Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

HK "Rīga" kapitulē ar 0:6 un ceturto reizi sezonā zaudē Sanktpēterburgas "SKA-Varyagi"

Agris Suveizda

HK "Rīga" kapitulē ar 0:6 un ceturto reizi sezonā zaudē Sanktpēterburgas "SKA-Varyagi"
Antons Siņegubovs pret diviem pretiniekiem. Foto: HK "Rīga"

Otro reizi divu dienu laikā hokeja klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgā atzina Sanktpēterburgas "SKA-Varyagi" pārākumu, tabulas kaimiņu duelī kapitulējot ar rezultātu 0:6. Abas savstarpējās cīņas nomināli bija "Rīgas" mājas spēles, taču aizritēja pretinieku laukumā Sanktpēterburgā.

Vakar rīdzinieki zaudēja ar 1:4, trīs vārtus ielaižot pirmajā trešdaļā, bet šodien šo rādītāju izdevās pārspēt – Sanktpēterburgas komanda pirmo periodu noslēdza ar 4:0. Sestajā minūtē, spēlējot četri pret četriem, no tālienes iemeta vakar nespēlējušais Jevgeņijs Calpanovs, 11. minūtē viņš izmantoja arī pēdējās sekundes vairākumā pieci pret trim, bet trešdaļas izskaņā mājinieki 59 sekunžu intervālā guva vēl divus vārtus. Stepans Borisovs, izslidojis vārtu priekšā, iebakstīja atlēkušo ripu, bet Dmitrijs Bučeļņikovs pretuzbrukumu noslēdza ar metienu tukšos vārtos. Pēc ceturtās ielaistās ripas Ēriku Vītolu nomainīja Svens Sokolovskis.

Spēlējot bez sava otrā rezultatīvākā hokejista Kristapa Skrastiņa (46 spēlēs 14+15 punkti) un Gļeba Prohorenkova, rīdzinieki brīnumu nepaveica un otrajā periodā ielaida vēl divas ripas un zaudēja ar 0:6. Sezonas antirekords gan netika atkārtots – divreiz šosezon ir zaudēts ar 0:7 (pret Sanktpēterburgas "SKA-1946" un pirms sešām dienām "Russkie Vityazi"). Uzvarētāju labā ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās gan Bučelņikovs, gan arī Kirils Tankovs.

HK "Rīga" šosezon vēl palikušas četras spēles, 2. un 3. martā viesojoties pie Jaroslavļas "Loko", bet 6. un 7. martā – pie Čerepovecas "Almaz". Rīdzinieki ar 44 punktiem 60 spēlēs Rietumu konferencē ieņem 13. vietu, bet "Varyagi" ar 52 punktiem pakāpās uz 11. pozīciju.

Rīga – SKA-Varyagi 0:6 (0:4, 0:2, 0:0)
Vārti: 5:10 Calpanovs (Hremkins, Ričkovs) 0:1, 10:07 Calpanovs (Hremkins, Ričkovs, vair.) 0:2, 18:32 Borisovs (Mamaladze, Kolganovs) 0:3, 19:31 Bučeļņikovs (Tankovs, Sapeļņikovs) 0:4, 32:48 Sapeļņikovs (Tankovs, Bučeļņikovs) 0:5, 36:36 Tankovs (Bučeļņikovs) 0:6.
Metieni: 17:33.
Soda minūtes: 8:8.
Vārtsargi: Ēriks Vītols (no 19:31 Svens Sokolovskis) – Kirils Gerasimjuks.

Izmantotie resursi:
Хоккей. МХЛ. Регулярный чемпионат. Игра номер...

  -1 [+] [-]

, 2021-02-28 15:23, pirms 3 gadiem
Un tie tā kā ir labāki juniori, kas mums ir? No visas valsts savākti un krievijas junioru līgā pa pēdējām vietām maļās. Spoža nākotne Latvijas hokejam.

     [+] [-]

, 2021-02-28 16:53, pirms 3 gadiem
profesorsk rakstīja: Un tie tā kā ir labāki juniori, kas mums ir? No visas valsts savākti un krievijas junioru līgā pa pēdējām vietām maļās. Spoža nākotne Latvijas hokejam.
Sezonu jau sāka normāli, bet tad dažus aizsūtīja uz Dinamo. Pēc tā arī sākās lejupslīde. Gan jauniešu komanda cieš no tā, gan arī lielā komanda neko neiegūst, jo viņus uzlaiž uz pāris minūtēm KHL. Lai tak ņem no OHL večus, un varbūt kāds kādreiz izšaus un aizturēsies KHL komandā uz ilgāku laiku un kopumā no tā būs lielāka jēga