Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"SKA-1946" revanšējas "Rīgai" par vakardienas zaudējumu pēdējās sekundēs

"SKA-1946" revanšējas "Rīgai" par vakardienas zaudējumu pēdējās sekundēs
Otrajā spēlē "SKA-1946" revanšējās "Rīgai" par vakardienas zaudējumu. Foto: www.hkr.lv

Hokeja klubs „Rīga” piedzīvoja 21. neveiksmi Jaunatnes hokeja līgā (MHL) šosezon, zaudējot Rietumu konferences vicelīderei Sanktpēterburgas „SKA-1946” ar 2:4.

Pirmajās desmit minūtēs viesi no Sanktpēterburgas saņēma divus noraidījumus, taču atšķirībā no vakardienas spēles, kad „Rīga” izmantoja divus vairākumus pret līgas labāko mazākumu, šoreiz lauvas nespēja izmantot skaitlisko pārsvaru. Arī pirmais mājinieku noteikumu pārkāpums palika nesodīts. „SKA-1946” hokejisti bija apņēmības pilni revanšēties par vakar piedzīvoto zaudējumu pēdējās sekundēs. Viesiem piederēja liels teritoriāls pārsvars, viņa daudz vairāk meta pa vārtiem – 18:7, vēl deviņus metienus „Rīgas” hokejisti bloķēja, un pirmajā trešdaļā Sanktpēterburgas presingu gandrīz izdevās izturēt. Tomēr pēdējā sekundē Aleksejs Ožgihins tika pie metiena pēc tam, kad Niklāvs Rauza atvairīja ripu, un ar atkārtoto metienu panāca 0:1 viesu labā.

Otrā periodā sākumā rīdzinieku zonā notika vairāki iemetieni pēc kārtas, viens no tiem noslēdzas ar Alekseja Ciplakova metienu no zilās līnijas, ar ko Rauza tika galā, taču vārtu tuvumā esošais Ožgihins savāca ripu un iemeta to vārtos – 0:2. Trīs minūtes vēlāk rīdziniekiem izdevās samazināt deficītu. Harija Branta metiens no apmales neizskatījās neņemams, taču ripa pēc rikošeta atrada ceļu Maksima Gibaduļina sargātajos vārtos – 1:2. Šajā trešdaļā rīdziniekiem izdevās izlīdzināt spēli, par ko liecina arī metienu statistika otrajās 20 minūtēs – 12:12.

Uzreiz pēc otrā pārtraukuma „Rīga” palika trijatā, un viesi atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Šoreiz precīzs bija Dmitrijs Ovečkins, kurš atkārtoja sava uzvārda brāļa Aleksandra Ovečkina metienu no kreisā iemetiena apļa – 1:3. Rīdzinieki nedomāja padoties, un drīzumā rezultāts kļuva 2:3 – Renārs Cipruss pēc ripas izcīnīšanas pie apmales piespēlēja Rūdolfam Polcam, kura stiprs metiens ielidoja vārtu augšējā stūrī.

Tomēr piecas minūtes vēlāk viesu guva ceturtos vārtus – pēc uzvarēta iemetiena sekoja metiens no zilās līnijas, ripa pēc metiena no zilās līnijas nonāca pie Ovečkina, kurš no tuvās distances panāca 2:4. „Rīgai” parādījās iespēja sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad viesu spēlētājs Mihails Kozlovs devās uz noraidīto soliņu. Sanktpēterburga izturēja šo mazākumu, ka arī neielaida vārtus atlikušajā laikā, lai gan pēdējo 1:22 minūti komanda spēlēja četratā pret sešiem.

Rīdzinieki piedzīvoja 21. zaudējumu 30 spēlēs, un ar 22 punktiem ieņem 14. vietu turnīra tabulā. No „play-off” zonas Aigara Ciprusa vadītā komanda atpaliek par desmit punktiem. Nākamās četras spēles „Rīga” aizvadīs izbraukumā – 25. un 26. novembrī pret Mitišču „Atlanty”, bet 28. un 29. datumā – pret Ņižņijnovgorodas „Chaika”.

Jaunatnes hokeja līga, 21. novembris

Rīga – SKA-1946 2:4 (0:1; 1:1; 1:2)
Vārti: 19:59 Ožgihins (Ciplakovs) 0:1, 21:10 Ožgihins (Kozlovs, Buhrjakovs) 0:2, 24:06 Brants (Bucenieks, Kārkls) 1:2, 41:23 Ovečkins (Semikins, Kozlovs) 1:3, 45:16 Polcs (Cipruss, Svars) 1:3, 45:16 Polcs (Cipruss, Svars) 2:3, 50:22 Ovečkins (Barinovs, Žuks) 2:4
Metieni: 33:35
Iemetieni: 24:41
Soda minūtes: 16:22
Vārtsargi: Niklāvs Rauza (līdz 58:38) – Maksims Gibaduļins

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт