Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

M.Jakovļevs: Cenšamies katru spēli nospēlēt ar 110 procentu atdevi

M.Jakovļevs: Cenšamies katru spēli nospēlēt ar 110 procentu atdevi
Mārtiņš Jakovļevs

Jauno MHL sezonu HK "Rīga" komanda iesākusi ar lielu vērienu, tāpēc uz interviju aicināju vienu no šīs komandas aizsardzības balstiem Mārtiņu Jakovļevu, kurš pavisam nesen tika atzīts par līgas nedēļas labāko aizsargu.

Iesākumā vai tu varētu īsi pastāstīt kā sākās tava hokejista karjera un kāds ir bijis tavs ceļš līdz Rīgas ''Dinamo'' sistēmai?
Ar hokeju sāku nodarboties deviņu gadu vecumā, Daugavpilī, kad tētis mani aizveda uz treniņu un man uzreiz tā lieta iepatikās. Tā viņš mani dienu no dienas, divus gadus kopā ar mammu vadāja no Jēkabpils uz
Daugavpili, lai es varētu nodarboties ar hokeju un par to es esmu viņiem ļoti pateicīgs. Pēc diviem gadiem izmēģināju savus spēkus Liepājas Metalurgā. Tur spēlēja labākie, kas dzimuši 1991. gadā. Spēlējot kopā ar komandu, apbraukāju pusi pasaules un daudz ko iemācījos. Kad man palika 16 gadu, Metalurgs man piedāvāja piecu gadu līgumu, tomēr es izdomāju, ka labāk būtu pārcelties uz Rīgu, jo nevēlējos tik ilgi Liepājā vairs palikt. Tā nu nospēleju divus gadus Rīgā līdz brīdim, kad vajadzēja cīnīties par vietu ''Dinamo Juniors'' sastāvā, konkurence bija milzīga, bet viss sanāca man labvēlīgi. Nospēlēju veiksmīgu sezonu un mani uzaicināja uz Rīgas ''Dinamo'' treniņnometni. Sezonas sākumā pievienojos ''HK Rīga'' komandai!

Šī gada vasarā tu biji vienīgais no jaunajiem aizsargiem, kurš Rīgas ''Dinamo'' treniņnometnē noturējās līdz pašām tās beigām. Vai vari atklāt kā tev tas izdevās? Varbūt bija kādas īpašības ar kurām iekaroji ''Dinamo'' treneru labvēlību?
Man grūti pateikt kādas ir manas labākās īpašības, taču man ir daudz pie kā jāpieliek un jāuzlabo sava spēle. Es pats apzinājos, ka šajā gadā Rīgas ''Dinamo'' lielajā komandā netikšu, taču trenēties kopā ar viņiem man bija ļoti svarīgi. No viņiem katrā treniņā varēja iemācīties kaut ko jaunu. Es esmu gandarīts par pavadīto laiku ''Dinamo''.

Šis ir pirmais gads, kad Latvija ir pārstāvēta ar savu komandu Krievijas spēcīgākajā junioru līgā MHL. Līdz šim rezultāti ir bijuši vairāk nekā iepriecinoši. Kas, tavuprāt, ir bijusi šo panākumu atslēga?
Komanda ir ļoti draudzīga. Ir izveidojies labs kolektīvs un tas jau ir daudz. cenšamies katru spēli nospēlēt uz 110 procentu atdevi, lai varam viens otram pēc spēles acīs skatīties. Protams, pildām trenera norādītos uzdevumus un ar sezonas sākumu esam apmierināti.

Daudz tiek diskutēts par to, kas ir vērtīgāk priekš pašiem hokejistiem- spēlēt MHL un nereti graut pretiniekus ar vairāk kā piecu vārtu starpību, vai gūt rūdījumu Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ), cīnoties pa tabulas lejasgalu. Kāds ir tavs viedoklis par šo jautājumu? Vai vari salīdzināt šo abu čempionātu līmeņus?
Baltkrievijā bija īsts pieaugušo hokejs, bet MHL ir vairāk fiziskais hokejs. Te daudz vairāk ir jāskrien, jo visi ir jauni čaļi un katrs vēlas sevi pierādīt. No katras līgas var kaut ko paņemt, bet Baltkrievijā līmenis nenoliedzami bija augstāks.

Esi spēlējis arī U18 un U20 izlasēs pēdējos pasaules čempionātos. Vai netiki tajos pamanīts un vai nav bijuši piedāvājumi karjeru turpināt aiz Latvijas robežām?
Tur skatās labākās komandas. Vidusmēra komandām tiek pievērsta maza uzmanība. Tev jābūt par galvas tiesu pārākam par pārējiem, lai tevi kāds ieraudzītu. Arī veiksmei ir liela nozīme.

Un pats nekad neesi kādreiz apsvēris domu doties otrpus okeānam un cīnīties par savu vietu hokejā tur? Daudzi uzskata, ka tas ir vienīgais ceļš uz hokeja virsotnēm.
Ir bijusi tāda doma, bet, manuprāt, nav jēgas doties uz zemākajām Amerikas līgām, ja var pilveidoties tepat Latvijā.

Decembrī Latvijas U20 hokeja valstvienība, kuras kodolu veido HK ''Rīga'' spēlētāji, uzsāks cīņu par atgriešanos augstākajā divīzijā. Kā tu vērtē mūsu izredzes? Vai tas, ka praktiski visa komanda sezonu aizvada spēlējot kopā, būs izlases lielākais trumpis?
Vispirms jācer, ka pats tikšu izlasē, kandidātu ir daudz! Tikko bijām Danijā, aizvadījām labu turnīru, kurā uzvarējām arī tādu komandu kā Somija, kas regulāri cīnās par labām vietām augstākajā divīzijā, un būtībā turpmāk viss ir tikai mūsu pašu rokās. Katru spēli jāaizvada ar pilnu pašatdevi un nedrīkst atslābināties, tādēļ jādara visu, kas mūsu spēkos un jācer, ka atgriezīsimies Elitē!

Paldies tev par interviju, atliek vienīgi novēlēt veiksmīgi nostartēt kopā ar izlasi un izcīnīt MHL kausu.
Liels paldies.

Slēpts komentārs: jan,maien

 +11 [+] [-]

, 2010-11-15 21:55, pirms 14 gadiem
Laviņš jau arī labs, vienkārši nav jau vairs jaunības gadi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-16 11:18, pirms 14 gadiem
Nu labak speelet kadaa somuja vai zviedrijaa, jo uzskatu ka mhl naw auksts limenis, vienreiz skatijos speli, neatceros pret ko musejie speeleja, nu tur preti bija vispaar kaut kadi sikie restes, 14-25 gadu, ko tad vini musejiem var izdarit, Indrsis , Vilkoits, tur tiem knapajiem nebija variantu, nu un vai tad tada speele var celties limenis, ja musejie vinus uz vienas slidas!? tur var tikai nokristies limenii, labak ka Jeki darit.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-16 12:08, pirms 14 gadiem
Curtiys rakstīja: Nu labak speelet kadaa somuja vai zviedrijaa, jo uzskatu ka mhl naw auksts limenis, vienreiz skatijos speli, neatceros pret ko musejie speeleja, nu tur preti bija vispaar kaut kadi sikie restes, 14-25 gadu, ko tad vini musejiem var izdarit, Indrsis , Vilkoits, tur tiem knapajiem nebija variantu, nu un vai tad tada speele var celties limenis, ja musejie vinus uz vienas slidas!? tur var tikai nokristies limenii, labak ka Jeki darit.
nu ja tas jau bija smiekligi.citeju,sikie restes 14lidz 25 gadi.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-16 13:39, pirms 14 gadiem
Curtiys rakstīja: jo uzskatu ka mhl naw auksts limenis...
Ja nav gana auksts, jāpalūdz, lai atslēdz apkuri.

     [+] [-]

, 2010-11-17 14:09, pirms 14 gadiem
+ Autoram. Lielisks raksts. Prieks lasiit!!

     [+] [-]

, 2010-11-17 17:33, pirms 14 gadiem
zaroks rakstīja: nu ja tas jau bija smiekligi.citeju,sikie restes 14lidz 25 gadi.
domats 15 nevis 25 , brakis vienkaarsi.