Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" decembra pirmajā mačā piedzīvo sauso zaudējumu pret "Krasnaya Armiya"

"Rīga" decembra pirmajā mačā piedzīvo sauso zaudējumu pret "Krasnaya Armiya"
Vārtsargs Bruno Brūveris atvairīja 43 metienus mačā pret "Krasnaya Armiya". Foto: www.hkr.lv

Savu pirmo spēli decembrī Jaunatnes hokeja līgā (MHL) aizvadīja HK "Rīga", ar 0:3 zaudējot Maskavas "Krasnaya Armiya". Mača laikā rīdzinieku vārtsargs Bruno Brūveris atvairīja 43 metienus.

„Rīgai” tā bija pirmā spēle decembrī, jo lauvu vajadzībām komandas kalendārā bija paredzēta pauze, lai Latvijas U20 izlase varētu piedalīties pasaules čempionātā 1A divīzijā. Ar astoņiem HK „Rīga” hokejistiem Latvija ieņēma ceturto vietu ar divām uzvarām piecos mačos, un MHL turnīrā atgriezās ar maču pret vienu no MHL grandiem – Maskavas CSKA jaunatnes komandu „Krasnaya Armiya”.

Pirmajā trešdaļā vārti netika gūti, un viesiem nebija liela pārsvara, izņemot iemetienus, kuros rīdzinieki bija vājāki – 6:14. Šķita, ka arī pēc nākamā perioda uz tablo būs divas nulles, taču paša galotnē „Krasnaya Armiya” tomēr izmantoja pārsvaru metienus 15:5 un izvirzījās vadībā. Konstantīns Safonovs ar lielisku diagonālu piespēli atrada Danilu Hulapovu, kurš saņēma ripu uz zilās līnijas, ieslidoja uzbrukuma zonā un ar metienu no iemetiena apļa pārspēja Bruno Brūveri – 0:1.

Pēdējā periodā situāciju sarežģīja Antona Trastašenkova noraidījums. Rīdzinieki palika mazākumā, viesi ilgi uzturējās „Rīgas” zonā, un vairākuma beigās pirmo vārtu autors Hupalovs pielika nūju vārtu priekšā un pāradresēja ripu Brūverim aiz muguras pēc komandas biedra Danīla Anopa metiena – 0:2. Trīs minūtes pirms sirēnas rīdzinieku vārtos ielidoja arī trešā ripa, šoreiz Maksims Sorkins pielaboja ripu vārtu priekšā – 0:3.

„Rīga” piedzīvoja 25. neveiksmi 35 spēlēs šosezon un ar 25 punktiem ieņem 15. vietu Rietumu konferencē. Aigara Ciprusa vadītā komanda cietusi četras neveiksmes pēdējos piecos mačos. Rītdien plkst. 13:00 „Rīga” aizvadīs otro spēli pret „Krasnaya Armiya”.

Jaunatnes hokeja līga, 22. decembris

Rīga – Krasnaya Armiya 0:3 (0:0; 0:1; 0:2)
Vārti: 39:53 Hulapovs (Safonovs) 0:1, 48:19 Hupalovs (Solopanovs, Anops, vair.) 0:2, 56:55 Sorkins (Safonovs, Anops) 0:3
Metieni: 20:46
Soda minūtes: 4:4
Iemetieni: 21:39
Vārtsargi: Bruno Brūveris – Dmitrijs Lozebņikovs

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт