāju asociāciju galvenais klupšanas akmens bijušas diskusijas par algu izmaksu grafiku un naudas ieturēšanu. Hokejisti uzskata, ka spēkā jāpaliek līgumam, kas tika noslēgts pirms pagājušās sezonas atgriešanās burbuļu formātā, kamēr īpašnieki grib ieviest izmaiņas, lai izvairītos no zaudējumiem.

NHL vadība turpina tēmēt 1. janvāra virzienā, lai gan mēnesi pirms ieplānotā sezonas sākuma datuma vēl nav panākta oficiāla vienošanās. Kā norādīja situācijai tuvu stāvošs avots, tad sarunas ar Spēlētāju asociāciju turpinās.

Šodien plānota sazvanīšanās starp 16 hokejistu komiteju, kas piedalās sarunās ar īpašniekiem. Viens no šiem spēlētājiem anonīmi izteicies, ka loģiskāk būtu jauno sezonu sākt laika posmā starp 20. janvāri un 1. februāri, tomēr vēl nekas nav izlemts.

Ja tiks pieņemts plāns par sezonas sākšanos tūdaļ pēc Jaunā gada atzīmēšanas, tad treniņnometnēm jāsākas pirms Ziemassvētkiem. Pretējā gadījumā spēlētāju kopā sanākšana gaidāma tikai 2021. gadā.

Pagājusī sezona beidzās 28. septembrī, kad Edmontonā Stenlija kausu virs galvas varēja celt Tampabejas “Lightning” hokejisti. Plāns par nākamās sezonas sākumu tika nosprausts oktobrī, taču kopš tā laika nekas oficiāli uz priekšu nav pavirzījies.

Nacionālās basketbola asociācijas sezona sāksies 22. decembrī. Arī iepriekšējās sarunās NHL kā atskaites punktu izmantoja tieši NBA pieņemtos lēmumus un datumus.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl-still-target...