Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Luongo - kapteinis Vankūverā

Luongo - kapteinis Vankūverā
Roberto Luongo
Foto:AP

Par spīti Nacionālās Hokeja Līgas (NHL) tradīcijām un noteikumiem, Roberto Luongo kļūs par divpadsmito Vankūveras "Canucks" kapteini, neskatoties uz to, vārtsargs nevarēs nēsāt "C" burtu uz savas formas.

"Canucks" galvenais treneris Aleins Viņo novērtē Luongo līdera īpašības: "Roberto ir īstais spēlētājs, lai kļūtu par kapteini". Arī jaunais "Canucks" ģenerālmenedžeris Maiks Gilis uzskata, ka būtu netaisni neļaut Luongo kļūt par kapteni tikai dēļ pozīcijas, kurā viņš spēlē. "Līderi rāda piemēru", teica Gilis, "Roberto šobrīd ir komandas līderis. Mēs esam ļoti pārliecināti par to. Nedarīt kaut ko tādu nozīmētu neatzīt savu līderi"

Luongo, kurš bija komandas labākais spēlētājs aizvadītajā sezonā, kad Viņo pirmais nāca klajā ar šo ideju. "Tas bija negaidīti. Es biju pārsteigts, bet tajā pašā laikā glaimots", teica pats vārtsargs.

Lai nepārkāptu līgas izvirzītos noteikumus, Luongo nenāsās "C" burtu uz savas formas. Par kapteiņa asistentiem Vankūveras "Canucks" nosauca aizargus Mattiasu Olundu un Viliju Mitčelu, kā arī uzbrucēju Raienu Kesleru. Apspriešanās ar tiesnešiem būs viņu pienākums. Ir bijuši tikai seši NHL vārtsargi ir bijuši komandas kapteiņi. Pēdējais bija Bils Durnans no Monreālas "Canadiens" tālās 1947./1948. sezonas laikā.

Izmantotie resursi:
thehockeynews.com

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 22:50, pirms 16 gadiem
Paldies par pēdējo rindkopu, man nesen bija strīds šai jautājumā