Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" graujoši uzvar Sahalīnā, pārtraucot četru zaudējumu sēriju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Rīga" graujoši uzvar Sahalīnā, pārtraucot četru zaudējumu sēriju
"Rīga" hokejisti Juhžnosahaļinskā. Foto: mhl.khl.ru

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) par vakardien piedzīvoto neveiksmi pagarinājumā (3:4) šodien izdevās reabilitēties Raimonda Vilkoita trenētajiem "Rīgas" hokejistiem, kas vairāk kā 6500 kilometru no mājām ar 6:1 sakāva Južnosahaļinskas "Sakhalinskie Akuly" vienību, tādējādi pārtraucot ieilgušo četru neveiksmju sēriju.

Šis bija Tālo Austrumu izbraukuma noslēdzošais mačs, rīdziniekiem to aizvadot vispārliecinošāk no visiem trim iepriekšējiem. No pirmajām minūtēm Latvijas komanda spēlēja uzbrūkošu hokeju, kas nesa augļus - pirmajos divos periodos pa reizei izcēlās čehs Jevgeņijs Pika un Jānis Švanenbergs Jāmin, ka otrajā trešdaļā "Rīga" metienu skaita ziņā dominēja ar 16:3. Rezultāts jau tad varēja kļūt arī lielāks, ja vien rīdzinieki sodītu mājiniekus par to daudzajiem noraidījumiem.

Ļoti svarīgs bija trešā perioda ievads, kurā Mikus Mintautišķis skaitliskajā vairākumā panāca 3:0 "Rīgas" labā. 50. minūtē mājinieks Pāvels Samiskins gan vienus vārtus atguva (1:3), taču spēles izskaņā "Rīgas" hokejistiem viss padevās kā no rokas - rīdzinieki guva trīs vārtus divarpus minūšu laikā, nokārtojot vienu no savām pārliecinošākajām uzvarām šosezon.

Pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei šodien iekrāja Jānis Švanenbergs, Jevgeņijs Pika, Bulats Gaļimovs un Mikus Mintautišķis. Tā kā uz Tālajiem Austrumiem Raimonda Vilkoita trenētā komanda bija devusies tikai ar vienu vārtsargu - Bruno Brūveri -, tad visās četrās kā rezerves vārtsargs spēlei tika pieteikts uzbrucējs Ņikita Sažko, kura rēķinā MHL šosezon tikai trīs spēles. Brūveris smago izbraukumu aizvadījis godam, šorīt atvairot 23 metienus.

Turpinājumā "Rīgai" no ļoti garās 17 spēļu izbraukuma sērijas vēl atlikuši mači 14. un 15. janvārī Sanktpēterburgā ar MHL līdervienību "SKA-1946", kā arī 18. un 19. janvārī Maskavā ar tiešo konkurenti "Dynamo". Gan "Rīgai", gan "Dynamo" šobrīd ir pa 53 punktiem, taču maskavieši ieņem astoto, bet rīdzinieki - devīto vietu Rietumu konferencē. Mājās rīdzinieki atgriezīsies 26. janvārī ar maču pret Čerepovecas "Almaz".

Južnosahaļinskas "Sahalinskie Akuly" – "Rīga" 1:6 (0:1, 0:1, 1:4)
Vārti: 5:24 Pika (Mintautišķis) 0:1, 33:38 Švanenbergs (Bucenieks, Bergmanis) 0:2, 41:19 Mintautišķis (vair.) 0:3, 49:24 Samiskins (Agejevs, Kuriļkins) 1:3, 56:19 Mateiko (Gaļimovs, Priževoits) 1:4, 58:41 Siņegubovs (Švanenbergs, Pika, vair.) 1:5, 58:50 Gaļimovs (Priževoits, Liģis) 1:6.
Metieni: 24:47
Soda minūtes: 18:10
Vārtsargi: Kirils Kuzmenko – Bruno Brūveris.

Izmantotie resursi:
https://mhl.khl.ru/

     [+] [-]

, 2020-01-09 12:39, pirms 4 gadiem
Pozitīvi, pirms nākamajām smagajām spēlēm, lai čaļi netiek pavisam psiholoģiski sabeigti, kā Dinamo. Nekas nav bēdīgāks sportā, kā ieaudzināta zaudētāju psiholoģija.