Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" atspēlē divu vārtu deficītu, bet zaudē bullīšos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Rīga" atspēlē divu vārtu deficītu, bet zaudē bullīšos
Deivids Sarkanis (centrā)
Foto: mhl.khl.ru

Jaunatnes hokeja līgas sezonu ar zaudējumu sāka hokeja klubs "Rīga", kas sadeldēja divu vārtu deficītu, tomēr pēcspēles metienos ar 3:4 atzina Balašihas MVD pārākumu. Mājinieku rindās ar rezultatīviem metieniem izcēlās Nikolajs Jeļisējevs, Deivids Sarkanis un Artūrs Ševčenko.

Jaunatnes hokeja līgas jaunā sezona hokeja klubam "Rīga" sākās ar nonākšanu iedzinējos jau ceturtās minūtes ievadā, kad lietuviešu uzbrucēja Daniela Bogdziula noraidījumu ar plaukstas metienu no vidējas distances realizēja Krievijas un Amerikas Savienoto Valstu dubultpilsonis Džordžs Čitava, kuram tā bija pirmā spēle Balašihas MVD rindās. Arī mājinieki vairākumā uzbruka bīstami, tomēr skaitlisko pārsvaru pēc Rūdolfa Maslovska metiena realizēt traucēja vārtsargs Viktors Korņakovs.

Tiesa, 14. minūtē kapitulēja arī viņš. Balašihas MVD rupjas kļūdas dēļ nepieskatīts vārtu priekšā palika Nikolajs Jeļisējevs. Metiens pa lēkājošo ripu no izcilas pozīcijas neizdevās, taču pagājušās sezonas "Rīgas" labākais snaiperis tomēr bija izveicīgākais vārtu priekšā, ripu iebakstot viesu cietoksnī un panākot 1:1.

Otrajā trešdaļā pēc aizsarga Kārļa Čukstes pārkāpuma aiz sāncenšu vārtiem "Rīgu" vairākkārt glāba vārtsargs Nils Grīnfogels, taču 38. minūtē bezspēcīgs bija arī viņš. Cīņā par atlēkušo ripu Dmitrijs Markovins apsteidza Bogdziulu un no ļoti tuvas distances nekļūdījās, ļaujot Balašihas MVD atgriezties vadībā – 2:1.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā viesus pēc Frenka Razgala metiena glāba vārtsargs, taču hokeja kluba "Rīga" spiediens vainagojās ar vairākumu. Par neizmantotajām iespējām nācās samaksāt 49. minūtē, kad Dmitrijs Boičuks izdarīja netraucētu metienu no vārtu priekšas un trāpīja tuvajā stūrī, dubultojot Balašihas MVD pārsvaru – 3:1. Taču rīdziniekiem bija nepieciešamas tikai 26 sekundes, lai deficītu samazinātu līdz minimumam – Ralfs Grīnbergs vārtu guvumu nokārtoja Deividam Sarkanim.

Laukuma saimnieki nepadevās, nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām panākot izlīdzinājumu: uzreiz pēc iemetiena pretinieku aizsardzības zonā rezultatīvu raidījumu izdarīja Artūrs Ševčenko. Uzvarētājs tika noteikts pecspēles metienu sērijā. Precīzs bija Kārlis Ozoliņš, taču nedz Maslovskim, nedz Gatim Spruktam neizdevās izcelties, kamēr Grīnfogels kapitulēja divas reizes – "Rīga" sezonu sāka ar vienu punktu un 3:4 pēcspēles metienos.

Piektdien rīdzinieki "Arēnā Rīga" uzņems debitantus no Krasnodaras, 7. septembrī cīnīsies ar Maskavas "Krasnaya Armiya", bet otrdien Piņķos spēkosies ar pašreizējo čempionvienību Maskavas "Spartak".

MHL regulārais čempionāts, 3. septembris, Rīga

HK "Rīga" - Balašihas MVD 3:4 (1:1, 0:1, 2:1, 0:1)

Vārti: 3:06 Čitava (vair.) 0:1, 13:19 Jeļisējevs (Maslovskis, Galoha) 1:1, 37:13 Markovins (Sidļarovs) 1:2, 48:37 Boičuks (Igumnovs) 1:3, 49:03 Sarkanis (Grīnbergs) 2:3, 55:25 Ševčenko (Razgals) 3:3, 65:00 Nikolajevs 3:4
Vārtsargi: Nils Grīnfogels - Viktors Korņakovs

     [+] [-]

, 2014-09-03 23:01, pirms 10 gadiem
Pārāk daudz visādu nepareizu darbību savā zonā. Tas vēl labi, ka MVD iemeta tikai trīs vārtus. Aizsardzība kaut kāda pašķidra ar pašu kapteini priekšgalā.

Speciāli pavēroju arī augumā mazākos HK Rīga uzbrucējus - brīžiem bija sajūta, ka Maslovskis un Ignatovičs ir par mazu jau šim līmenim, kur nu vēl pieaugušo hokejam. Čaļiem krietni jāpieliek ātrumā un tehnikā, lai to kompensētu.

P.S. uz spēli bija ieradušies, gan RD treneri & Sējējs, gan Beļavskis & Baldonieks.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-03 23:26, pirms 10 gadiem
Par aizsardzību pilnīgi piekrītu, tāda pašķidra. Man gan mazie uzbrucēji patika, protams, tehnika un ātrums ir tās lietas pie kurām jāstrādā, jo lielajā hokejā tiešām būtu grūti. Pamanīju, ka Maslovskis (ceru, ka nejaucu) ir tīri labs iemetienu spečuks . Tāpat arī, neskatoties ka pie 2. un 3. zaudētajiem vārtiem, kā arī soda metienos Grīnfogels varēja labāk nospēlēt, tomēr kopumā atstāja labu iespaidu. Izskatās, ja strādās un analizēs kļūdas, būs lietas koks. Ļoti krita acīs, ka Rīgai pietrūkst saspēles un komandas spēles, taču cerams, ka tas ir tikai uz pirmo spēļu rēķina un pamazām sapratne arī izveidosies. Tāpat arī vizuāli krita acīs, ka MVD puiku augumu parametriem ir nospiedošs pārsvars, bet varbūt tas tikai tāds neveiksmīgs novērojums, jo auguma parametrus "uz papīra" nepētīju. Tāpat arī bija sajūta, ka pēdējās 10 pamatlaika min. uz laukuma bija cita komanda (pozitīvā ziņā), jo līdz tam Rīgas izpildījumā nekas neliecināja, ka šodien šamējie pacīnīsies par uzvaru. Kopumā skatoties - feini pavadīts trešdienas vakars Arēnā . Lai puikām izdodas!
zzk rakstīja: Pārāk daudz visādu nepareizu darbību savā zonā. Tas vēl labi, ka MVD iemeta tikai trīs vārtus. Aizsardzība kaut kāda pašķidra ar pašu kapteini priekšgalā.

Speciāli pavēroju arī augumā mazākos HK Rīga uzbrucējus - brīžiem bija sajūta, ka Maslovskis un Ignatovičs ir par mazu jau šim līmenim, kur nu vēl pieaugušo hokejam. Čaļiem krietni jāpieliek ātrumā un tehnikā, lai to kompensētu.

P.S. uz spēli bija ieradušies, gan RD treneri & Sējējs, gan Beļavskis & Baldonieks.

  -2 [+] [-]

, 2014-09-03 23:34, pirms 10 gadiem
Saspēli gan jau traucēja fakts, ka nespēlēja trīs būtiski spēlētāji - Ābols, Mazurs-Mago un Kondrats.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-04 08:18, pirms 10 gadiem
Likās, ka MVD izgājuši Pinskas nometni. Skrēja stipri ātrāk par Rīgu, varbūt, izņemot pēdējo trešdaļu.
Piekrītu, ka saspēle nebija. Mēģināja izspiest individuāli. Tāpēc hokejs nebija īpaši baudāms.

Skatītājus neviens neskaitīja, jo spēle bija par brīvu.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-04 09:54, pirms 10 gadiem
Jā- lielākajā spēles daļā MVD bija pārsvars, bet neteiktu, ka viņiem bija vairāk iespējas gūt vēl vārtus. Rīgai bija daudz individuāls brāķis - piespēles, ripas apstrāde, domāšana. Bet priekš pirmās spēles šim atjaunotajam sastāvam - solīdi un punkts ir nopelnīts godam. Bulīšu metēju šai komandā nav - jeb spēlētāji šim elementam, manuprāt, nepiegāja sevišķi nopietni, kas žēl - jo vēl viens punkts čempja beigās var noderēt